מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תמיסה לעדשות הידרוג'לעומר רוף05/08/2011
שלום,
האם ניתן להשתמש בתמיסה 'רגילה' (לדוגמא - אופטיפרי) כשמשתמשים בעדשות הידרוג'ל או שיש להשתמש בתמיסת מי חמצן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיסה לעדשות הידרוג'ל - תגובה
איציק שבח06/08/2011שאלה טובה.
זה תלוי בסוג התמיסה ובסוג העדשות מגע.
תוכל לתת לי נתונים מדוייקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוג עדשות
עומר רוף06/08/2011שלום איציק,
השאלה כוונה לעדשות מגע מסוג Dispo Bio.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוג עדשות - תגובה
איציק שבח07/08/2011אין הגבלה. כל תמיסה לעדשות רכות טובה.
אבל מומלץ יותר להשתמש בתמיסת מי חמצן מכיוון שעדשות כאלו נושמות יותר ויותר סופחות לכלוך ותמיסת מי חמצן יותר יסודית בניקוי.
מעבר לזה, עדשות אלו הן מסוג סיליקון הידרוג'ל ולא הידרוג'ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעדני04/08/2011
שלום
עד עכשיו הרכבתי עדשות מגע יומיות לפי :
עין ימין 4.5.-
ועין שמאל4.0 .-
אך אתמול עשיתי בדיקת ראיה ונמצא שהמספר עלה לי ל:
עין ימין 4.75-
ועין שמאל 4.5-
בגלל שנשאר לי חבילה של עדשות מגע לפי המספר הקודם ,רציתי לדעת האם אני עדיין יכולה להמשיך ולהרכיב עדשות מגע אלו (או שעלי להגדיל את מספרם)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
דני05/08/2011ואני משתמשת בעדשות מגע אקיוביו של johnson and johnson
אם זה רלוונטי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות מגע - תגובה
איציק שבח06/08/2011אפשר להרכיב את החבילה שנשארה, ברכישה הבאה תעדכני את המירשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית על מספר במשקפייםשחר04/08/2011
מה זה אומר 1- על 0.5- ?
הכוונה בשאלה היא מה המשמעות של מספר על מספר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית על מספר במשקפיים - תגובה
איציק שבח06/08/2011המספר הראשון הוא ה"מספר" במרשם, המספר השני (ה"על") הוא גובה הצילינדר.
במקרה שהבאת המספר הוא 1.00-
הצילינדר הוא 0.50-.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוות המספר על ידי עדשות מגעערן ישראלי03/08/2011
שלום,
האח הקטן שלי עומד ללכת בקרוב לצו ראשון, ובגלל שהוא מסתובב עם עדשות מגע הוא דיבר בין היתר על זה שאם יעדיף לעשות בדיקת עיניים בלשכת גיוס במקום לפני אז יצטרך להגיע לשם ביום אחר אחרי שהיה 24 שעות בלי עדשות. הדבר עניין אותי ומחיפוש קצר באינטרנט עולה שצה"ל רוצה ככה בגלל שהעדשות מעוותות בצורה מסוימת את המספר, למה זה קורה? ולמה הכוונה בעיוות המספר? פתאום המספר ייגדל\ייקטן\ייגדל או ייקטן בצורה מסוימת?
תודה מראש,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוות המספר על ידי עדשות מגע - תגובה
דודו ראובן03/08/2011ערן שלום,
עדשות מגע רכות הן הנפוצות ביותר כיום. אין סטטיסטיקה מדויקת אבל מדברים על 99% ממרכיבי העדשות בארץ.
פעם, לפני הרבה שנים...היו אך ורק עדשות קשות.
מה שאפיין את העדשות הקשות מהסוג היישן (לפני שהמציאו חומרים שמעבירים חמצן ) היה השפעה בצקתית קלה על הקרנית לאחר הרכבה ממושכת.
בצקתיות=שנויי מספר בין בדיקה מייד לאחר ההסרה לעומת בדיקה שבוצעה 24 שעות לאחר ההסרה.
אני מניח שמיכיוון שהצבא לא יודע איזה סוג עדשות כל אחד מרכיב הוא לא לוקח סיכון.
בכל מקרה זה מאוד לא נפוץ היום , כמו כן מרבית העדשות הקשות היום הן "נושמות" ולכן התופעה נדירה
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים חדשותטניה03/08/2011
היי,
אני משתמשת בעדשות מגע חודשיות באופן קבוע והמספר שלי 3-
הוא עלה לא מזמן והמספר בעדשות הוא 2.75- כמו גם במשקפיי הראייה החדשות שרכשתי.
