מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נתון חסר במידת משקפים זווית צילינדרמשקפופר05/02/2011
שלום רב
ברשותי משקפים מס רב של שנים ללא שינוי.
המספרים בכל עין:
ימין 2.5 צילינדר 0.5 (+/- ?)
שמאל 2.25 צילינדר 0.5 (+/- ?)
שאלתי היא כזאת:
ברצוני לעשות הזמנה און ליין למשקפים ברשת
הבנתי שכאשר יש צילינדר בעדשה יש צורך בנתון נוסף של זווית (AXIS)
איך אני יכול לדעת את הזווית הזאת - האם אופטומיטריסט שיקח את המשקפים
הנוכחיות שלי יתן להגיד לי את הנתון הזה?
בנוסף אמרו לי שיש לי צילינדר 0.5 - איך אני יכול לדעת אם זה מינוס או פלוס?
בברכה,
המשקפופר
נ.ב: הנני יודע שלהזמין משקפים מהרשת זה לא מומלץ אז נא לחסוך ממני הטפות ואזהרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתון חסר במידת משקפים זווית צילינדר
איציק שבח05/02/2011סתם מרשם הוא במינוס צילינדר,
אופטומטריסט יכול להסיק את ה AXIS ע"פ משקפיים קיימים,
אם הוא יתן זו שאלה אחרת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי עדשותתמר04/02/2011
מה הזיהוי (לוגו) של עדשות טוקאי המופיע ע"ג העדשה ?
לתחושתי מורחים אותי בחנות, שמו לי עדשות זולות בעוד ששילמתי עבור "טוקאי"
ע"ג העדשות שלי יש סמל משושה VS14 . תודה מראש. תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי עדשות -
איציק שבח05/02/2011העדשות שלך הן לא של טוקאי.
היה צריך להיות סימון של TN או tn, תלוי בסוג העדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
תמר05/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי ביפוקלדני02/02/2011
הי
מה קורה?
רציתי לדעת כמה עולה לקנות
משקפי ביפוקל 12 רחוק 8 קרוב
מחיר משוער פלוס מסגרת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי ביפוקל
איציק שבח03/02/2011בכל חנות אופטיקה שתיכנס תקבל הצעת מחיר שונה.
אז איך אני אדע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים אחרי ניתוח קטראקט...מושיקו01/02/2011
שלום רב,
אתמול עברתי ניתוח קטראקט בעין ימין. שאלתי היא, מתי כדאי לעשות משקפיים מותאמות? (זמן המתנה)
כרגע המשקפיים שלי הן מולטיפוקל במידות:
שמאל sph -0.75 cyl -0.50 axe 090
ימין (העין המנותחת) sph -0.75 axe000
ברצוני לציין, שלפני כחודשיים אובחנה אצלי בעין המנותחת לחץ תת עיני שכעבור שבוע חזר לנורמה באמצעות טיפות "גלאוטן". אני ממשיך טיפול בטיפות אילו.
האם יש צורך במולטיפוקל? (מעדיף על שני זוגות משקפיים), ו/או בכלל השקעה בעדשות איכותיות/יקרות?
אשמח על חוו"ד על עדשות "מולטיקום" תוצרת שוויץ.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים אחרי ניתוח קטראקט...
איציק שבח01/02/2011זמן המתנה לאחר ניתוח כיום הוא די קצר,
בהעדר המלצת רופא, ובניתוח סטנדרטי, שבועיים הן זמן מספק.
לגבי מולטיפוקל, מאוד תלוי בשימושים הנצרכים לך ובתוצאות הניתוח.
מעבר לכך, אם את רגילה למולטיפוקל, יהיה קשה לך להתנהל עם יותר מזוג אחד,
עדשות מולטיקום הן בעלות איכות סטנדרטית,
מה שחשוב בהתאמת מולטיפוקל הם הרבה גורמים,
חברה מייצרת, אינו הגורם הכי חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gpcאלה31/01/2011
מה הטיפול לתופעת gpc , לאחר שימוש בעדשות מגע חודשיות, והאם יש פתרון לבעיה , ע"י שימוש בעדשות מגע מסוג מסויים או חברה מסויימת ?
