מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביטוח עדשות מגע שנתיותשירלי23/05/2011
הי
לפני קצת פחות משנה רכשתי עדשות מגע שנתיות ברשת אופטיקנה שאותן אני צריכה לחדש בקרוב.
במעמד קנית העדשות שילמתי כ-150 שח על ביטוח עדשות מגע.
האם תוכל להסביר לי בדיוק את תנאי הביטוח ומה הוא מכסה?
בברכה
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח עדשות מגע שנתיות - תגובה
איציק שבח24/05/2011ביטוח לעדשות מגע הוא משתנה בכפוף לתנאי האופטיקה והספק של העדשות.
ברמה העקרונית הסטנדרט מכסה אובדן או קרע של עדשה ותוכלי לרכוש חדשה בחצי מחיר וזאת תוך שנה מיום הרכישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוות קל וכאב ראש במשקפי ראיהגיא23/05/2011
שלום,
רכשתי משקפי ראיה חדשות בעלות מספר זהה לזה שאני מרכיב היום. כשהגעתי לקחתן מן החנות הרגשתי שבעין ימין אני רואה טוב, ואילו בעין שמאל יש עיוות קל, ולאחר דקות ספורות זה מתחיל להפריע לי בעין וגם לעשות קצת כאב ראש. בעיה כזו לא הייתה לי מעולם (אני מרכיב משקפיים זה עשרים שנה), ואני לא סובל מכל בעיה אחרת בעיניים.
המוכר הציע להחליף את העדשה, וכשהגעתי לקחת את המשקפיים שוב, הבעיה חזרה על עצמה. המוכר טען שכנראה הבעיה היא אצלי, שיש לי בעיה ב"צידוד" (כך הוא אמר) או משהו אחר. יש לי יסוד להאמין שהמוכר מרמה אותי ושהעדשה לא הוחלפה.
האם הבעיה עשויה להיות אצלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוות קל וכאב ראש במשקפי ראיה - תגובה
דודו ראובן23/05/2011גיא שלום,
בעיות מוכרות , ניתקלתי בהן בעבר פעמים רבות.
הבדל בראיה בין משקפיים ישנים וחדשים בעלי מספר זהה לחלוטין יכול לנבוע מהגורמים הבאים:
א. הבדל בזווית פנטוסקופית. הכוונה היא - באיזה זווית יחסית לפנים המשקף מונח . (במבד הטל צד) . הבדל זווית גדול יוצר חוסר נוחות וצורך להסתגל למשקפיים.
ב. הבדל חומר בעדשה . עדשה בעלת מקדם דחיסות גבוה (דקה יותר, 1.67 לעומת 1.5 לדוגמא).
ג. מרכזים שונים. מרכז אופטי של העדשה גבוה או נמוך מהמשקף הקודם.
ד. מרכזים אופטיים עם מרחק שונה (לא גובה שונה אלא מרחק ) אחד מהשני.
ככל שהמספר גבוה יותר זה מורגש יותר.
כמובן שעלולה להיות גם טעות . מספר לא מדויק וכו.
אם אתה מרגיש אז כנראה שיש בעיה . ורצוי לרדת לשורש העניין ולטפל.
מקובל שיש להסתגל לעיתים יום או יומיים אבל לא יותר.
בברכה
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה דחופה במולטיפוקלוסנטי18/05/2011
שלום,
אבקש עזרה דחופה. אני בת 50. יש לי מספר 3 לקריאה, וחצי-שלוש רבעים (פלוס) למרחק (לטלויזיה בעיקר). עד לפני כמה חודשים הראיה שלי לרחוק היתה מעולה. לצערי התפתתי מהמחיר של המולטיפוקל באחת הרשתות ועשיתי עם עדשה של צייז ומסגרת ברגים. אני כבר שבוע עם המשקפיים ואני בתוך סיוט. הכל מטושטש, בקריאה אני רואה כפול, מקום מאוד צר אני רואה ברור והכל מסביב מטושטש, מדרגות אני לא יכולה לרדת, אלא אם אני מורידה את המשקפיים, אני כמו בתוך אוניה, הכל זז לי ואני עובדת מול מחשב לפחות 8 שעות ביום, ואני לא מסוגלת לפקס שום דבר על המחשב חוץ ממילה אחת או שתיים ואני צריכה להזיז את הראש למעלה, וכבר כואב לי הצוואר. שלא לדבר על נהיגה, אני לא מעיזה לנהוג איתם.
