מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספירת דם בן שנהעדי15/08/2010
ספירת דם לבן שנה הראתה את התוצאות הבאות HB 9.6, HCT 30.4, MCH 20.8, MCV 65.9, MONO 15.6 , כל שאר התוצאות בטווח.
אשמח לשמוע את דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
ד''ר קווין שרייבר16/08/2010יש לו סימני אנמיה
כדאי לתת טיפול עם ברזל
ה MONO בסדר
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביגודצביה15/08/2010
שלום רב,
אני צפויה ללדת בקרוב.
שאלתי היא כמה שכבות יש להלביש לתינוקת בתקופה זו?
בבית יש לנו מיזוג בסלון. זאת אומרת בסלון הטמפ' מגיעה ל 22-23 ובחדר השינה בלילה ל 25-26 מעלות.ובמידה ויוצאים החוצה האם יש צורך להפחית בשכבות?
מה בנוגע לשמיכה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צביה שלום
ד''ר קווין שרייבר16/08/2010הכלל שאני משתמש איתו
ילוד צריך שיכבה נוספת ממה שמתאים לך (בין בגד בין שמיכה)
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעין אצל תנוקת בת שנה וחודשענת15/08/2010
יש לה הפרשות כאלה דביקות מצידי העין-מה הטיפול הנכון?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
ד''ר קווין שרייבר16/08/2010תלוי איך זה נראה
יש טיפות שונות
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dכהן ליאת13/08/2010
ישלום רב אשמח אם תענה לי בהקדם,
יש לי תינוקת בת 9 חודשים, היום נתתי לביתי את הטיפות היישר מהבקבוק כייון שיש טפטפת
על הבקבוק, בזמן ששפכתי את הבקבוק ראיתי שהטפטפת לא נימצאת וכל הבקבוק נישפך ,
אני לא יודעת להיג לך כמה נישפך לתוך פיה כייון שמהר הזזתי תבקבוק והיתה כמות על החולצה ועל המיטה.
הילדה לא השתעלה.
אודה לך אם תענה לי בהקדם כיוון שאני מאוד חרדה לשלומה של ילדתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי14/08/2010קשה לייעץ ללא הערכת כמות.
בכל מיקרה הייתי מתייעץ עם המרכז להרעלות בבית חולים רמב"ם.
על פניו אם הכמות הייתה מזערית הרי שאין בכך כל סכנה.
שבוע טוב
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באגןנינה13/08/2010
ביתי בת 11 חודשים ויומיים האחרוניםעם חום ממוצע של 38 וסובלת מאוד מכאבים כך שהיא מתקשה בזחילה ובכל תנועה שכרוכה בהזזת אזור האגן. רופא המשפחה בדק אותה בדיקה גופנית בלבד ואבחן שיש להדלקת באזור האגן (בעקבות התקררות) ככול הנראה במפרקים. על פי האבחנה התבקשנו לתת לה נורופן בימים הקרובים. האם על פי בדיקה גופנית ניתן לאבחן את שתארתי? האם יתכן שמדובר במשהו הרבה יותר חמור שניתן לפספס בבדיקה גופנית בלבד? האם ישנו טיפול נוסף שממולץ בסיטואציה שכזו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי14/08/2010אם החום נמשך והתופעה של כאבים ורגישות באגן נמשכת הייתי מציע בירור מעמיק יותר
לעיתים כאבי שרירים בזמן מחלת חום ויראלית גורמים להפרעה בתנועה
אלו חולפים תוך יום יומיים
שבוע טוב
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך קקי רירישירי13/08/2010
ראשית תודה על תשובתך בנוגע לשאלתי
שנית. הקקי של בני (בן חודשיים, יונק בלבד)ממשיך להיות רירי עם זאת הוא מתפקד כרגיל- אוכל יפה , ללא חום ופעיל.
שאלתי היא האים ישנם סימנים נוספים לתהליך חיידקי במעיים שמופיעים מלבד לקקי רירי?
והאים אולי כדי בכל זאת לקחת תרבית צואה (אם זה מה שעושים)?
