מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרכבת משקפיים גורמת להגדלת המספרנלי ירוק18/02/2011
רציתי לשאול האם המיתוס הזה נכון, האם הרכבת המשקפיים גורמת לעלייה קלה במספר?
בתודה
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרכבת משקפיים גורמת להגדלת המספר - תגובה
נתנאל סילם19/02/2011ישנם כמה גרסאות אך דעתי היא שהרכבת משקפיים אינה גורמת לעליה במספר. מה שיגרום לשינויים הוא תהליך גדילת העין(מרכיב גנטי) או עבודה מרובה מקרוב וכד' (מרכיב סביבתי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ראייה
נחום13/03/2011לאיציק מתי אפשר להיבדק אצלך בעיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ראייה - תגובה
איציק שבח15/03/2011צור קשר
0772-188898* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, משקפיים גורמים להתדרדרות בראייה
דוד11/03/2011ויש גם מחקרים שמוכיחים את זה.
אפשר לראות פה:
myopia.org* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, משקפיים גורמים להתדרדרות בראייה - תגובה
איציק שבח16/03/2011ישנם דרכים לפיתרון בעיות ההסתגלות למשקפיים והתקדמות קוצר הראייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי
שירן19/03/2011אני יכולה לענות לך לגבי, שאי - הרכבת משקפיים גרמה להורדת המספר. (לא בטוחה שזה הגורם , אך בטח לא המעכב); לאחר 12 שנים שלא הרכבתי משקפיים ירד לי המספר ב1.25 לרחוק (ממינוס 1.75 למינוס 0.25)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה ברנד יותר טוב, ויותר איכותי?ליאת17/02/2011
אני נשארת עם העדשות שעות ממושכות במהלך היום ללא כל הפסקה מלבד שינה. ואני מתלבטת בין המותגים השונים שיש בשוק גם כי יש הבדלים מאוד משמעותיים במחיר ולא ממש ברור למה. אז מה יותר טוב לשעות ארוכות של שימוש. air optix aqua או דיספו ביו? או אם יש משהו יותר טוב. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה ברנד יותר טוב, ויותר איכותי? - תגובה
איציק שבח17/02/20112 הסוגים שציינת הם מצויינים,
כמו כל עדשות מחומר הסיליקון הידרוג'ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרדרות בראיהאיתי15/02/2011
שלום,
אני מרכיב משקפיים מגיל 16 (היום בן 30). עד לפני כשנה וחצי המספר היה 1.5 בעין אחת ו- 1.75 בשניה. מאז חלה הדרדרות בראיה ולפני כשבעה חודשים בבדיקת אופטומטריסט גיליתי שהמספר עלה וכעת הוא 2.5 ו- 2.75. רכשתי עדשות חדשות וזמן קצר לאחר מכן חשתי התדרדרות נוספת בראיה ובבדיקה גיליתי כי המספר שוב עלה. בעין אחת עלה המספר ב- 0.75 ובשניה בחצי מספר - כל זאת בתקופה של כחמישה חודשים. החלפתי שוב את העדשות במשקפיים, והיום לאחר חודשיים אני מרגיש בתחילתה של התדרדרות נוספת.
לאחר ביקור אצל שני רופאי עיניים אשר טענו שבגילי לא אמורים להיות שינויים כה חריפים במספר, אך מצד שני גם לא הציעו פתרון כלשהו, אני מוטרד מהאפשרות של המשך ההתדרדרות.
האם יש משהו שניתן לעשות על מנת לעצור את ההתדרדרות? למיטב הבנתי ניתוח לייזר אינו אפשרי מאחר ואין התייצבות של המספר.
תודה,
איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרדרות בראיה - תגובה
נתנאל סילם16/02/2011לא סיפרת האם חל איזשהו שינוי אחר אצלך או שאולי שינית הרגלים (עבודה , קריאה מרובה וכו') , בכל מקרה זה נכון תיאורטית שלא אמור להיות שינוי אבל זה לא חייב להיות ב 100% ואולי אצלך יש עדיין שינויים.