אני יודעת שצריך להתרגל, ואני עושה את כל המאמצים הכי חזקים כדי להיות עם המשקפיים כל היום, אבל אני פשוט מיואשת ומתוסכלת.
יש לי כרטיס אחריות של חברת צייס (לא מה שהיבואן נותן, אלא מהודו...) ואני רואה שיש לי עדשה GRADAL TOP E 1.6 ואני מסתכלת עכשיו קצת באינטרנט ואני רואה שזאת עדשה ישנה ולא עם תעלה רחבה. אבל חלק אומרים שזה אותו הדבר וחלק אומר שרק GT2 זה החדיש ביותר עם ליטוש אחורי וכל השאר אנטיקה.
אוף. בבקשה אם תוכל להתייחס לזה, בלי לקחת בחשבון את כל הבלגאן שיש מסביב לאותה רשת שממנה קניתי, אלא בצורה ישרה ואמיתית, האם עבדו עלי? האם נתנו לי עדשה ישנה ולא מתאימה לי? האם נתנו לי עדשה עם תעלה צרה? הייתי אצלם כבר פעמיים וכל פעם הזיזו לי את המשקפיים ופתחו לי את הרווח וכל פעם זה יותר גרוע. בכלל הבנתי שאסור להזיז את המשקפיים כי הם עשו לי את המיקוד לפי מה ששמתי פעם ראשונה. גם המסגרת שעולה אלף שקל, עכשיו נראת לי לא יושבת טוב ולא מתאימה כמו ששמתי בפעם הראושנה (כי הזיזו אותה כל כך הרבה).
לא אכפת לי הכסף, אם הלך, אז הלך, אבל אני פשוט רוצה לראות נכון, ברור , בריא. בלי להתאמץ ולהתענות.
השאלה האם במולטיפוקל באמת רואים רק חלק אחד ברור וכל השאר מטושטש ואתה צריך להיות כמו מריונטה להזיז את הראש בלי הפסקה כל היום כדי להצליח לקרוא עיתון או מחשב?
כמה זמן עוד לחכות עד שאני אגש אליהם ויחזיר להם? (אני עם המשקפיים שבוע).
סליחה שיצא כל כך ארוך, פשוט בא לי לבכות...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה דחופה במולטיפוקל - תגובה
נתנאל סילם18/05/2011קודם כל חשוב להבהיר שעדשות מולטיפוקל מצריכות הסתגלות(בודאי אם זו פעם ראשונה) זה נכון שיש אנשים שמרכיבים את המשקפיים וכאילו נולדו איתם ואין להם שום בעיה אבל לרוב האנשים יש זמן הסתגלות בין שעה ועד שבועיים.
בקשר לעדשות : עדשות TOP E (המקוריות כמובן) הן עדשות טובות שהיו שנים עדשת הדגל של חברת צייס אין שום סיבה בעולם שלא תסתגלי אליהן(ולבטח אם זו פעם ראשונה שלך עם מולטיפוקל ולא היתה לך עדשה שונה בעבר),נכון שהיום צייס עושים עדשות שהן מבחינת המרחב שלהם יותר רחבות ולכן גם יותר נוחות להסתגלות (עדשות GT2-3Dׂ ) אך זה לא אומר שאת לא אמורה לראות טוב לשום מרחק ובשום מצב עם העדשות "הישנות" TOP E .
לדעתי לא ניתן לך הסבר מדוייק על העדשות ולכן קשה עם המצב ולבטח אם את עוד מרגישה ש"עבדו עלייך" .
אני חייב בכל זאת להתייחס לרשת שבה קנית : היום אפשר לבדוק הכל בתוך שניות (אינטרנט,פורומים וכו'), אין סיבה שכל החנויות בארץ ימכרו מוצר במחיר מסויים ובאופן קבוע יש מקום אחד שלכאורה שובר את השוק ומוכר בדיוק את אותו מוצר ברבע או בחצי מחיר - זה לא הגיוני! מה שמכעיס אותי עוד יותר זה שאנשים משווים בין המחירים ויוצא שאנחנו "גנבים" כשבעצם אנחנו עובדים לפי סטנדרטים קבועים וגבוהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לבחור אופטיקה?א17/05/2011
יש הרבה חנויות פרטיות \רשתות למינהן.
