מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנתיים עם כאבי בטןתמי06/06/2010
שלום ד"ר,
בני בן שנתיים, בשבועיים-שלוה האחרונים החל לסבול מכאבי בטן, מעין התקפים של כאב כשרוצה לעשות קקי. כמו כן לפעמים יש לו יום-יומיים עצירות ולפעמים נותן צואה כל יום או כמה פעמים ביום אך מלווה בכאבים ממש עד בכי. יש לו גם גזים ממש חזקים.
התופעה נעלמת לכמה ימים וחוזרת.
היינו אצל רופאת הילדים שנתנה לו פגלקס - אך זה לא ממש עוזר. ספירת דם - תקינה.
אותה התופעה היתה לאחיין שלי לפני כחצי שנה - גם כשהיה בן שנתיים וכל הבדיקות לא מצאו שום דבר מיוחד וזה חלף מעצמו.
האם ידוע לכם על תופעה כזו ואולי גם איך אפשר להקל עליו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי06/06/2010בהעדר דפוס ברור של פעולת מעיים-שלשול או עצירות
או סימנים אחרים כגון חום או ממצאים בבדיקה גופנית נראה כי ניתן להסתפק במעקב בשלב זה
אם לא יחלוף מציע להתייעץ עם גסטרואנטרולוג ילדים
תודה
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבהה לתינוק בן שלושה שבועותדגנית04/06/2010
שלום, בני בן שלושה שבועות, שוקל 4.5 ק"ג. לאחר האוכל הוא פולט וכן סובל קצת מגזים, קראתי שהגבהה תוכל להקל על התופעות, כשהוא שוכב בעגלה, אני מקפלת שמיכה רכה למעין כרית ומניחה אותו הזווית של 45 מעלות (מקווה שזו הזווית המדוייקת, לפחות ככה זה נראה לי)
בשנת לילה אני שמה אותו ללא הגבהה ב-180 מעלות.
שאלתי האם ההגבהה שאני עושה לו יכולה להיות מסוכנת אורתופדית לגב, העורף או משהו? הוא ישן ככה הרבה יותר טוב, פולט פחות ועושה רושם שיותר נוח לו .
תודה רבה
דגנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי05/06/2010שמח שזה עוזר.
אין כל סכנה לגב
שבוע טוב
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בפטמה לתינוקתאליה04/06/2010
שלום
בתי בת חודשיים וקצת והרגשנו שיש לה מעין גולות מתחת לשתי הפטמות
אותן גולות יש גם באיזור מאחורי האזניים ועליהם הרופא אמר שכנראה מדובר בבלוטות למפה
האם תופעה של גושים\גולות מתחת לפטמות מוכרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי05/06/2010מדובר ברקמת שד שהתפתחה בעקבות שינויים הורמונליים בהריון,
אין משמעות ואין מה לדאוג זה נורמלי לגמרי וייסוג עם הזמן.
מאחרוי האוזן אלו בלוטות למפה.
שבוע טוב
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםעינת04/06/2010
שלום,
בני בן 11 חודשים, ביצענו ספירת דם בכדי לבדוק את רמת הברזל.
כל התוצאות נמצאות בתוך הסוגריים למעט:
לימפוציטים% 56.8 (67 - 77) ואיזופילים% 7 (0-3)
ברצוני לדעת האם יש לכך משמעות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי05/06/2010אין כל בעייה
שמח שהשאר תקין
שבוע טוב
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חודשיים-בכי לא פוסקעינב03/06/2010
שלום, בתי בת חודשיים וחצי, היא לא מפסיקה לבכות... החלפנו תחליפי חלב, תחילה ללא לקטוז ולאחר מכן נוטרימגן וללא שיפור כלל במצבה.
היום הלכנו לרופא אחר שהחזיר אותנו לתחליף חלב רגיל (אומר כי אין כל רגישות).
הוא מניח כי זה ריפלוקס למרות שאינה פולטת כלל!!! קיבלנו לנסות סירופ זנטק ל-48 שעות על מנת לוודא או לשלול ריפלוקס..
