מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקפיים ראשונים לילדהלירז11/03/2011
בתי בת 10 וקיבלה מרשם למשקפיים.
אני בורה בתחום ונאמרו לי דברים סותרים. בהתחשב בגיל ובצורך לשנות מסגרת בכל שנה לערך - האם כדאי לרכוש את העדשות היקרות ביותר ZEIZZ או אנטי רפלקס רגיל? האם יש הבדל מהותי בין השניים או שמדובר בהבדל מינורי? האם יש אפשרות לקצר עדשות לפי רוחב הפנים או להאריך את גובהן ואין זה פוגע במרכוז העדשה או בתכנון שלה לראייה מרחוק? אשמח לקבל המלצה לאופטיקה ותיקה ומקצועית.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה...
לירז12/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקפיים ראשונים לילדה - תגובה
איציק שבח13/03/2011כל עדשות עם תקן מספקות וטובות, ההבדלים מינוריים בהחלט.
ליטוש העדשה מתבצע בעדשה ע"פ תכנון מירכוז אישונים וכו' ע"פ נתוני המסגרת, לכן חשוב להתאים את המסגרת לפנים, ואת כל השאר מבצע האופטיקאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה אפשר בארץ להשיג משקפי PIN HOLEרם10/03/2011
היי
ראיתי שאפשר לקנות את זה באינטרנט אבל אין סבלנות לחכות 3 שבועות עד שיגיעו ארצה.
ברור לי שהמשקפיים האלה לא משפרות ראייה וכ"ו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה אפשר בארץ להשיג משקפי PIN HOLE
איציק שבח10/03/2011תנסה בד.ט.י (תגגל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי מספר גבוה מאודאיציק10/03/2011
ימין -13 צילינדר -2 .שמאל -12 צילינדר -3 .אני בן 20 ומרכיב משקפיים מאז שאני זוכר את עצמי, ב3 שנים האחרונות עברתי לעדשות חניתה רכות קבועות רק שבתקופה האחרונה העדשות לא ישבות טוב בעיין כל הזמן זזות ואני רואהמטושטש פלוס אדמומיות ושורף, עכשיו אני מתלבט אם ללכת על משקפיים שהעדשות יהיו עבות גם בהכי דקות שיש (זכוכית אני לא יכול כי אני אחד כזה שזז כל היום) או ללכת על עדשות מגע חדשות ואיזה סוג אתה ממליץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי מספר גבוה מאוד - תגובה
נתנאל סילם10/03/2011אני לא יכול להמליץ על סוג ספציפי כי מה שמתאים לי לא בהכרח יתאים לך אבל אני כן ממליץ לך שהחומר של העדשות יהיה סיליקון הידרוג'ל זה יותר בריא לעיניים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיפוקלמריק06/03/2011
אני צריכה להחליף את העדשות למספר יותר גבוהה, יש לי מוליפוקל כבר הרבה שנים, בדקתי בכמה מקומות והמחיר מאד גבוהה,(בין 3000 ל 4000) האם יש מקום שניתן לרכוש במחיר סביר יותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטיפוקל - תגובה
נתנאל סילם07/03/2011אני בטוח שתוכלי למצוא יותר זול אך לא הייתי מתפתה במקומך לנהוג כך כי זול הוא גם בדרך כלל פחות טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות צבע לא נוחותרועי06/03/2011
היי כבר מעל שנתיים שאני מנסה להרכיב עדשות צבע וכבר קניתי את כל סוגי החברות שקיימות בשוק (נראה לי) אבל אני לא יכול להשאר איתן יותר מ-5 דקות כי הן לא נוחות לי... מה עושים? אמרו לי שאני צריך לבדוק את קוטר העין שלי ולפי זה יגידו לי אם הבעייה אצלי. אז שוב מה עושים בצב כזה ואיפה עושים בדיקה כזו... יום נעים ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות צבע לא נוחות - תגובה
איציק שבח06/03/2011בדיקת התאמה לעדשות מגע אצל אופטומטריסט מורשה,
תתאים לך את העדשה לפי קוטר העין ומצב העין שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש בראייהאורן05/03/2011
שלום רב,
אני בן 30 עם ראייה תקינה 6/6 (בדיקת ראייה אחרונה לפני כחודשיים). לפני מס' שבועות החלה להופיע אדמומיות ורגישות ב2 העיניים. פניתי לרופא עיניים שנתן לי 2 סוגי טיפות עיניים לטיפול בבעיה: טוברמיצין-דקסמנטסון לטיפול בדלקת וטיפות לשמירה על לחות העין. מאז השימוש בטיפות הבחנתי כי לעיתים הראייה שלי לרחוק פחות חדה ואף מטושטשת, במיוחד בשעות הלילה. מתוך סקרנות לקחתי את משקפיה של חברתי כדי לבדוק אם יהיה הבדל. ישבתי במרחק כ11 מטר ממסך טלוויזיה 46 אינץ' ומיד כששמתי אותם התמונה התחדדה. המשקפיים היו מס' 0.5. האם תיאור זה של השיפור בחדות תמונה עם משקפיים מעיד על צורך במשקפיים או ירידה באיכות הראיה? האם ישנם אמצעים "לחזק" את העיניים, כלומר לשפר את הראייה ולמנוע הדרדרות? אציין גם כי מתוקף עיסוקיי אני מבלה יחסית שעות רבות ביום מול המחשב.