אם יש עדיין שינויים אצלך אין דרך וודאית לעצור את עליית המספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעמון15/02/2011
נתנאל שלום , רציתי לשאול האם אפשר להשיג אצלכם ברשת עדשות מגע אורטו קיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - תגובה
נתנאל סילם16/02/2011לא , אנחנו לא מתאימים עדשות כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםEma14/02/2011
עד היום היה לי מספר 1.25 לראייה לרחוק אני מרכיבה משקפיים לרחוק ויש לי גם עדשות חודשיות שאני משתמשת בהן .עשיתי בדיקה והמספר שלי עלה בחצי מספר בשתי העיניים 1.75
רציתי לדעת מה הבדלי המספרים בין העדשות של המשקפיים לעדשות המגע?
יש לי עדשות מגע במס' 1.25-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
נתנאל סילם16/02/2011השינוי הוא אותו שינוי כלומר גם בעדשות המגע המספר צריך להיות -1.75.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע ויובש בעיןדניאל14/02/2011
אני בן 16 מרכיב עדשות מגע רכות שנתיות, ויש לי יובש בעין ברמה חלשה ככה שאני עדיין יכול להרכיב את העדשות מגע באופן קבוע, הם נוחות ואין שום בעיה אבל אני לא רואה איתם מושלם, טיפה בעיות בחדות ובמיקוד. למרות זאת האופטימטריסט אמר לי שאין לי בעיה להרכיב אותם.
רציתי לשאול כמה שאלות,
1.האם בעיות המיקוד והחדות (שהם לא קריטיות) שקורות כתוצאה מהיובש הקליל בזמן שאני מרכיב את עדשות המגע - יכולות לפגוע בעין? אמרו לי שזה יכול לגרום לפזילה זה נכון?
אגב אני אציין שאני חוזר להרכיב את המשקפיי ראיה הכל כרגיל..
2. עם העדשות אני רואה הרבה יותר טוב ביום ובאור שמש מאשר בלילה - האם זה נורמלי? זה בגלל היובש הקליל?
אשמח לתשובות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע ויובש בעין - תגובה
נתנאל סילם14/02/2011היובש, אם הוא לא חמור וקיצוני לא יפגע לך בעין - מה שכן אולי כדאי לשקול להרכיב עדשות פחות שעות ביום. פזילה אינה קשורה לעניין.
זה שאתה רואה יותר טוב ביום יכול להיות קשור לעובדה שקודם כל כולם רואים יותר טוב כאשר יש יותר אור . בנוסף יכול להיות שבלילה אחרי שאתה מרכיב את העדשות יותר שעות היובש נהיה יותר חמור ואז באמת יש ירידה בחדות .
ניתן להרטיב את העין עם דמעות מלאכותיות על העדשות זה יעזור לך מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמעות מלאכותיות
דניאל14/02/2011האופטימטריסט שלי אמר לי שאני יכול לטפטף טיפות של SALINE לתוך העין על העדשות,
ושאלית מה אותו לגבי טיפות עיניים והוא אמר לי בשום פנים באופן וממש הדגיש לי שאסור להתחיל על זה כי זה לזקנים ומתרגלים לזה וזה מונע את הפעולה של העין לייצר דמעות.
האם יש היגיון במה שהוא אמר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמעות מלאכותיות - תגובה
נתנאל סילם16/02/2011יש היגיון אבל אם העין לא מייצרת דמעות כמו שצריך אז למה לא לעזור לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע ומשקפי ראייהשאול12/02/2011
יש לי עדשות מגע שנתיות רכות שאני מרכיב באופן יומי כמה שעות כל יום,
שאני מוריד את העדשות מגע וחוזר להרכיב משקפיים אני לא רואה איתם כל כך טוב.. לא כמו העדשות.
למה זה? איך אפשר לסדר בעיה זו?
נ.ב, סיפרתי את זה לאופטימטריסט שלי והוא אמר לי שזה נורמלי וזה בגלל שהעדשות מגע יוצרות בצקת בעין ואם אני כמה ימים לא ירכיב את העדשות מגע זה יסתדר - האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע ומשקפי ראייה
איציק שבח13/02/2011בהנחה, שהמשקפיים עם מרשם תואם לעדשות מגע,
הסיבה שהאופטומטריסט שלך אמר היא סיבה נכונה,
בצקת משנה את האופטיקה של העין ומשפיע על המספר,
כשהיא מתפוגגת, הקרנית חוזרת לאופטיקה הרגילה שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות עם צילינדראלון11/02/2011
יש לי צילינדר והחלטתי לעשות עדשות מגע.