חשוב לציין כי ברגע שנוגעים לילדה בבטן היא ממש מתקפלת, בנוסך, לעיתים רחוקות יש לה פליטה שקופה לחלוטין...
בנוסף נאמר לנו לבדוק בעוד יומיים אבנים בכיס המרה... (אם נגלה שזה לא ריפלוקס)
הילדה הכפילה ממשקל הלידה, בדיקות דם ושתן תקינות.
מה עושים, הילדה מתפתלת וסובלת מאוד ואף אחד לא עולה על הבעיה למרות שכולם אומרים כי אין ספק שקיימת בעיה וזה לא גזים רגילים...
תודה רבה
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי05/06/2010נראה כיצד ישפיע הזנטק בעוד מספר ימים,
אולטרה סאונד בטן סקירה יקדם אותנו
נראה לי שבסוף הבירור לא יימצא דבר והתקופה הקשה תעבור
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מרובותסטפני03/06/2010
שלום,
ילדתי לפני 3 שבועות תינוקת מקסימה,עד לפני יומיים היא הייתה אוכלת ( בקבוק) יפה ללא פליטות.ביומיים האחרונים היא פולטת הרבה מאוד אפילו שאני עושה לה הפסקות לגרעפס .היא פולטת גם שעה לאחר האוכל.לבני האמצעי היה רפלוקס אני חוששת שגם לה.מדוע עכשיו היאהחלה ל פלוט? הפליטות שלה לפעמים מאין הקאה כזו.
תושה מראש סטפני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי05/06/2010מזל טוב וברכות
נושא הרפלוקס מוכר לך היטב, כמו גם הטיפול,
פליטות כשלעצמן אינן בעייה כל עוד התינוק עולה במשקל ואם אכן עולה אז זה בסדר.
תנסי בבית המרקחת לשאול אם יש אלגיקל-עוזר לרפלוקס בתינוקות
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לגיל 10 חודשיםענת03/06/2010
נכדתי אוכלת פירות וירקות טחונים, פירה,אורז,בייבי פסטה ,קציצות הודו .
מה ניתן בגיל זה להוסיף לה מנה בשרית או תוספת נוספת?אשמח לרעיונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי05/06/2010נראה לי שאוכלת יפה ומגוון,
אם אין בעיית משקל או בעייה רפואית אחרת אין צורך לשנות דבר.
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת פגים - גיל כרונולוגי או מתוקןאסף03/06/2010
שלום, הבת שלי נולדה פגית בשבוע 34 במשקל מצוין של 2250 ושוחררה מהפגיה לאחר 11 ימים בלי אירועים מיוחדים. היא עכשיו בת חמישה חודשים (3.5 מתוקן), הנקה מלאה. בטיפת חלב אמרו לי להתחיל טעימות כי מתחילים בארבעה חודשים.
האם הייתי צריכה לחכות לגיל מתוקן של ארבעה חודשים ולא כרונולוגי?
האם זה לא מוקדם מדי להתחיל עם תוספות של טעימות? אני מנחשת לעצמי שהתפתחות המעיים מאוחרת יותר מתינוק שנולד בשבוע 40?
תודה רבה,
אחינעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי05/06/2010לפי גיל כרונולוגי
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת עם נדודי שינהאפרת03/06/2010
בתי בת שבעה חודשים. מתפתחת יפה, כבר זוחלת ויושבת לבד. עדיין ללא צמיחת שיניים. היא לא אוכלת בלילה. בשבועות האחרונים מתעוררת המון בלילות ומתקשה להרדם, למרות שהיא מאוד עייפה. היא ישנה טוב מ-20:30 עד 24:00 בערך, ואז היא מתעוררת כל חצי שעה-שעה ונרגעת עם מים ומוצץ. בין הקימות תמיד יש גם קימה ארוכה בה היא לא מצליחה להרדם חזרה - היא כאילו נרדמת לשתי דקות ומתעוררת בבכי שוב, גם על הידיים. לא נראה שמדובר בשיניים כי החניכיים לא נפוחים או אדומים. אחרי כשעה היא מצליחה שוב להירדם עד הבוקר. נראה שמשהו מפריע לה אך איננו מצליחים להבין מה. היא סובלת ואנחנו סובלים. במשך היום היא מתוקה אמיתית. מה יכולות להיות הסיבות?
