מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגע חודשיות.רון10/06/2011
שלום ד"ר.
אני רון ב 12 ואתמול הלכתי לאופטומטריסט לעשות בדיקת ראיה.
יש לי כמה שאלות לגבי עדשות.
1.יכול להיות שהעדשה תתקע מאחורי העין?
2.איך מוציאים את העדשה?
3.יכול להיות לי דלקת עינים מהעדשות?
4.באיזה גיל ניתן לעשות ניתוח לייזר בעיינים?
5.אפשר לשפשף את העין שיש בה עדשה?
תודה רבה :) אשמח עם תענה במהרה כי אני מאוד לחוצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע חודשיות. - תגובה
איציק שבח10/06/2011שלום רון,
שיהיה לך בהצלחה עם העדשות החדשות.
לשאלותיך:
1. עדשת מגע לא יכולה להתקע מאחורי העין, יש קפל בתך העפעף האטום בפני מעבר עצמים זרים.
2. עדשה חודשית מוצאים ע"י צביטת העדשה בחלקה התחתון עם כריות האצבעות (לא עם הציפוריניים!).
3. דלקת עיניים מעדשות תגרם משימוש לא נאות מעדשה, הכולל: משיכת זמן העדשה, הגיינה גרועה וכדו'. שמירה על הגיינה תימנע דלקת בעין (בדיוק כמו כל מקום אחר בגוף).
4. ניתוח לייזר מתחילים לעשות בעיקרון בסוף שנות העשרה, אם הרשם יציב תקופה ארוכה.
5. עדיף לא לשפשף את העין עם עדשה משתי סיבות: נזק לעדשה או נזק לקרנית, שהיא המשטח הקדמי של העין עליה מונחת העדשה. רק שיפשוף קל ועדין בגלל גירוי יכול לבוא בחשבון.
בגלל שאתה חדש בעסק הזה, אמליץ לך לרענן את ההוראות ולראות את האופטומטריסט שלך כל מספר חודשים. רק כדי לוודא שהכל בסדר. אם תנהג עם העדשות בזהירות ראוייה, לא תחווה אירועים לא נעימים ותהנה מהעדשות תקופה ארוכה.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת ותודה
רון10/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת המספר לעדשות מגעאבי10/06/2011
שלום,
אני מרכיב משקפי ראייה כשבעין אחת יש לי 3- וצילנידר 1. ובעין השניה 0.5+ וצילינדר 1.
ברצוני לבדוק עדשות מגע.
האם אפשר לקבע איזה מספר אני אצטרך בעדשות ללא בדיקת אופטומטריסט.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת המספר לעדשות מגע - תגובה
דודו ראובן10/06/2011אבי,
חייב בבדיקה משתי סיבות עיקריות:
1. בבדיקה נבדקים נתונים נוספית של קימור קרנית , דמעות , מצב כללי של העין.
2. עלול להיות הפרש בין מספרי המשקפיים לעדשות ויש גם אלמנט סוביקטיבי שזקוק לאימות.
בברכה
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין 1.67 ו-1.74? + 2 שאלותמיכאל07/06/2011
שלום.
1) יש לי מינוס 5 בשתי העיניים, ולכל מקום שהלכתי הציעו לי עובי של 1.67 ו-1.74.
ההבדל במחיר הוא משמעותי (300-500), האם יש טעם להשקיע בעדשות דקות יותר?
2) בנוסף גם, מי היצרן הכי טוב - גרמניה, יפן או ישראל?
3) איך אפשר לוודא שזה מקורי?
קראתי פה על דרישת מעטפה - הכוונה לדרוש את מעטפת העדשות ביום קבלת המשקפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין 1.67 ו-1.74? + 2 שאלות
מיכאל07/06/2011אגב, המחירים זזים בין 400 ש"ח ל-1600 ש"ח, מה התווך ההגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדל בין 1.67 ו-1.74? + 2 שאלות - תגובה
נתנאל סילם08/06/2011יש הבדל גדול במחירים בהתאם ליצרן ולעובי(העדשה הגרמנית יותר יקרה כי היא מיוצרת בגרמניה - ועובי 1.74 יותר יקר כמעט בכפול מעדשות 1.67).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדל בין 1.67 ו-1.74? + 2 שאלות - תגובה
נתנאל סילם08/06/2011עדשות באינדקס 1.74 אכן דקות יותר אך אם תבחר מסגרת נכונה ההבדל כמעט ולא קיים לכן יותר חשוב לבחור מסגרת קטנה ורצוי מפלסטיק.