איך נדע שהמקום מקצועי?
שאפשר לסמוך על ההתאמה של המרשם
ועל הביצוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לבחור אופטיקה? - תגובה
נתנאל סילם17/05/2011חשוב לשאול האם יש אופטומטריסט מוסמך משרד הבריאות בחנות ועם איזה מוצרים\חברות (עדשות אופטיות עדשות מגע) החנות עובדת . היום אפשר לברר בקלות מהן עדשות טובות ומה פחות - לפי זה תוכל לקבל רושם יותר טוב על כל חנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לא! לבחור אופטיקה
ד4917/05/2011לצערי ניגשתי לאופטיקנה בקריון קרית ביאליק ושם הציעו 1+1 אבל עדשות זהות?! הזמנתי (לצערי הרב!!!) ושילמתי הרבה כסף. המשקפיים הוכנו מהר כי הוברר שיומיים לאחר הרכישה יצאו במבצע דומה אבל שני זוגות עדשות שונים. המשקפיים לא מתאימים ובקשתי לבטל העיסקה כמופיע באמנתם באתר שלהם וכחוק.אין עם מי לדבר בחנות, בשרות לקוחות ובכלל. ביחס מזלזל ומחפיר כזה עוד לא נתקלתי. ללא החזרת הכסף ועם שני זוגות משקפיים לא מתאימים, הזמנתי כבר משקפיים בסופרפארם, ב-1000 ש"ח פחות עם אפשרות החזרה תוך 60 יום. אז איך אמרו בטלויזיה?-שלא יעבדו עליכם באופטיקנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעבר13/05/2011
לפני כחודש קניתי לראשונה עדשות מגע חודשיות.
הבעיה שלי היא ראייה למרחק(בעין ימין יש לי 1.75- ובעין שמאל1.50-).
למרחק הראייה שלי מצויינת עם העדשות אבל מקרוב ממש קשה לי איתן.כשאני קוראת או לומדת אני מרגישה שממש קשה להסתכל על הכתוב.
חזרתי לאופטיקה והם החליפו לי את העדשות:עין ימין החליפו לי ל 1.50- ובעין שמאל החליפו ל1.25- בטענה שאולי ככה אוכל לקרוא עם העדשות יותר טוב.
השאלה שלי האם זה טוב שנתנו לי מספר קטן יותר ממה שיש לי?זה יכול לפגוע לי בראייה?
וממה יכולה לנבוע הבעיה שהייתה לי מלכתחילה?
תודה רבה,
שבת שלום(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - תגובה
דודו ראובן13/05/2011בר שלום.
הבעיה יכולה לנבוע מהרגלי הראיה לפני העדשות.
האם הורדת את המשקפיים בראיה לקרוב ? (קריאה)
הורדת המשקפיים מבטלת את המצב הטבעי שבו העין עושה "זום" לקרוב בקריאה.
עם עדשות זה קשה כי את לא מורידה אותם ובכל מצב בו את קוראת העין מבצעת את ה"זום " הזה, וזה קשה לה..
סיבה אפשרית נוספת היא שהמשקפיים במספר נמוך יותר.
הסיבות האחרות פחות נפוצות ולא אלאה אותך.
בכל מקרה . הפתרון שנתנו לך תקין לחלוטין ולא מהווה בעיה בריאותית.
אם הוא פתר את הבעיה אז תהיי רגועה..
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
בר14/05/2011אני כבר כמה כמה ימים עם העדשות החדשות
והבעיה עדיין לא נפתרה.זה עניין של הרגל או שיש בעיה אחרת?
לדוגמא ממש קשה לי להסתכל עכשיו על המסך של המחשב,אני לומדת ברוב שעות היום ולפעמים אני פשוט מורידה את העדשות כי אני לא מסוגלת ללמוד.
היית ממליץ לי לנסות את העדשות עוד כמה ימים בכוח
או לחזור לאופטיקה שיינסו למצוא לי פתרון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת - תגובה
דודו ראובן14/05/2011היי
לפני שאני ממליץ חייב לשאול.
1. האם השתמשת במשקפיים למחשב לפני העדשות או שהסרת אותן כשאת מסתכלת לקרוב?
2. אם כן השתמשת בהן לראיה לקרוב - איזה מספר מותקן במשקפיים?
3. מה הגיל ?