השבוע קיבלתי ניסיוניות והתחלתי לשים אותן.
הבעיה היא שאני מרגיש שכשאני מסתכל על משהו אני צריך לפעמים למצמץ בשביל לראות יוותר טוב.
הלכתי לאופטומטריסט עשו לי בדיקה אמרו לי שאני רואה טוב בנוסף אמרו לי שם שככה זה עם צילינדר ופשוט מתרגלים לזה.
רציתי לדעת אם זה באמת ככה בעדשות עם צילינדר ואם כן כמה זמן לוקח להתרגל לזה?
תודה רבה. נ.ב אני כנראה עושה עדשות חודשיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות עם צילינדר -
איציק שבח12/02/2011מצמוץ משנה את סיבוב העדשה, דבר קריטי לעדשה עם צילינדר,
יתכן בכל זאת שעדשה יציבה יותר תשפר את התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות צבעהדס11/02/2011
קנו לי מתנה הדשות צבע ואני מפחדת להשים אותם הם עדשות יומית האם הם יכולת לפגוע בעין ?! האם זה יכול לעשות לי נזקקקק ?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות צבע
איציק שבח11/02/2011בוודאי!, גם אם העדשות מתאימות, יתכן את לא יודעת להשתמש כיאות כדי למנוע נזקים,
לא מומלץ בכלל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי להחליף עדשות החודשנתן10/02/2011
אני כל 15 לחודש מחליף עדשות.
יש לי עדשות חודשיות. בפעם האחרונה שכחתי להחליף ואני נמצא עם העדשות שהייתי צריך להוריד ב-15 עכשוו כלומר כבר 55 ימים, האם יכול לקרות לי משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להחליף עדשות החודש - תגובה
נתנאל סילם10/02/2011זה כמובן לא מומלץ אך אם זה חד פעמי אני מניח שלא גרמת נזק גדול מדי . אם אינך בטוח ואתה מרגיש לא טוב עם העיניים כדאי להיבדק אצל אופטומטריסט\רופא עיניים.
להבא תקפיד יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע הפרש רבע מספרשאול09/02/2011
אני בן 16 ויש לי עדשות מגע רכות שנתיות שאני לובש באופן יומיומי- לראייה מרחוק.
יש לי הפרש של רבע מספר בין העדשות, ולפני כמה חודשים אני חושב (לא בטוח) שבטעות התבלבלתי והחלפתי בין העדשות לבין העיניים. מאז ניסיתי להחליף בחזרה ואני לא שם לב לשינוי בראייה אני לא מצליח לזהות מה מתאים למה כי למרות שיש הפרש של רבע מספר אני רואה איתם אותו דבר ולא שם לב להבדל.
האם הבעיה שתיארתי, שיכול להיות מצב שבו אני לובש את העדשות הפוך, יכול לפגוע בעין?
האם יש דרך אחרת לבדוק איזה עדשה מתאימה לכל עין?
האם זה קריטי ובהול? או שהמצב לא נורא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע הפרש רבע מספר
איציק שבח09/02/2011שום דבר לא קריטי ובהול,
תכסה כל עין בנפרד ותסתכל על אותיות קטנות מרחוק,
אם יש הבדל בין שני העיניים, סימן שהחלפת,
אח"כ תחליף ותראה אם שני העיניים רואות אותו דבר.
גם אם אתה רואה אותו דבר תנסה להחליף בין העדשות ולכסות כל עין בנפרד, כמו מקודם רק כדי לוודא,
אם לא הצלחת לזהות הבדלים בשני המצבים,
גש לאופטומטריסט שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדשה קרועהליאור08/02/2011
יש לי עדשות שאמורות להיות לשלושה חודשים ועברו רק חודשיים ושמתי לב שלאחת ישש קרע קטן , אני יכולה להמשיך להשתמש בה או שלחלוטין לא? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדשה קרועה
איציק שבח08/02/2011עדיף שלא.
אם זה קרע שאתה מסוגל לראות בעין רגילה, הקרע נחשב גדול.