לגבי העדשות, הייתי ממליץ לך אכן לבקש את המעטפות המקוריות כך תדע בדיוק מה קיבלת (יצרן ועובי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנתונים להזמנת משקפיים מתוך בדיקה?מירי07/06/2011
אמא שלי עברה בדיקה יסודית וארוכה של מומחה שייעץ לה לעבור מזוג מולטיפוקול לשני זוגות משקפיים, אחד לקרוב ואחד לרחוק.
אני הולכת להזמין בשבילה את הזוג לרחוק דרך האינטרנט.
מהם הנתונים הנכונים לזוג לרחוק מתוך הבדיקה? אני מצרפת את תוצאות הבדיקה.
(אני יודעת שחסר לי מרחק בין האישונים. חוץ מזה, מהמעט שאני מבינה חשבתי שצריך לימין -3.0 ולשמאל -2.5. האם צריך להוסיף או לשנות משהו מהמספרים שציינתי?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנתונים להזמנת משקפיים מתוך בדיקה? - תגובה
דודו ראובן07/06/2011מירי
לאחר הצצה במרשם לא תוכלי לקבל משקפיים תקינים ללא מרחק אישונים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הולכת להשלים את המידע של המרחק
מירי08/06/2011בין האישונים. השאלה שלי היא, האם חוץ מהמרחק בין האישונים, מה שאמא שלי צריכה לרחוק זה בסך הכל ימין 3- ושמאל 2.5-, או שזה יותר מורכב מזה?
(המון תודה על התשובה המהירה!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליץ לך לשקול שוב
רפי מסיקה08/06/2011מירי שלום,
ראשית, אתנצל מראש בפנייך ובפני הצוות המקצועי על התערבותי.
שנית, אציין כי מרשם המשקפיים הוא מרשם מורכב. זה לא רק 2.50 ו 3.00 .
המרשם כולל הפרש משמעותי בין העיניים, ועוצמת צילינדרים גבוהה יחסית.
מאחר וחדות הראיה של אימך אינה גבוהה, והעדשות הן עדשות מורכבות, הייתי ממליץ לך להזמין את המשקפיים אצל גורם מקצועי מומחה, ולא באמצעות התאמה וירטואלית דרך האינטרנט.
בהצלחה
רפי מסיקה
אופטומטריסט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משפקי ראייה עם צילינדראילונה06/06/2011
היום קיבלתי את המשקפיים שלי.. פעם ראשונה שלי עם משקפיים. האופטמטריסט אמר שבהתחלה יהיה לי מוזר איתם..
השאלה כמה מוזר..?
הרצפה נראית לי קרובה.. והמסך של המחשב נראה לי עקום ..
זה ייתכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפקי ראייה עם צילינדר - תגובה
דודו ראובן06/06/2011אילונה,
משקפיים ראשונים (בעיקר עם צילינדר) דורשים הסתגלות מסוימת.
מה שתארת די נפוץ.
תוודאי שאת רואה איתם ברור וחד כאשר את מביטה על אוביקט רחוק כאשר את סטטית (לא בתנועה ) . אם את רואה ברור אז סביר להניח שתהיה הסתגלות מהירה.
אם יש שיפור בשלושת הימים הקרובים אז כנראה שהכל תקין וזה יעבור.
אם אין שיפור או אם יש הרעה יש צורך בבקורת נוספת.
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ראיה למולטיפוקלמון05/06/2011
איציק שלום היכן ניתן להיבדק אצלך למולטיפוקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ראיה למולטיפוקל - תגובה
איציק שבח05/06/2011צור קשר [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות ושינה- לדודויעקב05/06/2011
בהמשך לבקשתך אני מרכיב עדשות מסוג AIR OPTIX עדשות רכות , לפי מה שקראתי בחוברת ההסבר שלהם אלו עדשות מחומר סיליקון הידרוג'ל.