תודה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש בראייה - תגובה
נתנאל סילם06/03/2011אורן שלום
לא ציינת אם הטיפול עם הטיפות נגמר כי לפעמים זה יכול להיות קשור לטשטוש . במידה והטיפול נגמר כנראה שיש לך איזשהו צורך בהרכבת משקפיים (למרחק בלבד - לא למחשב), בכל מקרה בדיקה אצל אופטומטריסט תשלול או תאשר את מה שאתה באמת צריך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור הראייה
אורן06/03/2011סה"כ לפני חודשיים נבדקתי והראייה שלי הייתה 6/6, כך שגם אם החלה הדרדרות מסוימת זה ממש בהתחלה. האם יש דרכים לחזק את שרירי העיניים ולשפר את איכות הראייה, כמו דרך תזונה או תרגילים כלשהם? או אולי דברים שכדאי להימנע מהם כדי לא לפגוע בראייה?
תודה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור הראייה - תגובה
נתנאל סילם07/03/2011אין דרך לחזק את השרירים כי זו לא בעיה של שרירים וזה גם לא קשור לתזונה . הדרך היחידה לתקן מצב של טשטוש כזה הוא במשקפיים או עדשות מגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשותסיוןןןן02/03/2011
הייתי רוצה לדעת האם זה נכון שעדשות מגע צבועוניות (עם מספר)
מזיקות יותר מעדשות ללא צבע ?
(משום שבעדשות צבע ישנו חומר נוסף שמקנה להם את הצבע ואותו חומר הוא מזיק יותר ? )
או שמא אין הבדל מבחינת "נזק" ?
אשמח לתשובה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות צבעוניות
איציק שבח03/03/2011לחומר העדשות הציבעוניות יש תקן מחמיר שעבר את האישורים של ארגוני הבריאות העולמיים,
ולכן אין חשש שהחומר עלול להזיק בשימוש נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים מספר נמוך מהבדיקהאבי28/02/2011
בבדיקת עיניים לבני בן 15 הוברר כי צריך משקפי ראייה עיין ימין מס' 2.5 ועיין שמאל מס '2 יצויין כי בני מעולם לא הרכיב משקפיים ולא עדשות והסתדר עד עתה בלי .
השאלה :
1. האם עדיף לרכוש משקפיים מס' נמוך כ- מס' 1 או 1.5 שיש בהם כדי לשפר את הראיה שלו למרחוק למצב סביר ,כמו לראות את הלוח בכיתה וכו' ?
2. או, האם דווקא מס' נמוך ממה שצריך יגרום לעלייה במספר ?
נא תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים מספר נמוך מהבדיקה - תגובה
איציק שבח28/02/20111. לא הגיוני לתת מספר יותר נמוך,
2. העלייה במספר מאוד אינדיבידואלית, על דרך הכלל, מרשם מלא הכי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש אופטיותדן28/02/2011
שלום,
יש לי צילינדר די גבוה, 4.5 בעין אחת ו 4 בעין השניה.
הייתי שמח לדעת אם אוכל לרכוש משקפי שמש אופטיות שיתאימו לי.
אם כן, האם יש סוג מסוים שמתאים או המבחר חופשי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש אופטיות
איציק שבח28/02/2011כמו כל משקפי שמש עם מספר גבוה,
תצטרך לשלם עבור עדשות ייצור,
אבל האפשרות שלך היא כמו כל משקפי שמש,
אם הוא מתאים - אז הוא מתאים לכל מרשם , בד"כ.
העדשות הספיציפיות המומלצות הן לפי המרשם שלך המדויק, והעדפות מסגרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםיותם26/02/2011
תוצאות בדיקה לחדות ראייה
ימין 6/15
שמאל 6/12
מה זה אומר לגבי נהיגה?
מה זה אומר לגבי הראיה בכלל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
איציק שבח27/02/2011לגבי נהיגה: תצטרך משקפיים או עדשות מגע לנהיגה.