אתן לך המלצה בהתאם לתשובות
תודה
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
בר14/05/2011במחשב לפעמים הייתי משתמשת במשקפיים,אבל בזמן קריאה תמיד הייתי מורידה אותם.
המספר במשקפיים הוא:ימין 1.75- שמאל 1.50-
אני בת 22
אם אני אמשיך ללכת עם העדשות העכשויות (במידה קטנה יותר ממה שיש לי במציאות)
זה יכול לגרום לכך שהמינוס שלי יגדל?כי כרגע למרחק אני לא רואה 6:6 ולפעמים זה קצת מציק לי למרות שההבדל הוא רק ברבע מספר.
תודה רבה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות - תגובה
דודו ראובן15/05/2011היי
לפי תשובתך הבעיה נפוצה.
משקפיים קל להסיר ולהרכיב.
עדשות לא..כרגע זה מציק לך בראיה לקרוב.
רבע מספר פחות זה תקין לחלוטין. בעדשות. ואת אמורה להסתגל לראיה במחשב.
לגבי אם המספר יגדל או לא:
יש דפוס די חוזר אצל אנשים שמפתחים קוצר ראיה שגדל והולך בגילאי 20-35 בערך.
רובם סטודנטים \אנשי משרד\תקועים מול מחשב...
אבל..
אחרי גיל 35 בד"כ זה נעצר.
אחרי גיל 40 זה מתחיל לרדת לאט לאט. (להשתפר!)
די דומה ל "פעמון גאוס" אם שמעת על המושג.
ראיתי כבר אלפי מקרים כאלה.
התחילו בכלום בגיל 20 . עלו למינוס 3 עד גיל 35. ומגיל 40 ירדו וירדו .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
בר15/05/2011מקווה שאני אתרגל בקרוב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע חד פעמיותאורי12/05/2011
שלום
אני משתמש בעדשות מגע חד פעמיות, אני חדש בזה.
אני יודה לך עם תענה לי על כמה שאלות
כמה זמן אחרי שהורדת את העדשות אפשר לשים עוד פעם עדשות?
בעדשות חד פעמיות אפשר להשתמש זמן מקסימלי 10 - 12 שעות, מה עם השתמשתי בהם רק 4 שעות, אז אפשר לשים אותם בתוך התמיסה שמקבלים איתם את העדשות ואז ללבוש עוד פעם אחרי כמה שעות ?
אני מבין שאסור להירדם עם עדשות, אבל העם זה בסדר שינה קצרה איתם, קרה לי כבר פעמיים שנירדמתי איתם לשלוש, שלוש וחצי שעות.
זה אפשרי להירדם איתם לשעות קצרות, שעות צהריים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע חד פעמיות - תגובה
איציק שבח13/05/2011זמן המנוחה בין השימושים תלוי במשך השימושים, סוג העדשה ובעין הספיציפית,
בעיקרון אמורים לנוח מהעדשות כמו הזמן שהשתשת, אם השתמשת, לדוגמא, 12 שעות, נוח 12 שעות,
אם השתמשת 4 שעות נוח 4 שעות.
אסור להשתמש בעדשות יומיות פעם נוספת, גם אם השתמשת שעות מעטות, כי העדשה יצאה ממצב שימוש. כ"כ אסור להשרות עדשות יומיות בתמיסה של עדשות חודשיות וכדומה.
שינה עם העדשה מותרת עם עדשות מסויימות ובהתייעצות עם האופטומטריסט שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבשלומי12/05/2011
האם יש דבר כזה צילנדר 2.7 ? והאים אפשר במספר 1.45 - להגיע לדיוק ראיה מושלם ?
כל תזוזה שאני עושה גורמת לי ל - טישטוש בעין הנ"ל .
בעין ימין אני מרגיש שאני רואה פיקס המספר אוטו דבר רק הצילנדר הוא 2 ככה האופטמטריס שלי אומר.
אני אישית חושב שבבדיקה הוא לא כיוון את הזווית של העדשה כמו שצריך .
הוא אומר שהכל פיקס אצלי , ואני רואה טישטוש קטן בעין שמאל הוא טוען שאי אפשר להגיע למושלמות בצילנדר מס' 2.75 האם זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
איציק שבח12/05/2011שלום שלומי,
בעין בעלת צילינדר גבוה כשלך לא תמיד אפשר להגיע לראייה מושלמת,
במיוחד שישנה עין טובה כמקור להשוואה ולהבחנה בכך שיש הבדלים,
עם הזמן המצב אמור להשתפר לאט לאט,
אחרי תקופה לא תרגיש את אי הנוחות שבעקבות הפערים בין 2 עיניך.