ולכן שאלתי עד כמה שעות מותר לנוח או לישון איתם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות ושינה- לדודו - תגובה
דודו ראובן06/06/2011היי,
העדשות שציינת מאפשרות עבירות חמצן מוגברת .
המשמעות היא שאתה יכול לשון איתן תוך מעקב .
שינה עם עדשות מקטינה את זמן השימוש בחצי. ז"א - אם האופטומטריסט שלך המליץ לך על זמן הרכבה רגיל של שבועיים אז במצב שאתה משתמש איתן לשינה זה מתקצר לחצי.
יש שוני בין עין לעין ולכן אתה מחויב בביקורת לאחר כמה ימים של שינה. קרנית תקינה לא תהווה בעיה . קרנית בעיתית יותר עלולה לסבול ממעט בצקת ואז מומלץ לא לישון איתן.
בכל מקרה - זמן השינה המירבי הוא שבוע ואז יש לבצע הפסקה של 24 שעות.
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות משקפייםאורי05/06/2011
שלום
אני בן 17 יויש לי משקפפים מספר 1 -
אלו משקפיים מרחק, אבל שאני במחשב, ואני צריך ללמוד, יוצא שאני קורא הרבה , ואני לא יכול בלי משקפפים,כלומר אני רואה אבל לא כל כך טוב, ולכן זה מפריע בלי, ולא רק אחרי למידה אינטנסיבית אלא גם אחרי 15 דקות, וזה מוזר כי המסך רק 40 סנטימטר ממני, , והאופרמיסט שלי אמר ששימוש במשקפפים אמור להיות רק ממרחק מטר ואצלי זה 40 סניטמטר, מזה אומר? יש לי קוצר ראייה מקרוב?
שאלה נוספת
לא מזמן עליתי את המשקפפים ל1- אבל עדדין אני לא רואה איתם הכי טוב שיש עם המשקפפים, האותיות לא ברורות ולכן שאני קורא הרבה זמן במחשב ניהיה לי כאבי עיינים,אחרי שעה וחצי שעתיים אני ממש מרגיש את העיינים לוחצות, ושאני מסובב אותם מרגיש לחץ וכאב קל, יש טשטוש קל מאוד, אבל מפריע. שמעתי שזה אוללי קשור איכשהוו לצילנדר, אתה יכול להסביר לי בבקשה מזה צילנדר ואיך זה קשור למקרה שלי, ועם לא אז למה זה קשור לדעתך הכאבים והלחץ?
שאלה אחרונה וחביבה
עם אני יחזור לאופטרמיסט, הוא רואה שיש לי באמת מספר יותר גבוהה, מי אמור לשלם על המשקפפים, אני לא רוצה לריב ולצאת לוויכוח, פשוט אני שלימתי לא קצת כסף וחודש אחר כך אני עדיין לא רואה כמו שצריך, העם המקום שבו עשיתי תבדיקה צריך לשלם את עלויות המשקפפים החדשות או שלא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות משקפיים - תגובה
איציק שבח05/06/2011אורי שלום,
תשובות לשאלותיך,
זה שמשקפיך מתקנים אותך רק ממטר זה אמור בנוגע לחדות ראייה וכדי שתראה ברור ממרחק מטר,
מעבר לכך ישנם אנשים שמצב העיניים שלהם לקריאה או לקריאת מחשב דורש תיקון ראייה מרחוק מכל מיני סיבות,
וזה מוביל אותי לשאלתך השנייה, פעילות העיניים מול מחשב היא מאמץ כביר לעיניים גם אם לא מרגישים כך ברגעים הראשונים. לכן, יתכן שאתה צריך פיתרון שיקל לך על העיניים כשאתה עובד מול מחשב, וכאן אני חוזר למה שאמרתי לך מקודם. יתכן שמעבר לראייה חדה וברורה החל ממרחק מטר והלאה, אתה זקוק לאמצעי אופטי אחר/ נוסף. עצתי אליך לעבור בדיקה מקיפה ומדוקדקת של מצב מנח העיניים בקריאה (ראייה דו-עינית). בשלב הראשון ועוד לפני בדיקה כזו תנסה לעשות הפסקות בעבודה מול מחשב.