החלף עדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות דו שבועיותגידי06/02/2011
שלום,
רציתי לדעת מה העניין של עדשות דו שבועיות.
מה קורה לעדשות אחרי שבועיים של שימוש שבגללם צריך להחליף לזוג עדשות חדש?
כמו כן, האם השבועיים זה שבועיים של שימוש או שבועיים מרגע פתיחת הקופסא?
למשל אם בשבועיים מרגע פתיחת הקופסא השתמשתי בעדשות רק ב7 ימים, האם צריך לזרוק אותם או שנשאר לי עדיין שבוע של שימוש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות דו שבועיות - תגובה
נתנאל סילם07/02/2011לפי הוראות היצרן אין להשתמש בעדשות יותר משבועיים ממועד פתיחתן. אי אפשר לדעת מה קורה בוודאות אחרי שבועיים(אצל כל אחד זה יכול להיות שונה) ולא הייתי ממליץ לך לנסות ולבדוק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע בעיה במיקוד הראייהשאול06/02/2011
אני בן 16 ואני מרכיב עדשות מגע רכות שנתיות, שעוזרות לי לראייה מרחוק.
התגלה לי יובש קליל בעין, אבל האופטימטריסט אמר לי שאין בעיה כי יש לי יובש ברמה מזערית וקטנה אז אין בעיה במקרה הזה להרכיב את עדשות המגע.
בזמן האחרון, בזמן שאני מרכיב את עדשות המגע, יש לי בעיות נוראיות במיקוד הראיה ! אני רואה טוב אבל לא יכול להתמקד !
זה פחות מפריע לי ביומיום, אבל שאני מתאמן ועושה ספורט או קורא ספר זה משגע אותי הבעיות האלה במיקוד הראיה.
שאני מוריד את עדשות המגע וחוזר להרכיב משקפיים רגילות, הכל חוזר להיות בסדר ובעיות המיקוד נעלמות.
רציתי לשאות כמה שאלות,
1. האם בעיות מיקוד הראייה נובעות בגלל היובש שלי בעין עם העדשות?
2. האם בעיות מיקוד הראייה נובעות בגלל שהעדשה לא טובה? או שזה בגלל היובש?
3. האם הבעיה יכולה לגרום לנזק במיקוד הראייה בעין? כי כפי שכבר ציינתי רק עם העדשות מגע זה ככה כי שאני חוזר להרכיב משקפיים הכל חוזר להיות בסדר וכרגיל בלי שום בעיות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע בעיה במיקוד הראייה
איציק שבח06/02/20111. כנראה שכן, טפטף דמעות מלאכותיות כדי לעשות אבחנה מבדלת שתקבע האם זה יובש.
2. זה שילוב של שני הגורמים, כנראה.
3. אין שום נזק למיקוד, הסרת העדשות פותרות את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעחן05/02/2011
שלום.
הייתי שבועיים עם עדשות מגע חודשיות וכשהוצאתי אותן מהעיינים, משהו הציק לי בעין.
האופטימטריסטית אמרה לי שיש לי ג'ולות על העפעף (ביררתי מה זה, וזה G.P.C)
עכשיו אני מחכה שבוע בערך כדי שיעבור לי הG.P.C, ואז אני אנסה יומיות.
השאלה שלי היא, אם גם היומיות יגרמו לי לG.P.C ולא יתאימו לי יש עוד סוגים של עדשות מגע שמתאימות לכאלה שיש G.P.C?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
איציק שבח06/02/2011מאחר ויש לך ניסיון של התעללות העין, נגרם לך נזק שנרגע אבל עלול לחזור,
לכן מעבר למעבר ליומיות , תצטרך להפחית שעות הרכבה.
גם ביומיות יש סוגים של חומרים ולחויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
חן06/02/2011סליחה שאני אומר לך את זה, אבל לא הבנתי את התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי -
איציק שבח06/02/2011הדלקת תהיה קיימת גם אם תנוח מהעדשות,
עדשות יומיות עשויות לשפר את המצב,
גם בתוך היומיות ישנם סוגי עדשות שיכולות לעזור,
עדיף להפחית שעות הרכבה בד בבד עם המעבר ליומיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה אוקיי
חן07/02/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)