כל זאת, בהנחה שהמירשם מדוייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' משקפי ראייהתמר פיזיצקי11/05/2011
שלום. החלפתי לאחרונה משקפיים כי המס' עלה. כרגע מס' --6.5*7 ובעין השניה -165*-6.75. הייתי באופטיקה אחרת רק כדי בדוק את המס'. והוא טען שטעו לי בחצי מידה. כשחזרתי לאופטיקה שבה עשיתי את המשקפיים בוא אמר שההפרש של חצי מידה לא קריטי. ואדרבא אני אראה חזק מידי וזה יגרום למצב שבפעם הבאה שיעלה לי המס' הוא יעלה הרבה. מה המלצתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס' משקפי ראייה - תגובה
איציק שבח11/05/2011צריך לתת מרשם מדויק, (לא חצי פחות ולא רבע פחות)
יש חילוקי דעות לגבי זה,
דעתי היא, כאמור, לתת מירשם מדויק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רואה יותר טוב עם עדשות מגעצח10/05/2011
אני רואה יותר טוב עם עדשות מגע מאשר משקפים זה אפשרי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רואה יותר טוב עם עדשות מגע - תגובה
דודו ראובן11/05/2011היי צח,
אפשרי .
ביחוד אם יש קוצר ראיה ("מספר מינוס ") מעל -3.00 .
משקפי ראיה רחוקים מהעין . לעיתים 1-1.5 ס"מ. מצב זה יוצר הקטנה של התמונה עליה אתה מסתכל בתיקון של קוצר ראיה בינוני ומעלה.
תמונה יותר קטנה = זהוי פרטים מרחוק-מופחת.
עדשות מגע צמודות לעין ולכן גורם ההקטנה במינוסים גבוהים לא מהווה נתון בעייתי .
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל
צח11/05/2011כן אבל המספר שלי קטן 2 בעיין שמאל ו 1.75 בעיין ימין ושאני שם עדשות אני רואה מעולה וגם חשבתי לפני שבוע שהמספר של העדשות גדול מידי ואני צריך להחליף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל - תגובה
דודו ראובן12/05/2011היי צח
צריך לבדוק אותך עם עדשות ועם משקפיים.
יש אפשרות נוספת.
עדשות מגע מתקנות לעיתים ליקויי צילינדר קטנים מאוד (0.25) . מדובר כמובן על עדשות לא צילינדריות.
צילינדר קטן מאוד זוכה בד"כ להתעלמות , צודקת, במשקפיים. כך שעלול להווצר מצב של ראיה טובה יותר גם במספר נמוך.
האפשרות השניה היא שיש הבדל בין המספרים בעדשות ובמשקפיים.
בכל מקרה הכל תאורטי כל עוד לא בוצעה בדיקה עם שני אביזרי הראיה .
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמורים להריגש את העדשה על העין?אורי10/05/2011
שלום
רציתי לשאול. לא מזמן התחלתי לשים עדשות. שאני שם את העדשה, אני עדיין אמור להרגיש את העדשה על העין. כלומר שאני הולך, רץ ולדוגמא שסתם נושבת לי רוח על הפנים, אז אני מרגיש את העדשה על העין. זה אמור להיות ככה או שאתה לא אמור
להרגיש שיש לך משהו, עדשה, על העין?
(בקשר לצד הנכון שאתה אמור לשים את העדשה על העין, זה אני יודע אני שם בצד הנכון)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמורים להריגש את העדשה על העין? - תגובה
דודו ראובן11/05/2011איתי,
נושא חשוב מאוד שהעלית כאן.
בד"כ אני עונה ללקוחות: זה "זה מוצר שימושי בשבילך ?"
"האם למרות התחושה הזאת אתה משתמש בעדשות והן עונות ופותרות לך בעיה או צורך ?"
אם כן אז זה תקין..
זה לא אומר שלא קיים בעולם דגם של עדשה שתתאים לך יותר ותהיה פחות מורגשת , הייתי מציע לך לעשות ביקורת נוספת ולבדוק אם העדשה שלך מותאמת בצורה אופטימלית לעין.אם אלו עדשות חודשיות או יומיות קל לעשות נסיון עם זוג אחר.