לשאלתך השלישית, אם הערת לאופטומטריסט שלך בזמן סביר אחרי, וחזרת להתלונן, והוא שלח אותך להתרגל, מקובל שתוכל להתלונן שוב.
אם התעוררת רק אחרי חודש, זו בעייה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאה עם משקפייםאורי03/06/2011
שלום
יש לי משקפיים מספר 1 -
אני מסתובב איתם בבית כל הזמן.
השאלה שלי זה העם זה בסדר גם לקרוא איתם.
לדוגמא אני רוצה לקרוא עיתון, אז זה בסדר להשאיר את המשקפפים עליי, או שעדיף שלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריאה עם משקפיים - תגובה
דודו ראובן03/06/2011איתי
אם אתה מעל גיל 40 אז זה תקין לחלוטין ובד"כ עדיף להסיר .
בגיל נמוך יותר כדאי שתעשה מה שנוח. אם אתה מוצא את עצמך קורא איתם אז אל תתעקש להוריד. אין הגבלה של הרכבה או הסרה. בד"כ הגוף מבצע מה שנוח לו. בכל מקרה לא יגרם נזק כך או כך.
בברכה
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בין מולטיפוקל לחד מוקדייעקב03/06/2011
1. התחלתי להרכיב עדשות מולטיפוקל ואני מרגיש מעולה , להצעתך שבמידה ואני הולך לים כדאי אולי להישתמש בעדשות חד מוקדיות ,האם המספר לרחוק אמור להיות כמו המספרים שלי לרחוק במולטי פוקל או שונה?
2. והאם למנוחת צהריים בין שעתיים לשלוש בשבת אני יכול להישאר עם העדשות או חייב להסירם ?( בלילה אני תמיד מסיר אותם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין מולטיפוקל לחד מוקדי - תגובה
דודו ראובן03/06/2011יעקב,
המספר לרחוק אמור להיות זהה למרשם לרחוק במולטיפוקל.
לגבי מנוחה עם עדשות. ישנם חומרים שמאפשרים שינה עם עדשות. רובם מורכבים מחומר הנקרא סיליקון היידרוגל. מי שהתאים לך את העדשות יודע איזה סוג קבלת ואמור לדעת את התשובה.
אם תאמר לי איזה דגם אתה מרכיב במדויק אתן תשובה ברורה יותר בנושא.
בברכה
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוותים בעדשות של משקפייםאבי03/06/2011
שלום..
ממה יכולים להיגרם עיוותים במשקפיים ?
ולגופו של עניין : במצב בו כל הפרמטרים של העדשות תקינים (מרחק בין אישונים תקין, מספר תקין וכו'..) ועדיין יש עיוותים בעדשות שגורמות לראיה לא נוחה.
האם מסגרת סמירימלס ככלל (עם הניילון) גורמת ליותר עיוותים ממסגרת מלאה ואז אפשר להרגיש את זה כשמרכיבים משקפיים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוותים בעדשות של משקפיים - תגובה
איציק שבח03/06/2011מיסגור לא נכון יכול גם לגרום לעיוותים במשקפיים.
מיסגור בלחץ, חימום עדשה יתר על המידה, קימור העדשה בצורה ידנית, וכל לחץ פיזי שיכול לשנות את מבנה העדשה מהמבנה המקורי שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר במשקפייםאורי02/06/2011
שלום
קיבלתי משקפים חדשות לפני שלושה שבועות כי עלה לי המספר ל1-
התחלתי להתשתמש בהם, עם זה במחשב, ועם זה בטלוויזיה אני לא רואה את האותיות מדויק כמו שאמורים לראות, ישנו טשטוש קל, ממש קל, אבל עדיין מפריע. וכשמדובר אפילו בצפייה שעה בטלוויזיה אני מתחיל להרגיש את העיינים, אבל בלי קשר להרגשה של העיינים זה לא הכי נוח לא לראות כמו שצריך.