בכלל, זה אומר שאתה מגיע לחדות ראייה נמוכה יחסית.
משקפיים או עדשות מגע ישפרו לך קרוב לוודאי.
כל זאת נכון אם אין ממצאים פתלוגיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מולטיפוקלמני23/02/2011
אני בן 45 ואני צריך משקפיים לראייה למרחק וגם לקריאה ,חשבתי לעשות משקפיים עם עדשות מולטיפוקל. ברצוני לברר מה המשמעות או האם כדאי שהעדשות יהיו גם מחליפות צבע כך שאוכל להשתמש בהם גם בחוץ ללא צורך בהחלפה למשקפי שמש (ביום יום) .
האם החלפת הצבע טובה לעיניים כשנמצאים בחדר/לילה או מול טלוויזיה/מחשב ואין מאמץ של העיניים מכיוון שהעדשות אינן מגיעות לשקיפות מלאה ?
עד היום היו לי עדשות מתחלפות אך המספר גדל והמליצו לי לא לשלב בין השניים .
אשמח להמלצתכם .
בתודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מולטיפוקל - תגובה
איציק שבח24/02/2011אין הבדל מהותי בין עדשות מחליפות צבע רגילות למולטיפקליות,
אם נעזרת במחליפות צבע עד היום כדאי לך לרכוש כאלה גם במולטיפוקל.
לגבי הכהות, אל חשש, הטווח של הכהות-בהירות שמסופק עם המולטיפוקל החדשות מאפשר להנות מכהות מקסחמלית ובהירות מקסימלית לא פחות מחד מוקדיות (לא מולטיפוקל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ראיהמון22/02/2011
בס'ד איציק שלום מתי אפשרי להיבדק אצלך באחד מהסניפים שאתה עובד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ראיה - תגובה
איציק שבח22/02/2011צור קשר
0772188898* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשותאופק22/02/2011
שלום,
אני משתמש בעדשות לילה (אורטו-קיי) אותם אני מרכיב כל לילה.
1) עדשות אלו הן עדשות קשות, אך האופטימטריסט נתן לי סבון ניקוי לעדשות רכות (sof/pro של Lobob), ש לציין שעל בקבוקון ההסבון מודגש שהסבון הוא לעדשות רכות.
האם יש בעיה להשתמש בסבון זה לעדשות קשות או הוא פחות טוב?
2) אני יודע שיש עדיות לנקות את העדשות עם הוצאתן מהעין (בבוקר), אך האם זה יפריע באופן משמעותי אם אני מנקה אותן בסבון בלילה, לפני שאני מרכיב אותן?
3) מה דעתכם באופן כללי על עדשות אורטו-קיי?
והאם נכונה הטענה שהן עלולות לפגוע בעין (יותר מעדשות רגילות)?
תודה רבה מראש,
אופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות - תגובה
איציק שבח22/02/20111. לא מומלץ להשתמש בסבון לעדשות מגע רכות לקשות (גם אם זה אורטוקיי).
2. משמעותי, כי הלכלוך נספג ונתפס ביום.
3. יש להם יתרונות וחסרונות (כמו כל עדשות), הן למשל, "עוצרות את המספר",
אם הסתדרת איתן, טפל בהן לפי ההוראות ותיהנה מהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע קשותגלי20/02/2011
אני מרכיבה עדשות מגע קשות כבר כמה שנים ומאוד מרוצה.
אני מרכיבה אותן פעמיים בשבוע ורק ביציאות בערב.
בשאר הזמן אני מרכיבה משקפיים
אני מחליפה זוג עדשות מידי כמה חודשים.
לאחרונה, העדשות מתלכלכות לי מיד כשאני מרכיבה אותן.
אין לי דלקת או משהו בעיניים ואני תוהה מדוע הן מתלכלכות.
אני משתמשת בסוג OPTIMUM EXTREME .
השאלה שלי האם יש עדשות מגע קשות שלכלוך פחות דבק אליהן?
החלפתי זוג אתמול. גם בזוג החדש נדבק לכלוך ( אני חושבת שזה הפרשות)
אנא תשובתך בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע קשות
איציק שבח22/02/2011כנראה שזה הפרשות,
נסי לנקות את העדשות בתדירות גבוהה יותר,
גם אם לא השתמשת בהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות צבעהדס20/02/2011
עדשות צבע שהם יום ימיות והם עולות 20 שקל ושמים אותם רק 8 שעות ומוכרים אותם רק באופטיקל ! אז הם בראים לעניים או שלא כדי ביכלל ללנסות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות צבע - תגובה
איציק שבח20/02/2011לדעתי, אפשר להזמין בכל אופטיקה,
ויותר חשובה התאמת העדשות והפיקוח מאשר סוג העדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)