תודה מראש
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי14/08/2010אם הריר נמשך בהחלט לעשות תרבית צואה
שבוע טוב
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל להתייחס לשאלה השנייה ששאלתי
רותי14/08/2010שאלתי היא האים ישנם סימנים נוספים לתהליך חיידקי במעיים שמופיעים מלבד לקקי רירי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרותי שלום
ד''ר קווין שרייבר15/08/2010עוד סימנים:
חום
דם בצואה
שילשול
ילד עצבני
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה על הראשמירה13/08/2010
שלום רב מכובדיי,
בני כמעט בן שנה, והוא בשלב שהוא עומד ונאחז בדברים. היום הוא נאחז בספה, באיזשהו שלב הוא איבד את האחיזה ונפל אחורה על הראש, זו כבר פעם שניה שזה קורה לו. בשתי הפעמים הוא בכה חזק, נרגע ואחרי זה התנהג רגיל לחלוטין, שיחק , צחק, אכל, בלי הקאות או כל תופע ה חריגה אחרת.
מכיוון שזו פעם שניה שזה קורה, אני פתאום דואגת, האם יש צורך לבדוק את זה ( כמובן שהסבתות מרגיעות ואומרות שככה ילדים גדלים ואין סיבה לדאגה) אבל עדיין, מלחיץ אותו שהוא מקבל מכות בראש, האם יש צורך בבדיקה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי14/08/2010אין צורך בבדיקה נוספת אם הילד מתפקד כרגיל ואין נפיחות משמעותית
מה שכן כדאי להבין במה הוא נתקל ולמנוע הישנות התופעה
שבוע טוב
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי בפהחזרתי12/08/2010
שלום,
בתי בת השנה וחודשיים , התעוררה היום משנת צהריים עקב כך שעשתה קקי , ובצעד יוצא דופן, טרם ששמעתי שהיא התעוררה בכלל בחדרה , פתחה איכשהו את החיתול שלה ( פעם ראשונה שעשתה זאת ) ואכלה מעט מהקקי שלה , כאשר שמעתי שהתעוררה וניגשתי אליה הזדעזתי ממה שראו עייני , נראה היה כאילו התענגה על הקקי הזה, ומיותר לציין שכל המיטה שלה היתה בקקי.
שאלותי :
1) האם זה מסוכן?
2) אומנם היא מתנהגת כרגיל ואוכלת רגיל אבל יש לה הרבה גרפסים המלווים בריח של קקי, האם זה יכול להביא להקאה?
3) האם אני צריכה לשים לב ודגש למשהו כעת? יכולה להיות לזה תופעת לוואי מאוחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרתי שלום
ד''ר קווין שרייבר15/08/2010על תדאגי זה לא מסוכן. זה קורא כל הזמן
בברקכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פי טבעת קדמיniso12/08/2010
שלום
נולדה לי בת שהיא היום כמעט 25 ימים
במכתב שיחרור של בית החולים כתבו לנו שצריך התיעצות ממוחה בשל פי טבעת קדמית של התינוקת
כשדברנו עם הרופה המומחה אמר לנו שצריך ניתוח
אנחנו מאוד פוחדים מזה ורוצים לדעת מה יקרה אם לא נעשה את הניתוח
אשמח אם אקבל מידע על הנושא
עוד שאלה
אני מודדת חום כל יום החום שלה תמיד 37 לא יורד מזה
האם זה נורמלי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר niso שלום
ד''ר קווין שרייבר15/08/2010על תמדדו חום כל יום זה לא בריא!!
ביחס לפי הטבעת
עם כירורג מומחה אמר שכדאי ניתוח ואתם מודאגים, קבלו יעוץ שני מעוד כירורג מומחה
אני לא מצאיתי הרבה בספרות הרפואית
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדדת חום
niso15/08/2010אבל לא ידעתי חום של 37 כל הזמן זה נורמלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהniso שלום
ד''ר קווין שרייבר16/08/2010זה נורמלי
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש סובלמרום12/08/2010
שלום בני בן החודש סובל מאודם ונפיחות בבהונות בשני הרגלים ...נראה כמו ציפורן חודרנית +פיטריה...לפי הבחנה של רופא...האם דבר זה נדיר בגיל כזה?...מה הטיפול?...האם זה קשור להחלפת האוכל תמ"ל מספר רב עקב בעיות של גזים וחוסר שקט...נכון לרגע זה התחלנו נוטרמיגן
ההתכווציות נראות בזמן אוכל ובעיקר חוסר רוגע בשעות הערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי14/08/2010התופעה שכיחה , אם האודם מתפשט והנפיחות גדלה יש צורך לשקול טיפול אנטיביוטי.
לא הייתי ממליץ על נוטרמיגן רק בגלל אי שקט וגזים
זוהי החלטה כבדת משקל ויש צורך בייעוץ רופא ילדים לפני שעוברים לנוטרמיגן
שבוע טוב
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הפה והגפייםגלי12/08/2010
שלום ,
רציתי בבקשה לשאול -
האם במחלת הפה והגפיים ההדבקה נעשית רק ע"י מגע ישיר (לא זיהום טיפתי בחלל האויר אלא ממש מגע) עם הפרשות מהאף או מהגרון של חולה אחר??