פרופ' יצחק לוי05/06/2010לא נראה לי שמדובר בבעייה רפואית כלשהי אלא בהפרעת שינה אופיינית.
תנסו להרגיע אותה כאשר מתעוררת ולא לקחת אותה לידיים אלא להשכיבה למיטה, קשה אבל עוזר.
בכל מיקרה זה יחלוף,
שבוע טוב
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשוליםעינת02/06/2010
שלום רב,
בתי בת 5 חודשים ומזה כחודש וחצי - חודשיים משלשלת בכל יציאה.
חלק מהיציאות מימיות יותר מאחרות.
אציין כי רופאת הילדים בדקה אותה וכל הבדיקות יצאו תקינות (סלמונלה וכ', וירוסים למינהם ורוטה).
במשך כשבועיים חל שיפור ניכר אך עכשיו זה שוב חזר.
בתי גם יונקת וגם מקבלת תמ"ל ביחס של 3-4 ארוחות תמ"ל וכ- 3 ארוחות ביניקה.
לא החלפתי לה מעולם את התמ"ל (את הסוג).
אין סימן לכך שהיא לא מרגישה טוב, היא אוכלת משחקת וישנה כרגיל.
מאז ומעולם היו לה יציאות רכות.
האם יש איזשהו אור שניתן לשפוך על התופעה הזו?
תודה,
עינת
פרופ' יצחק לוי02/06/2010אם לילדה היו יציאות רכות מאז ומתמיד
הבדיקות הראשוניות היו תקינות
ותרביות הצואה היו תקינות
הייתי ממליץ מעקב בלבד
אפשר לנסות בננה ודייסת אורז
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוםגל02/06/2010
שלום רב
בתי בת שנה וחצי עם חום של 39 מעלות מאתמול בלילה נתתי בשעה שתיים וחצי לפנות בוקר נר אקמול והיום בצהריים בשתיים וחצי עוד נר אקמולי אבל הנר השני לא השפיע עליה כל כך עכשיו השעה 5 ויש לה חום של 38.5 אני מודדת עם מודד חום של האוזן. היא לא מוכנה לקחת דרך הפה?
מה ניתן לעשות מדוע החום לא ירד בנר השני לא ריאתי כי הנר יצא ?
תודה רבה
אני רוצה לציין שלפני כחודש הייתה חולה והנתתי לה אקמול להורדת החום במשך כמה ימים והוא עבד כמו שצריך.
בנוסף החום הגיע כתוצאה מחיסון MMR שנתתי לה לפני כשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך דחוף
גל02/06/2010החום הגיע עכשיו כבר ל 39.5 מה אני יכולה לעשות אקמולי שוב אני אוכל לתת לה רק ב 9 בערב?
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' יצחק לוי02/06/2010פונים בהקדם לרופא ילדים או למוקד
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת תינוקת לבריכה פרטיתאוסי דיין02/06/2010
שלום
סוף השבוע הבא אנו נוסעים לנופש בצפון בצימר שכולל בריכה פרטית (רק לנו)
רציתי לדעת האם אוכל להכניס את ילדתי בת ה 2 חדשים לבריכה פעם לפעם (בעזרת גלגל ים במיוחד לגילה שרכשתי הכולל ציליה)
שוחחתי עם בעלת הצימר וביקשתי ממנה להפחית בכמות הכלור בבריכה על מנת שאוכל להכניס את ילדתי, היא אמרה שהיא תשים חצי מכמות הכלור הקבועה עבורנו
האם זה בסדר וניתן להכיס את הילדה לבריכה?