תוגה על כל מידע בנושא זה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gpc
איציק שבח31/01/2011המשך שימוש בעדשות המסורתיות יעורר את ה GPC מחדש,
עלייך לנוח מהעדשות ורק אחרי שהדלקת הזו נרגעת לגמרי לשקול אפשרות של עדשות יומיות או עדשות מסוג סיליקון הידרוג'ל בשילוב שימוש של תמיסה ללא חומר משמר.
רק כך תוכלי לחזור לע"מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהgpc -המשך
אלה01/02/2011תודה על תשובתך .
לגבי המלצתך ל"נוח" מעדשות מגע - כמה זמן בערך מומלץ להמנע משימוש בעדשות מגע,על מנת שהעיניים יגיעו למצב של ריפוי ?
יש איזה שהיא תמיסה ללא חומר משמר מומלצת ?
תודה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהgpc -המשך
איציק שבח01/02/2011זמן המנוחה הוא אינדיבידואלי לחומרת הדלקת ועוד,
מקובל לנוח שבוע.
לגבי תמיסה, תחפשי תמיסות ירוקות ועוד,
על בקבוקי התמיסה כתוב העדר חומר משמר.
תוכלי לקבל המלצה מכל אופטומטריסט על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך !!
אלה01/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוג העדשותתמר31/01/2011
קניתי עדשות טוקאי 1.5 (5400 ש"ח) שילמתי אחרי הנחה 2430 ש"ח
כשקיבלתי אותם ביקשתי תעודת אחריות. נתנו לי תעודה של חב' גרמנית. החזרתי-ביקשתי של טוקאי. אחרי התפתלות, הבטיחו להמציא לי ת.אחריות, ואין לי מה לדאוג....התחלתי לדאוג.
האם יש דרך לבדוק את סוג העדשות ? היכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוג העדשות - תגובה
נתנאל סילם31/01/2011רוב עדשות המולטיפוקל של החברות הגדולות מגיעות עם כרטיס מגנטי שהוא תעודת הזהות של העדשה ובה רשום שם הלקוח , מרשם וכן סוג העדשה אם לא תקבל את כל אלו משהו לא כשורה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה דוקרת!!מיכאל31/01/2011
אני לא מצליח לשים עדשות משומה!
אני שם בעין זה ישר דוקר מאוד והעין הופכת אדומההה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה דוקרת!! -
איציק שבח31/01/2011כנראה לכלוך על העדשה,
שטוף בתמיסה מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני על יומיות
מיכאל31/01/2011ניסיתי כמה עדשות עם כולם זה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
מיכאל31/01/2011בנוסף אני מרגיש עליה קטנה במספר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
איציק שבח31/01/2011כנראה שיש לך דלקת,
גש לרופא עינים ולא לשים עדשות,
אתה צריך לראות רופא עיניים,
אם מציק בצורה חריגה עליך לגשת בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מקרוב אצבע לעין כדי לשים עדשותשלמה30/01/2011
בעבר ניסיתי לשים עדשות מגע אך בכל פעם שהאופטומיטריסת ניסה להתקרב לעיני מימצתי לא איפשרתי לו, ואף הגעתי לעילפון. איך מתגברים על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מקרוב אצבע לעין כדי לשים עדשות
איציק שבח31/01/2011תנסה לבד להרכיב את העדשה,
תתאמן ללא עדשה תחילה אלא רק במגע ב"לבן של העין".
תוכל לראות סרטונים ביוטיוב.
אחרי שתרגיש ביטחון תתאמן עם עדשה. ורק אח"כ תלך להתאמה מחודשת אצל האופטומטריסטית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבעיה מתבטאת,רועי30/01/2011
העדשות מגע הם לעזור לי בראייה לרחוק, אבל שאני יושב מול המחשב איתם ממש קשה לי להתמקד !