אני רואה מוזר במשקפיים האלו - כאשר אני מסתכלת ישר הראייה חדה אך אם אני מסתכלת לצדדים או מטה מעט את הראש הראייה מתקמרת ומתעוותת. בנוסף כואבות לי העיניים קצת.
השאלה היא - האם מדובר באיזושהי טעות של האופטימטריסט והעדשה שהוא הרכיב לי לא מתאימה? או שמא אני צריכה להתרגל כי המספר שלי עלה מ 2- ל 3- ? או שמדובר בכלל בסוג וצורת העדשה עצמה?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים חדשות - תגובה
איציק שבח03/08/2011איזה מרשם את מרכיבה כיום במשקפיים? ובעדשות מגע?
מתי החלפת את המשקפיים? ומתי את העדשות מגע?
כמה זמן ביום את מרכיבה את המשקפיים? ואת העדשות מגע?
מה המירשם הקודם שלך במשקפיים? ובעדשות מגע?
כ"כ, ידוע לך מהו העובי של עדשת המשקפיים?
למיטב הבנתי הבעייה רק עם המשקפיים, ורק בהסתכלות במבט הצידה,
יכול להיות שהעדשה בעיצוב אופטי שמפריע לך, ויכול להיות שההרכבה לא נכונה (אולי עדשה בלחץ גבוה בתוך המסגרת). צריך לבדוק את המשקפיים בראש ובראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר גדל ב0.25. להחליף עדשות?אולגה02/08/2011
שלום,
היום עשיתי בדיקת ראיה, וגיליתי שבעין ימין המספר עלה ברבע.
לפני שלוש שנים היה לי :
ימין: 3.75-
שמאל:3.5-
ועכשיו :
ימין:4-
שמאל3.5-
האם להזמין משקפיים לפי המספר שהיה לי קודם (לפני העלייה) זה מזיק?
ובכלל מה עדיף(להזמין עם -4 או להזמין כמו קודם עם -3.75)?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר גדל ב0.25. להחליף עדשות? - תגובה
דודו ראובן02/08/2011היי אולגה,
חוסר איזון בין העיניים עלול להפריע אצל חלק מהאנשים, הפרש כזה בד"כ לא מפריע.
אם את מרגישה שאת רואה טוב, לא סובלת מתופעות כמו כאב ראש ובסך הכל מרגישה נוח אז אין מניעה להשאר עם המספר הישן.
אבל, בהנחה שהבדיקה מדויקת ובהנחה שמימילא את מחליפה משקפיים לא יגרם נזק אם תעלי אותו..
מכיוון שההפרש כה קטן אין לזה הרבה משמעות
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת עדשות מגע יומיומיותנועה01/08/2011
שלום רב,
יש לי קוצר ראייה ואני מרכיבה באופן קבוע משקפיים ומדי פעם שמה עדשות יומיומיות - בעיקר לים, לבריכה, סופי שבוע
עד עכשיו נאמר לי כי עדשות המגע צריכות להיות במספר הנמוך ב-0.25 מהמספר במשקפיים - במספרים נמוכים עד 6.00, ו-0.50 במספרים גבוהים מעל 6.00
השבוע עשיתי בדיקת עיניים והמספרים שלי הם:
עין שמאלית - 7.00
עין ימנית - 7.75 עם צילינדר 0.5
איזה מספר אתה ממליץ לקחת בעדשות יומיומיות? אני משתמשת בעדשות focus dailies של civa vision - אם זה רלוונטי
האם יש באמת כלל כפי שתיארתי?
תודה רבה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת עדשות מגע יומיומיות - תגובה
איציק שבח02/08/2011ימין- 7.25
שמאל- 6.50
הסתייגות: יתכן שלבודק יהיו שיקולים נוספים לתת מרשם אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת עדשות מגע יומיומיות
נועה02/08/2011האם לגבי עין שמאל זה נכון - שאין כלל הפרש בין המספר בעדשה למספר במשקפיים?
בעין שמאל אני צריכה במשקפיים 7.00 - האם לא נכון לקחת בעדשת מגע 6.50?