חזרתי אליו והוא עשה לי בדיקה שנייה ואמר לי שאני כן רואה יותר טוב ב1.25 - אבל הוא לא מציע לי לעלות את המספר, הוא אומר שהכי טוב לראות במידה הקטנה ביותר שאפשר, וגם הוא אומר שאני צעיר 18, ועם אני יעלה אז עללית המספר יוכלה להיות יותר מהירה.
זה מציק לי לא לראות כמו שצריך, העיינים מציקות לי והכללי זה לא נוח, אבל הרופא אומר שזה לא כדאי.
מה אתה מציע לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר במשקפיים - תגובה
איציק שבח02/06/2011להעלות את המספר,
משקפיים חדשים מצריכים תקופת הסתגלות, תקופה זו קלה יותר אם מפחיתים את המירשם שנותנים. לכן, ישנה גישה לתת פחות,
אבל אם מציק לך שאתה לא רואה טוב תעלה את המספר למקסימום (בתנאי שזה משפר לך...),
קח בחשבון תקופת הסתגלות יותר ארוכה במקצת.
אם תספק לעיניך ראייה מדוייקת וחדה המספר לא יעלה יותר מהר, אולי ההפך.
זו דעתי האישית, ישנן גישות יותר שמרניות וגם הם לגיטימיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע קשותmish01/06/2011
שלום,
אני מרכיבה עדשות מגע קשות מזה 20 שנה, על פי המלצת אופטמיטרטסט בזמנו חומר ההשריה והניקוי בו אני משתמשת הינו של חברת BOSTON, לאחרונה שמתי לב כי ישנן תמיסות השרייה שונות המיועדות לכל סוגי עדשות מגע בניהן של חברת LIFE. ברצוני לשאול : האם ניתן להשתמש בתמיסות לכלל סוגי עדשות גם לעדשות מגע קשות? ומה הוא חומר ההשרייה המומלץ ביותר ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע קשות - תגובה
איציק שבח01/06/2011בוסטון היא תמיסה כמעט יחידה לעדשות מגע קשות.
כל תמיסה אחרת היא של עדשות רכות. לא מומלץ ולא ניתן להשתמש,
תמשיכי עם הבוסטון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי זה יימשך?דן01/06/2011
עד מתי זה יימשך?
שלום שמי דן, בן 19.
הסיפור שלי הולך כך, השאלות בסופו:
יש לי את כל המרשמים, אתרכז במשמעותיים..
לראשונה גילו אצלי קוצר ראייה כאשר הייתי בכיתה ג׳ (גיל 9), אז היה המספר -1.00
וכך התקדם המרשם:
כיתה ה׳ 1.5-
כיתה ז׳ 2.00- עם 0.5- צילינדר בכל עין
כיתה ט׳ 2.75- עם אותו צילינדר.
כיתה יא׳ 3.25- עם צילינדר -0.75.
וכעת לאחר שהיו לי הן קשיים בקריאה-שורות מתבלבלות, עיניים קופצות, ובו בעת הראייה לרחוק נחלשה, החלטתי ללכת להיבדק שוב, ולהלן התוצאות:
Od: -3.75 cyl -0.75 axis 170 prisms 3 BO add +1.00
נאמר לי שאצטרך פריזמות במשקפיים על מנת למקד את העיניים, ובנוסף לכל ביפוקל/מולטיפוקל.
ולהלן שאלותיי,
1) פריזמות? האם קיים דבר כזה שבגיל 19 שמים פריזמות במשקפיים? עד כמה נפוצות פריזמות במשקפיים?
2) מולטיפוקל בגיל כה צעיר? האם זה ייתכן?
3) עד כמה הפריזמות ישפיעו על העובי של המשקפיים?