ואין לי פתאום שינויים גדולים של החדות, אולי משהו בקטנה אבל אני לא שם לב לזה. אז אני מניח שלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעיה מתבטאת,
איציק שבח30/01/2011כנראה שזה מיובש,
נסה לטפטף טיפות עיניים מלאכותיות,
אם לא עוזר,
גש לבצע בדיקת דו עיניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת עדשות מגעבתיה30/01/2011
יש לי עדשות מגע חודשיות במספרים -5.75 (ימין) ו-5.50 (שמאל) בעיקרון העדשות די חדשות הרכבתי אותן פעם אחת ובפעם השנייה כשרציתי להרכיב אותם בגלל שנורא מיהרתי והלחיצו אותי לא שמתי לב אם הרכבתי אותם נכון כלומר אם אכן שמתי את ימין בימין ושמאל בשמאל בעיקרון דבר כזה לא קרה לי אף פעם ואני שנים מרכיבה עדשות מגע כפי שאתה שם לב שציינתי לעיל יש לי הבדלים בין המס' של עיין ימין למספר של שמאל לכן אני נורא חוששת להרכיב אותן שמא אני אפגע בראייה שלי אם אשים את הגבוה בעין עם המספר הנמוך אני ניסיתי להחליף ביניהן ולראות אם יש הבדלים אבל אני לא מצליחה לזהות למרות שיש הבדל בין המספרים של כמעט חצי מספר העדשות די חדשות הרכבתי אותן רק פעמיים למשך מספר שעות לא יום שלם ועדשות זה עסק יקר הן עלו לי 80 שקלים למשך חודש ואני לא יודעת האם בגלל זה כדאי לזרוק אותן ולרכוש זוג חדש אני מפחדת להרכיב אותם במשך חודש שלם בלי לדעת האם אני אכן מרכיבה אותן נכון האם יש על העדשות איזה שהוא זיהוי משהו שהאופטימטריס יכול לזהות את מספרם אשמח לקבל עצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת עדשות מגע
איציק שבח30/01/2011תנסי לכסות כל עין בנפרד,
אם המספרים היו מדוייקים מלכתחילה והחלפת בין העדשות, באחת העיניים תהיה ראייה מטושטשת,
אם לא החלפת, הראייה תהיה מדוייקת בשני עינייך.
נזק, לא יגרם לך.
תחליפי את העדשות בתום החודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה במיקוד הראייהרועי29/01/2011
אני בן 15 וחצי ואני מרכיב עדשות מגע רכות, שנתיות.
בחודשים האחרונים התחיל להיות לי יובש ממש קטן בעין בגלל העדשות, האופטימטריסט בדק אותי ואמר לי שהיובש ממש ברמה קטנה וכל עוד לא מגרד לי או שאני מרגיש גירוי בעין אין בעיה להמשיך לשים אותם !
אני לא מרגיש כלום והכל יפה, אז אני שם אותם.
הבעיה שבזמן האחרון אני מרגיש ממש ממש לא ממוקד בראייה שלי בגלל העדשות.
שאני ביום-יום זה לא מפריע לי.. אבל שאני מתאמן\לומד הבעייה במיקוד הראייה ממש מפריעה לי !
האם זה בגלל היובש?
האם זה בעיה אחרת?
האם זה יעבור?
ממה החוסר מיקוד בראייה הזה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במיקוד הראייה
איציק שבח30/01/2011איך מתבטאת הבעיה?
אתה לא רואה מקרוב?
יש תנודות בחדות הראייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלון30/01/2011תודה.
אחפש מקום שעושה בדיקת עיניים ללא תשלום בתל אביב.
אם יש למישהו המלצה על רופא עיניים טוב, אני אשמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עיניים - איפה מומלץ? כלבוטקערן28/01/2011
היי,
לאחר הכתבה בכלבוטק שהציגה מצב בו קיימים רופאי עיניים המתרשלים בעבודתם (לא כולם כמובן וגם לא הרוב אני מדגיש), אני לא יודע איפה לעשות בדיקת עיניים.
יש לי הרגשה מאוד חזקה כבר משהו כמו שנה שאני צריך משקפיים.
