מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגע יומיותמאיה29/10/2010
יש לי שעורה פנימית בעין, ואני מרכיבה עדשות מגע יומיות
קיבלתי טיפות מקסיטרול לשעורה ורציתי לדעת האם יש להסיר את העדשות כשאני שמה את הטיפות, או שאפשר להשאירן בתוך העיניים?
אשמח לתשובה בהקדם (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע יומיות
איציק שבח01/11/2010בעדשות יומיות אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהחסוי28/10/2010
אני בן 13 ויש לי פזילה רופאה אחת אומרת שיש לי ואחת שאין לי אבל אני יודע שיש לי כולם אומרים לי .
מה אפשר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
איציק שבח29/10/2010לבדוק אצל אורטופטיסט/ית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיםחסוי28/10/2010
אני בן 13 ולא נוח לי משקפים כל שניה אני רואה כתמים וזה מעצבן כל שניה לנקות וכשאני מנקה בחולצה זה לא טוב.
אני שמתי עדשות פעם אחת אבל אמרו לי שזה לא בריא לי כי אני עוד קטן מאיזה גיל אני אוכל להרכיב עדשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפים
איציק שבח29/10/2010אם אתה מספיק אחראי אתה יכול להרכיב עדשות מגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות ZEISSברק27/10/2010
שלום
ראיתי באתר של ZEISS שישנם סוגים שונים של עדשות מה ההבדלים
בין Frame Fit
GT2 3D
Gradal Top E
individual SV
איך אני יכול לדעת ולודא מה מוכרים לי ומה יותר טוב ומה פחות
בתודה
ש.ב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות ZEISS
איציק שבח29/10/2010שלושה הסוגים הראשונים הם סוגי מולטיפוקל.
ה-FF היא עדשה בעיצוב אינדיבידואלי לפציינט,
ה- GT2 היא בעצם עדשה משופרת של המולטי הסטנדרטי, ה-GTE.
הסוג הרביעי הוא חד מוקדי (לא מולטי)
לכל עדשה מצייז יש סימן היכר ספציפי שהוא מאפיין את סוג העדשה בה אתה מתבונן, כשאתה רואה את הסימון.
הסימון הוא נסתר וניתן לזהות אותו באור בהחזקת העדשה בזוית מסוימת.
מעבר לכך, כל עדשה מגיע במעטפה שבה כתובים כל הפרטים של העדשה, דבר זה נכון לכל עדשה ולא רק מחברת צייז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה ואודם בעיןתומר25/10/2010
אני מרכיב עדשות מגע כבר שלושה חודשים ועד עכשיו לא היו בעיות
אתמול כשבאתי להרכיב את העדשה של עין ימין היא נפלה לתוך אגרטל של פרחים מלא אבק.
אחרי שמצאתי אותה החזרתי אותה למחסנית, ערבבתי אותה בתוכה עם האצבע לכמה שניות ואז הוצאתי והכנסתי לעין. אחרי שהכנסתי העין שרפה מאוד והייתה אדומה. לאחר שעה הוצאתי אותה מהעין לכמה שניות והחזרתי שוב והכל היה בסדר.
היום - אותו סיפור, רק יותר גרוע, העין הייתה ממש אדומה ושורפת, גם אחרי שהוצאתי את העדשה. האופטומטריסטית טענה שזה רגישות לתמיסה(אמרתי לה שתמיד שורף לי אחרי שאני מכניס את העדשות) והיא נתנה לי תמיסת מונו גרין על בסיס צמחיים טבעיים, שמתי היום בצהריים במחסנית עם התמיסה הזאת את העדשות ולפני שעה רציתי לבדוק אם הכל בסדר עם התמיסה הזאת, הכנסתי ושוב שורף ואדום, ושמתי לב שהעדשה של עין ימין לא בצורת צלחת אלא בצורה עגולה ומקווקוות ! לעומת עדשת שמאל שהייתה תקינה לחלוטין והיא לא עשתה לי שום בעיות בהרכבה (העין לא שרפה ונשארה לבנה)
יש דלקת? הצטבר זיהום על העדשה?
אולי כדאי לי לעבור לעדשות יומיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה ואודם בעין
איציק שבח26/10/2010האופטומטריסטית הסתכלה לך בעין??