בתודה מראש!
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדס שלום
ד''ר קווין שרייבר02/06/2010האם זה בסדר וניתן להכיס את הילדה לבריכה?
זה בסדר. יכולים להכניס אותה
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה-אדמדמתקרן01/06/2010
שלום
בתי בת 10 חודשים בעוד שבוע.
ביום שישי האחרון בקעו להן השינים סוף סוף לאחר שהבחנתי בבקיעה בשעות הערב הילדה קדחה מחום במשך כל השישי השבת וראשון וביום שני החום נעלם אבל באה פריחה אדומה בכל אזור הראש.,פנים, בטן, אזור החזה והגב.
בגן אמרו לי שזה נקראה אדמדמת אביבית ועכשו זה שלב הדגירה וזה אמור לחלוף עד 3 ימים .
ואני חשבתי שהחום זה מהשינים .
האם הפריחה אכן עוברת תוך זמן קצר?
מה מותר ומה אסור?
אפשר למרוח קרם גוף לאחר מקלחת או לא?
אני מתנצלת אבל הרופא של בתי בחו"ל ואם זה משהו שמצריך בדיקת רופא אז אפנה לרופא אחר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
ד''ר קווין שרייבר02/06/2010זה נשמע כמו אדמדמת
האם הפריחה אכן עוברת תוך זמן קצר?
יומיים שלושה
מה מותר ומה אסור?
הכל מותר
אפשר למרוח קרם גוף לאחר מקלחת או לא?
כן, לא צריכים
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 וחצי חודשים עם נזלת אינסופיתטס01/06/2010
שלום. בני בן 8 חודשים וחצי, נולד 2270 לאחר חשד ל-IUGR. עד גיל חצי שנה התפתח נהדר ולא היה חולה כלל ואז נכנס לגן ילדים (9 ילדים) ומאז החלה נזלת שגורמת לדלקות חוזרות. היה חשד שמדובר בנזלת אלגית (2 רופאים חשבו כך) נבדק ע"י אלרגולוג, גם בדיקת דם, לא נמצאה אלרגיה. הנזלת נמשכת, לדברי האלרגולוג מדובר בסיבוך ויראלי. רופא הילדים חושב שכן מדובר באלרגיה שהגורם לא ידוע. אנו שוב עם דלקת אזניים, לדברי הרופאה א.א.ג. הילד הוא מועמד לניתוח כפתורים בשל חולשה מבנית שלו, הנזלת החוזרת, לדעתה יש להוציאו מהגן כי הוא לא עמיד לחשיפה הזו. שאלתי היא מה עמדתך בנושא וכיצד ניתן לסייע בכל זאת לתינוק שלי. תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טס שלום
ד''ר קווין שרייבר02/06/2010ילדים קטנים כשהם מנוזליםת או סטומים באף זה לא מסוכן אבל זה ממש מפריעה. בחורף זה יכול להתמשך ל חודש או יותר. בקץ בדרך כלל זה עובר יותר מהר.
בגלל הצינון הילדים עצבנים ובנוסף:
מקיאים
לא יושנים
מסרבים לאכול
בכיינים
אין משהוא תרופתי לעזור להם.
להקלה יכולים להשתמש עם מכשיר אידים, או לטפטף תיפות מי מלח לאף
עשית בדיקת שמיעה?
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים שהתינוקת עושה מספיק פיפיליה01/06/2010
התינוקת שלי בת חודשיים ושלושה שבועות,כמעט חודש וחצי ניזונה מתמ"ל.
נהגתי להחליף לה חיתול כל 3 שעות (גם אחרי שעברה לתמ"ל). כעת אני מחליפה כמעט כל 4 שעות והחיתול מרגיש ריק......
עושה קקי פעם ביממה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליה שלום
ד''ר קווין שרייבר02/06/2010זה נשמע תקין. עם היא עושה פיפ 3-4 ליום וזה לא כהה אין על מה לדאג
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)