אז איפה בטוח ואין סיכון לעשות בדיקת עיניים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת עיניים - איפה מומלץ? כלבוטק
איציק שבח28/01/2011בכל מקום שיש אופטומטריסט מורשה,
בקש לראות רישיון משרד הבריאות,
כך תנהג בחכמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה שגם המקומות המוכרים הופיעו
אלון28/01/2011היי,
הבעיה היא שבכתבה הראו כל מיני חנויות משקפיים של הגדולים והטובים בתחום.. כלומר אפילו הם היו בין אלו שהתרשלו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה שגם המקומות המוכרים הופיעו
איציק שבח30/01/2011מי שמעסיקים אופטומטריסטים בלי רישיון,
אי אפשר לומר עליהם שהם הטובים בתחום,
רישיון על הקיר ווידוא שהאופטומטריסט מולך הוא בעל הרישיון,
תתן אינפורמציה מדויקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודםאיציק27/01/2011
לא מזמן נרדמתי עם עדשות וקמתי עם אודם בעין.
הלכתי לרופא והיא אמרה לי לא לשים עדשות עד שזה יעבור ולבוא אליה.
הלכתי אליה והיא אמרה שהכל בסדר.
חזרתי לעדשות והכל היה בסדר.
היום אחרי שוע אני שם לב שאם אני שם את העדשות מהבוקר (7 ורבע לערך) עד הערב (8 לערך) העניים שלי אדומות יחסית.
זה סתם עייפות? או שאני לא יכול לשים יותר עדשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם
איציק שבח28/01/2011יתכן שאתה צריך לעבור לעדשות אחרות, להפחית שעות הרכבה, או 2 האפשרויות.
נסה להפחית שעות בשלב הראשון.
אם לא עוזר פנה לאופטומטריסט שיתאים לך עדשות מתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך בוחרים מכל המבחר?דנה27/01/2011
שלום רב,
אני מרכיבה עדשות מגע מזה כמה שנים ועד עכשיו הייתי מטופלת באופן קבוע אצל אופטומיטריסט פרטי ושמה ביצעתי את הבדיקות ראיה וקניית העדשות.
לאחרונה התחלתי להתעניין בכל המבצעים שמציעות חברות האופטומטריה הגדולות בשוק כיוון שישנו באמת פער גדול במחירים שהן מציעות לבין המחירים אצל האופטומטריסט שלי.
הבעיה היא שכל חנות שאני מגיעה אליה מציעה לי מבחר שונה של חברות וסוגי עדשות וכל אחת טוענת "שזה הסוג הכי טוב" וכד'...
איך אני יכולה להשיג מידע אובייקטיבי ועדכני על סוגי העדשות השונים? באתרים של החברות הם לא אובייקטיבים ובחנויות הם כמובן מחפשים למכור..
בנוסף, האם העדשות החדשות יחסית של חברת ג'ונסון&ג'ונסון על הג'ל / החומר המיוחד אכן באמת יותר טובות מהשאר?
אשמח לתגובתכם,
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך בוחרים מכל המבחר? - תגובה
נתנאל סילם27/01/2011אכן יש מבחר גדול היום של עדשות ומבצעים אך לא כל העדשות מתאימות לכל אחד. מה שהייתי ממליץ הוא לבחור לך מקום שבו את מוצאת את מה שנראה לך הכי מתאים מבחינה כספית ולנסות כמה סוגים שונים של עדשות כך תוכלי לראות איך זה מרגיש לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה מול מחשבקרן27/01/2011
אלו תרגילי הרפיה לעיניים יש לעשות לעובדים שעות ממושכות מול מחשב?
היכן ניתן למצוא חומר קריאה על כך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה מול מחשב
איציק שבח27/01/2011התופעה: Computer vision syndrome
בעיות:
-ליובש בעיניים: טיפות עיניים מלאכותיות.
-לאי נוחות, כאבי עיניים וכאבי ראש: מנוחה לפרקי זמן קצרים.
אפשר לסדר סביבה ארגונומית טובה, מיזוג לא יבש, עמדת המסך, ישיבה נוחה, מקלדת ועכבר מותאמים ועוד.
בעיקרו תוכל למצוא על זה הרבה חומר ברשת,
רק תיעזר במנוע חיפוש ותכתוב Computer vision syndrome,
או תסמונת ראיית מחשב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)