עדשה שהקימור שלה מתאים , אחוז הלחות מתאים וחומר הגלם מתאים תתן ביצועים טובים יותר.
מצד שני עין עם נתוני פתיחה לא טובים תתן שעות הרכבה מעטות יותר.
לכן אם העדשה פותרת לך בעיה אז זו התחלה טובה.
למישהו שרוצה להרכיב עדשות 15 שעות ביום ואחרי 8 שעות זה מציק מאוד ..זה לא פתר..(לדוגמא)
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורי11/05/2011תודה רבה, היה חשוב לי לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכלוך בעדשות קשותאיילה10/05/2011
שלום,
אני חדשה בעניין של העדשות הקשות. כל פעם שאני מרכיבה את העדשות אחרי שעתיים+ הן פשוט נהיות עכורות ומלוכלכות. החזרתי אותן לאופטי' ששלח אותן למעבדה כדי לתקן אותן. אולם, הרכבתי אותן שוב והן שוב התלכלכו מאוד... אני משתמשת בסבון+ קונדישנר של בוסטון. אין לי דלקת כרגע.
האם העדשה לא בסדר? או שיש סיכוי שהעדשה בסדר והעיניים/ דמעות בעיתיות?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכלוך בעדשות קשות - תגובה
איציק שבח10/05/2011התיאור שלך נשמע כמו בעיה במשטח החיצוני של העדשה,
לעדשה יש משטח ששומר על הרטיבות, אם הוא ניזוק הוא נותן תחושה של "עננות" אחרי כמה דקות.
דווקא ניקיון מאסיבי יותר לא מאפשר ללחות הזו לחזור.
השרייה של העדשות בתמיסה אולי תוכל להחזיר את הלחות הזו.
תנסי לשים את העדשות בתמיסת השרייה לעדשות קשות במשך יום יומיים, ואח"כ תראי אם המצב תוקן, הכל בסדר,
אם המצב לא השתפר, תחזרי לאופטומטריסט,
אם המצב תוקן חלקית ("עננות" מופיעה אחרי הרבה זמן), העדשה ניזוקה בצורה רצינית ופני לאופטומטריסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדודו- לגביי המשקפיים של הכדורידיובל09/05/2011
האם במשקפיים כמו שתיארת העדשות יהיו גם אלסטיות מחמר שדומה לגומי או ממש חזקות...כוון שכדוריד הוא ספורט מאוד אגרסיבי ואני פוחד שעדשות יתנפצו לי בפנים
כמו כן אאתה מכיר חנות בארץ שניתן יהיה להכין בה את המשקפיים עם כל הטכנולוגיה הזאת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדודו- לגביי המשקפיים של הכדוריד - תגובה
דודו ראובן09/05/2011היי
העדשות חייבות להיות מחומר חזק מאוד. יש כמה אופציות
חומר שנקרא "בוקסר" הוא גם חזק וגם דק יותר.
עדשות אלו לא גמישות כמו גומי כמובן כי זה ייצור עיוותי ראיה אבל קשה מאוד לשבור אותן.
פוליקרבונט.
חזק (תקן אמריקאי) וטוב. די דק.
ישנו חומר חזק נוסף אך הוא עבה יותר.
לגבי איזה חנות.
אתה צריך מקום שיש בו גם מבחר של מסגרות וגם ידע על ההתקנה.
יש לא מעט כאלה . פשוט תתקשר לשתיים או שלוש ותשאל.
יום עצמאות שמח..
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיה צד אני שם את העדשות מגע?אורי09/05/2011
קניתי לא מזמן עדשות מגע. הם לא יושבות לי טוב על העין, האופטומטריסט אמר לי אני זוכר שזה משנה איזה צד העדשה על העין. איך אני בודק יודע איזה צד זה הצד הטוב על העין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיה צד אני שם את העדשות מגע? - תגובה
דודו ראובן09/05/2011איתי,
יש כמה שיטות.
1. להביט על העדשה מהצדכשהיא יושבת על קצה האצבע שלך.
אם יש לה צורה של קערה אז זה בסדר.
אם יש לה צורה צלחתית מעט (השתפלות קטנה מטה בקצוות ) אז היא הפוכה
תנסה את שני הצדדים כדי לראות.