4) קראתי באינטרנט על דבר שנקרא סחבת פריזמות, כלומר כל פעם צריך להגדיל את הפריזמות, עד לאן זה יכול להגיע? באחד מהחיפושים באנגלית היה מישהו עם 20 פריזמות והמשקפיים שלו היו עבות בצורה מאוד מאוד קיצונית, האם באופן תיאורטי אני עלול להתקרב לכמות כזאת של פריזמות?
5) עד מתי צפוי המספר להתאזן?
יש לציין שאני סטודנט, שעובד הרבה עם מחשב וכמו כן נמצא הרבה בספרייה.
ואני רק רוצה משקפיים שישפרו את המצב הקיים..
בתודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד מתי זה יימשך? - תגובה
איציק שבח01/06/2011דן שלום,
פריזמות נועדו לספק תפקוד דו עיני טוב, לא לתקן ראייה חדה,
לכן יש להבדיל בין קוצר הראייה לבעיה הדו עינית שקיימת אצלך.
1. יתכן מתן פריזמות בכל גיל.
2. מולטיפוקל בגיל צעיר הוא לא דבר נפוץ אבל קיים בהחלט.
3. פריזמות במקרה שלך ישפיע על עובי העדשות בצורה משמעותית, מסגרת מַסווה תועיל לענין.
4. סחבת פריזמות היא תופעה שניתן לצפות מראש. לפי הבדיקה והקביעה, האופטומטריסט שבדק אותך מקצוען בתחום, לכן תסמוך עליו בזה, מה עוד שתוכל לשאול אותו לגבי זה, האם הוא לא צופה שהפריזמות יגדלו עם הזמן, בטוחני שהוא ישיב לך.
לגדול לכדי 20 פריזמות זה דבר נדיר מאוד.
בגלל אופי העבודה שלך, אני חושב שאתה תודֶה לאופטומטריסט שקבע לך את המירשם, שכן משקפיים כאלה, לאחר תקופת הסתגלות קצרה תשפר לך את איכות החיים.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה שנעלמה בעיןנוגה01/06/2011
אתמול בלילה לקראת השינה הסרתי את עדשות המגע ימין יצאה ללא בעיה
ואילו שמאל- לא הצלחתי להוציא כאילו נעלמה, שפשפתי את העין לכל הכוונים
שעות הזזתי את העפעפ וללא הצלחה, בלית ברירה הלכתי לישון
היום בבוקר הלכתי לאופטמטריסט שבדק והסתכל דרך הזכוכית מגדלת שיש להם במכונה
ואפילו קיפל את העפעף למעלה ואמר שהוא לא רואה שום עדשה וכנראה שנפלה
( קרה לי מקרים בעבר שהעדשה נלעמה אבל תמיד שראיתי שהיא לא יצאה היא לא יצאה) חזרתי הביתה בניסיון לחפש את העדשה ולא מצאתי אותה וזה עדין מטריד אותי
כי אתמול אפילו לא הורדתי אותה מהעין והיא לא קפצה. האם אני יכולה להיות שקטה אחרי בדיקת האופטמטריסט ?האם יש צורך ללכת לרופא עינים? האם יכול להיות שהיא נקרעה והתפזרה שם בפנים ?איך אדע בוודאות שהיא לא שם ?אם היתה שם האם אמורה להיות לי דלקת או סימן כלשהו ( חוץ מגירוי קל משפשוף ממושך נראה לי )אין לי תחושה של חוסר נוחות של גוף זר
אודה על תשובתך בהקדם אני דיי בלחץ מזה כי ממש היא נעלמה שבאתי להוציא אותה והיא ממש לא קפצה לי מהעין וזה מטריד אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה שנעלמה בעין - תגובה
איציק שבח01/06/2011יש אפשרות לצבוע את הדמעות והעדשה, ואז אפשר לוודא בנקל שהעדשה איננה,
אני לא יכול להבטיח לך שהעדשה לא בעין במאת האחוזים, כבר היו מקרים מעולם.
אם כי התחושה שלי שהעדשה איננה בעין אם האופטומטריסט לא מצא אותה.
אם תרגיש את הגירוי בעין עדיין, תיגשי לרופא עיניים, כדי להיות שקטה.
יתכן שהגירוי בא מהתעסקות עם העין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)