תודה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת עדשות מגע יומיומיות - תגובה
איציק שבח02/08/2011תוקן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת עדשות מגע יומיומיות
נועה02/08/2011לא מוכרים עדשות מגע במספר 7.25
יש 7.50 או 7.00
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת עדשות מגע יומיומיות - תגובה
איציק שבח02/08/2011אם אין שיקולים נוספים , עדיף לקחת פחות , את ה -7.00.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות שמש בעובי 1.74 של צייסאירית01/08/2011
האם יש אפשרות לצבוע בחום עדשות ראיה בעובי 1.74 של צייס? ברמת מספרים 7- עם צילינדר 3.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות שמש בעובי 1.74 של צייס - תגובה
איציק שבח02/08/2011עד כמה שידוע לי, לצייז אין בכלל 1.74 ומעבר לכך, אלו עדשות לא צביעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה דחוףטל31/07/2011
נפלה לי העדשה מהעין ומצאתי אותה רק אחרי רבע שעה .....היא התייבשה וכאשר החזרתי אותה לנוזל היא חזרה למצבה הנורמלי האם מותר לי להשתמש בה שוב (עדשה חודשית) תודה מראש טל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה דחוף - תגובה
איציק שבח01/08/2011אפשר אם היא נקייה, אם כי יש סיכוי שהעדשה תתכלה לפני הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונן29/07/2011
מה ההבדל בין מולטיפוקל לעדשה רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
איציק שבח01/08/2011מולטיפוקל היא עדשה רב מוקדית, הכוונה בכך שהיא עשויה ממקבץ של מרשמים בתוך עדשה אחת . עדשה כזו מלוטשת בצורה מיוחדת כדי שהמרשם של העדשה (הכח האופטי שלה), יהיה שונה בכל איזור בעדשה, עדשה כזו נועדה למי שזקוק למרשמים שונים במרחקים שונים. לדוג': אדם הזקוק למרשם +4.00 לרחוק ו- 6.00+ לקרוב יצטרך עדשה שהחלק העליון שבה הוא עם מרשם 4.00+ תואם לרחוק ,שעולה בהדרגתיות עד 6.00+ לקרוב בחלק התחתון של העדשה ,המיועד לקריאה. לכן עדשה כזו היא רב מוקדית כי יש בה הרבה "מספרים".
עדשה רגילה היא מלוטשתת למוקד אחד ויחיד והיא מיועדת למרשם אחד ויחיד ספיציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהדודי28/07/2011
שלום,
האם בגלל פזילה ישנה בעיה לראות סרט בתלת מימד ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה - תגובה
איציק שבח29/07/2011כן.
סרט בתלת מימד מתאפשר רק למי שרואה בשתי עיניו בו זמנית, ללא פזילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לקניית משקפייםרונן26/07/2011
שלום קניתי משקפיים חדשות ואני מרגיש הרגשה מוזרה כלומר אני רואה מאוד טוב מרחוק אבל למשל מול המחשב אני רואה קצת מטושטש ואם המשקפיים הישנות זה להיפך האם זה עניין של הרגל או בגלל הצילנדר אמרו לי שהצילנדר שלי הוא 2 או בגלל שיש לי מספר גבוה(בערך -6 בכל עין).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לקניית משקפיים - תגובה
דודו ראובן26/07/2011היי,
שתי שאלות, בכמה המספר עלה בכל עין?
בן כמה אתה?
אין ספק שהמשקפיים הקודמים היו לא מספקים לראיה לרחוק ולכן הם היו טובים למחשב.
התופעה שדיברת עליה- במידה והבדיקה תקינה כמובן - תשתפר תוך יום יומיים.
אבל- בגילאי 40+ עלולה להיות בעיה במחשב שלא תפתר תוך יום יומיים .
מחכה לתשובתך לשתי השאלות.
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשתי שאלות
רונן26/07/2011אני בן 17 והיה לי 4- במשקפיים הישנות ועכשיו בחדשות אמרו שעלה לי המספר בצורה דרסטית בימין 6.5- ובשמואל 5.5-.
ועוד שאלה האם אני אוכל לעשות ניתוח בגיל 18?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשתי שאלות - תגובה
דודו ראובן09/08/2011היי רונן
לגבי העליה.בטח גבהת השנה? זה מסביר חלק מהעליה.
לגבי נתוח. מספר גבוה מלווה לעיתים בקרנית דקה מדי. יבדקו טוב לפני שיעשו ניתוח. לך למקום אמין.
בכל מקרה. אם הנתוח. מצליח זה מאפס מצב נתון ולא מונע עליה נוספת.
נתוח שני מסוכן יותר ובעייתי.