שיטה זו עובדת בד"כ
2. שיטה שניה להניח את העדשה בכפל כף היד ולסגור. אם הקצוות נדבקים כמו צדפה שנסגרת זה בסדר
אם לא נדבקים זה הפוך.
3. שיטה שלישית (פרימיטיבית אבל..)
פשוט להוציא מהעין ולהפוך ולשים שוב. אם זה נוח פתאום אז נפתרה הבעיה.
לא מומלץ..אבל אם אין ברירה נסיון וטעיה עובדים..
בעדשות של ג'ונסון זה מסומן עם המספר 123 בצד העדשה כך שאם זה הפוך רואים הטבעת מיים עם הכיתוב 123 הפוך.
אם לא הולך לך נשמח להראות לך.
דודו ראובן
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים לכדורידיובל09/05/2011
שלום הנני שחקן כדוריד ובעל ראיה לקויה....במהלך אימון/משחק הנני מרכיב עדשות מגע וזה לא הכי נוח בעולם... הייתי מעונין לשמוע האם התפתחו משקפיי ראיה לספורטאים מגומי או משהוו כזה בשנים האחרונות...
יש לציין שבעבר לפני כ7 שנים השתמשתי במשקפי פלסטיק המיועדות לספורט אשר חסמו לי את השדה ראיה והיו מאוד לא נוחות...
ישנם משקפי אוקלי ששחקני NBA משחקים איתם וזה ממש צמוד להם לפנים ונראה נוח...השאלה אם אפשר לעשות אותם גם אופטיות בבמספרים של -4 וגם צילינדר
תודה מראש ,יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים לכדוריד - תגובה
דודו ראובן09/05/2011דני שלום,
ניתן לשלב היום מספר במשקפי ספורט מסוגים רבים.
מנסיוני - אוקלי ואדידס מתאימים.
ככל שהמספר גבוה יותר צריך ללכת לעינית קטנה יותר.
כדי להקטין בעית שדה ראיה רצוי שהעדשה תתפס מלמעלה בלבד ושהחלק התחתון יהיה ללא מסגרת.
קימים בחברות אלה כמה דגמי שמש לרכיבת אופניים וספורט אתגרי שניתן להחליף בהם את העדשה לעדשה שקופה לראיה.
השיטה היא מורכבת.
חיתוך העדשה מתבצע במכונה מיוחדת שדומה למחרטת cnc .
חישוב המספר מתבצע במחשב שמקטין את העיוותים בצדדים.
העיוותים נגרמים בשל הקימור הגבוה ולכן חשוב להזמין עדשות בשיטת free form
בשיטה זו יש חישוב של העיוות הצפוי ושינוי העדשה בהתאם על מנת לחפות על הלקוי.
צרפתי תמונה של דגם טיפוסי שניתן להרכיב עליו עדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות לעדשות מגעיונתן08/05/2011
יש לי עדשות מגע שאני מרכיב באופן קבוע (עדשות שנתיות) כל יום מס' שעות
ויש לי יובש קליל בעין שכביכול נגרם מהרכבת העדשות.
ביובש לא מפריע לי בנוחות עם העדשות, אבל בגלל היובש שאני מרכיב את העדשות אני לא רואה טוב (כמו שאני מרכיב משקפיים) וגם יש לי בעיה להתמקד על דברים (האופטימטריסט שלי אמר שתופעות אלו נגמרות בגלל היובש והם לא מזיקות לעין)
האם הוא צודק?
הבנתי שטיפות עיניים יעשו את העבודה,
אבל איזה טיפות לקנות ? מלאכותיות ? מתאימות לעדשות מגע?
אשמח לדגם מצויים ספציפי שידוע לכם שיעזור ליובש הקליל עם העדשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות לעדשות מגע - תגובה
דודו ראובן09/05/2011יונתן שלום
ישנם סוגי טיפות רבים.
אפשר לחלק לשניים, דור ישן שמכיל חומר משמר ודור חדש שלא מכיל חומר משמר.
יש העדפה ברורה לטיפות ללא חומר משמר.
אפשר למצא בחנויות אופטיקה ובתי מרקחת סוגים רבים.
כיום יש גם אמפולות בודדות לשמוש חד פעמי ללא חומר משמר.
חומר נוסף מגיע באריזה שניתנת לשמוש שלושה חודשים מהפתיחה. ללא חומר משמר.
לדעתי שמו-טיפות הרטבה Hico san
בברכה
דודו ראובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)