לי, זה נשמע כמו זיהום.
העדשה ודאי אינה תקינה אם היא איבדה את צורתה.
אל תשים עדשות עד שרופא או אופטמטריסט יבדוק אותך בהקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאד מוטרדתמאד מודאגת24/10/2010
יש לי משקפים לראיה מרחוק.לאחרונה כשאני לא מרכיבה משקפים אני רואה כאילו את הצל של האף שלי .האם זה קשור לראיה מקרוב?או לבעיה של מיקוד.אני בת 42 ובדיקת רופא עינים בערך לפני חצי שנה היו תקינות ב"ה.מאד מוטרדת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי בגלל הסרת המסגרת
איציק שבח26/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת העדשותתומר20/10/2010
שלום
אני משתמש בעדשות מגע חודשיות כבר כשלושה חודשים ואני צריך לרכוש עדשות חדשות בשבוע הבא. מחר אני הולך לבדיקה אצל אופטומטריסט והוא אמר שיבדוק את המצב הבריאותי של העין, זאת אומרת אם העין מתאימה לעדשות ואם אין סיבוכים בגלל השימוש בעדשות.
כשרכשתי לראשונה את העדשות לפני שלושה חודשים לא עשיתי בדיקות כדי לראות אם העין מתאימה לעדשות אלא האופטומטריסט בדק לי רק את המספרים בעיניים וישר רשם לי מרשם, מבלי לבדוק אם העין מתאימה מבחינה בריאותית.
מצד שני, אני מטפל בעדשות בקפדנות, מנקה אותן עם התמיסה כולל תמיסת מלח, לא נמצא איתן יותר מ-10 שעות ביום(זמן המקסימום שניתן לשהות איתן בעין, אני משתדל להוריד אותן אחרי 8 שעות) אולי רק פעם אחת הייתי איתן 10 שעות רצוף ופעמיים הייתי איתן כ-9 שעות ו40 דק', העין לבנה אך יש קווים אדומים מעטים שאני לא יודע אם הם טבעיים או שהם נגרמו כתוצאה מהעדשות. בסכ"ה אני מקפיד על השימוש בהן ולא חורג יותר מדיי.
ביום שישי האחרון שטפתי את הפנים ושכחתי לסגור את העיניים וכתוצאה מכך חדרה לי טיפת מי ברז לתוך העין בזמן השימוש בעדשות, האם יכול להיגרם נזק? זה קרה רק פעם אחת.
וקרה לי פעם או פעמיים שכשאר באתי להרכיב את העדשה היא נפלה לי לתוך הכיור, אבל החזרתי אותה למחסנית עם התמיסה לשתי שניות, הוצאתי והרכבתי שוב.
אז האם יכולים להיגרם נזקים? העיניים שלי בריאות פחות או יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת העדשות
איציק שבח21/10/2010עין מעט אדומה בחודשים הראשונים של ההרכבה בד"כ זה לא משהו בעל חשיבות.
ניכר שאתה מקפיד על שימוש ראוי בעדשות.
אין מה לחשוש מטיפת מים שנגעה בעדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיציק
תומר21/10/2010אתה מתכוון שהעיניים בד"כ קצת אדומות בחודשים הראשונים של ההרכבה ואח"כ מפסיקות להיות אדומות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדמימות
איציק שבח26/10/2010תתכן אדמימות מזערית במשך כל זמן ההרכבה,
תתיעץ עם האופטומטריט שלך לגבי חלופות יעילות יותר שיש היום בשוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות orto kרוויטל19/10/2010
שלום רב,
מבקשת הסבר על עדשות אורטו קיי. האם ניתן להתאים גם למי שזקוק למשקפי קריאה ומשקפיים למחשב?
תודה
רוויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות orto k
איציק שבח21/10/2010עדשות אורטו קיי מעצבות מחדש את הקרנית ובכך גורמות לתיקון כח אופטי במום לשים משקפיים,
מרכיבים אותם בשינהובבוקר אמורים לראות טוב ללא צורך בעדשות.
הן לא מתאימות למי שזקוק למשקפי קריאה או מחשב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומלץ !
אבי24/11/2010אני משתמש בעדשות כאלו, ממליץ מאוד אם את מתאימה מבחינת מספר/צילינדר וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומלץ !
איציק שבח24/11/2010אם זה לקריאה זה לא יעזור לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע חודשיותמיכל17/10/2010
שלום, לאחרונה התחלתי להשתמש בעדשות מגע חודשיות
ורציתי לשאול איך עליי לנקות את המחסנית של העדשות?
אפשר לנקות את המחסנית בסבון רגיל ולשטוף אותה במי ברז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע יומיות - תגובה
נתנאל סילם18/10/2010כן! ככה הכי טוב לשטוף את המחסנית . חשוב להקפיד גם שהמחסנית תתייבש טוב ולא ישאר בה רטיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגעכלנית17/10/2010
שלום
היום קיבלתי את העדשות מגע שהזמנתי, אלה עדשות צילינדר וצבע יחד.
שמתי אותן לפני כמה שעות וזה נורא מוצא חן בעיניי.. אבל משהו מטריד אותי
כשאני עוצמת עיניים העדשה זהזה קצת ורואים את הצבע הטבעי של העין
האם זה אמור להיות ככה?
אם כן, אני ממש מצטערת שקניתי עם צבע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - תגובה
נתנאל סילם18/10/2010בכל מצמוץ של העין העדשה זזה מעט כך שיכול להיות שאצלך זה תמיד יהיה כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע יומיותשחר16/10/2010
מהו הזמן המקסימלי המומלץ של הרכבת עדשות מגע יומיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע יומיות - תגובה
איציק שבח17/10/2010תלוי בכמה פרמטרים.
עקרונית, עד 14 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא הסבר מה שה "השפעה פריזמטית?רינת16/10/2010
מדובר בעדשה 4+ למשקפיים, שטענו כי נדרש אינדקס גבוה ע"מ למנוע "השפעה פריזמטית" בצדדים.
מבקשת תשובה דחופה ממי שיודע מה שה ואיך האינדקס הגבוה מונע זאת!
דחוף...!!!!
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה פריזמטית
איציק שבח17/10/2010עדשות באינדקס גבוה בנויות בשוליים , ללא השפעה שיש בעדשה קלאסית,
עדשה שנקראת פריזמטית, השפעה זו מסיטה את הדמות שנראית דרך העדשה ממקומה האמיתי במציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגערעות14/10/2010
מה ההבדל בין החברות של העדשות מגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - תגובה
איציק שבח17/10/2010אין הבדל ספציפי צריך לבצע התאמה כדי להשתמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות משקפיים למספרים שונים - דחוףרינת13/10/2010
שלום, יש לי צורך במשקפיים במספר 1.25- בעין אחת וללא צילינדר, ועין שניה כלל אינה רואה והאישון מוקטן, והרופאה רשמה מספר 4+ ע"מ לתת אשליה אופטית של אישון גדול יותר.
אני מבקש לדעת האם כדאי לי לקנות עדשות באינדקס 1.74? האם אינדקס זה מתאים למספרים שלי? האם בעין שאינה רואה - במידה ואקח אינדקס כזה, עדיין תהיה אשליה אופטית של אישון גדול יותר או שזה ובטל את האשליה??
והאם יש עדשות טוקאי באינדקס 1.74, או רק 1.7 ??
תודה לתשובה דחופה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות משקפיים למספרים שונים - דחוף - תגובה
איציק שבח14/10/20101.74 יתן עדשה קטנה יותר אך יגדיל את האישון פחות,
אינדקס נמוך יותר יעשה את העבודה בצורה טובה בד"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות יומיותאפרת13/10/2010
אני משתמשת בעדשות מגע יומיות ולפעמים אני רוצה לעשות הפסקה באמצע היום ולהוריד את העדשות, ואז להשתמש בהם בערב של אותו יום.
השאלה שלי היא אם אני יכולה לשים את העדשות בתמיסה במחסנית ואז להשתמש בזה בהמשך היום?
אם כן, אז יש תמיסה מיוחדת לעדשות יומיות או שזאת אותה התמיסה שאיתה משתמשים לעדשות חודשיות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות יומיות - תגובה
איציק שבח14/10/2010לא מומלץ להוציא את העדשות היומיות ולהשתמש בהם שוב, בכל מקרה.
תקחי זוג חדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)