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קימור העדשהאפרת22/07/2011
שלום. אני משתמשת כבר מספר שנים בעדשות מגע דו שבועיות של ג'ונסון אנד ג'ונסון מסוג Acuvue Advance. אני תמיד מזמינה מחו"ל וכשביקשתי לעשות זאת גם הפעם, ראיתי שכיום כמעט ולא מוכרים את הסוג הזה אלא את הסוג החדש ACUVUE® OASYS. רציתי לשאול מה ההבדל ביניהם? והאם יש הבדל במספר הקימור של העדשה, משום שבסוג הראשון והישן יותר הקימור שלי הוא 8.3 (וזה גם מה שאמרו לי במרשם בחנות האופטיקה) ואילו בסוג החדש, אין את המספר הזה, אלא רק 8.4. האם יש הבדל?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קימור העדשה - תגובה
איציק שבח24/07/2011יש הבדל בקימור (8.3/8.4), הקימור המיוצר הוא לפי החלטה של היצרן "לתפוס" כמה שיותר עיניים. ההבדלים בין שני הסוגים הם בכל מיני נתוני עדשה כגון: קשיחות, הולכת חמצן, רטיבות ועוד. לצורך המלצה על התאמת העדשה תצטרכי להרכיב עדשה כזו בעין ולהבחן ע"י אופטומטריסט האם העדשה מתאימה לך כמו ה-ADVANCE.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי עדשות דחוסות=ראיה טובה יותר?דר22/07/2011
היי
האם איכות הראייה במשקפי עדשות דחוסות טובה יותר מכאלו הלא דחוסות?
והאם איכות הראייה במשקפי דחיסות גבורהה (באינדקס גבוה 1.56 ומעלה) יותר טובה מזאת של אינדקס נמוך יותר כמו 1.49?
אני מדבר על משקפי פלוס בדיופטר נמוך (1.00+)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי עדשות דחוסות=ראיה טובה יותר? - תגובה
איציק שבח24/07/2011ככלל, כל עדשה עם תקן היא נוחה לראייה. ההבדלים בין העדשות תלויה בהרבה גורמים.
אני לא מעוניין שתסיק את המסקנה שעדשה בעלת פלסטיק דחוס היא פחות טובה, אבל פלסטיק דחוס נחשב ליתרון מבחינת השקיפות האופטית ואיכות העדשה (יתרון שמתמזער עם טכנולוגיות חדישות, כיום).
לכן, אם אתה רוצה לבחון את העדשות ולהחליט האם כדאי עדשה דקה או לא, אל תחליט לפי הנתון הזה. (אלא לפי מחיר, משקל, אסתטיות וכדו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה שקיפות אופטית?
דר24/07/2011א. לפי דבריך דווקא עדשה דחוסה נותנת איכות ראייה טובה יותר: "יתרון מבחינת השקיפות האופטית" (מה זה אומר בכלל?) - אני הבנתי לא נכון?
זה לא אומר שהעדשה תתן לי איכות ראייה טובה יותר?
דרך אגב: אסטטיות, מחיר ומשקל קל - לא מעניינים אותי כהוא זה
ב. מהי היא עדשה עם תקן? איפה אני אוודא כזה דבר במשקפיים שאני קונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה שקיפות אופטית? - תגובה
איציק שבח24/07/2011א. התכוונתי כמובן ל"חיסרון מבחינת השקיפות האופטית".
שקיפות אופטית היא תכונה של העדשות המתארת מה מידת העיוותים בעדשה וצלילות מעבר נאור ללא תופעות לוואי.
ב. עדשה עם תקן היא עדשה שאישרו אותה במכון התקנים, לכל עדשה ישנה מעטפה המהווה "ת.ז." של העדשה, בקניית משקפיים תוכל לדרוש לראות את המעטפות שעליהן גם פרטים לגבי התקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיפוקלרוני22/07/2011
יש לי שנים רבות עדשות מולטיפוקל והן לא ממש היו טובות אף פעם אולי משום שקניתי את הזולות יותר, עכשיו אני רוצה לעשות חדשות ולהצליח יותר האם עדשות מתוצרת צייז יותר טובות? והאם יש כמה סוגי צייז? או אולי של שמיר אני מאד מבולבלת מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטיפוקל - תגובה
איציק שבח24/07/2011בכל חברה, יש דרגות איכות, לא משנה אם זה צייז, שמיר, או כל חברה אחרת.
מנסיונך (וגם מניסיוני), כדאי להשקיע מעבר לעדשות הישנות והמסורתיות , לא משנה איזו חברה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)