האם אפשר להידבק במחלה בשהייה בחדר סגור עם ילד חולה??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי שלום
ד''ר קווין שרייבר12/08/2010מגע ישיר עם רוק
בברכה
דר
קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצי4ותגל11/08/2010
יש לי ילדה בת שנה ו 8 יש לה עצירות כבר 4 ימים פלוס מינוס יש לה יציאות מאוד קשות גללים בודדים. היא לא ממש אוהבת לשתות אבל אוכלת הרבה פירות קצת בקבוקים ושום דבר לא עוזר איך אני עוזרת לה לתת יצאה נורמלית מה ניתן לעשות ששום דבר לא עוזר לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל
ד''ר קווין שרייבר12/08/2010ראש ובראשונה צריכים "לחייב" אותו לשתות יותר יותר. זה הכי חשובץ.
יש כם מיני תרופות שונות אבל הייתי מתיעץ עם הרופא ילדים שלכם לראות מה הם ממליצים
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי תינוקותniso11/08/2010
שלום
מה הגיל שאפשר להתחיל לעשות עיסוי לתינוק?
האם מותר בגיל פחות מחודש ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Niso שלום
ד''ר קווין שרייבר12/08/2010בכל גיל שאת רוצה
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי קפה בחלבאמא11/08/2010
היי
בני בן 3 חודשים ויש לו 5 כתמי קפה בחלב
1 בפנים(בלחי התחתונה ) שקוטרו כ 0.5 ס"מ אולי קצת יותר-כתם יחסית גדול
1 בגב שקוטרו כ 0.5 ס"מ -כתם עגול ובולט
1 ליד הקרסול שקוטרו קצת פחות מ 0.5 ס"מ
1 מעל החזה בצד שקוטרו קטן מ 0.5 ס"מ-הופיע לפני מספר ימים..
1 ברגל התחתונה מאחור שקוטרו פחות מ 0.5 ס"מ-הופיע לפני מספר ימים..
לפי מה שהבנתי וקראתי-אם יש 6 או יותר כתמי לידה שקוטרם מעל 0.5 ס"מ -יש סיבה לדאגה..
הכתמים לא הופיעו מייד בלידה וחלקם הופיעו לאחרונה ( הכתם שברגל הופיע לפני כמה ימים )
האם הכתמים גדלים עם הזמן ? האם עלולים להופיע כתמים נוספים ?
פרט לכתמי הלידה אין לו סממנים נוספים או ממצאים פרט להפרשות מהעין השמאלית
הרופאה אמרה שכנראה מדובר בתעלת הדמעות שחסומה..
האם עליי להתייחס בצורה מסוימת לכתמי הקפה ?להיזהר מהשמש ? לנהוג אחרת ?
תודה וסליחה מראש על אורך המכתב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא שלום
ד''ר קווין שרייבר12/08/2010האם הכתמים גדלים עם הזמן ? האם עלולים להופיע כתמים נוספים ?
שנהם אפשר
פרט לכתמי הלידה אין לו סממנים נוספים או ממצאים פרט להפרשות מהעין השמאלית
הרופאה אמרה שכנראה מדובר בתעלת הדמעות שחסומה..
האם עליי להתייחס בצורה מסוימת לכתמי הקפה ?להיזהר מהשמש ? לנהוג אחרת ?
לא אבל אם יש יותר או גדילים כדאי בירור דרך רופא ילדים
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שלום
אמא13/08/2010האם הכתמים גדלים עם הזמן ? האם עלולים להופיע כתמים נוספים ?
שנהם אפשר !?@?!?
מה רשמת ?למה התכוונת- שנהם אפשר?
לא הבנתי למה התכוונת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא שלום
ד''ר קווין שרייבר15/08/2010יכולים לגדול יכולים להופיע עוד אבל לא בהכרח
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילהגלי11/08/2010
שלום ,
רציתי בבקשה לשאול -
לפני כ10 ימים התינוק שלי בן החצי שנה נפל בטעות מהעגלה (הוא היה קשור ובכל זאת החליק ..).
עוד באותו היום היינו אצל הרופא אשר בדק את ראשו ואמר לי שהכל בסדר , אין לי מה לדאוג - הילד לא הקיא, התנהג כרגיל ורק ביקש שאשמור אותו 48 שעות.
מאז כאמור עברו 10 ימים - הכל בסדר, הוא באמת מתנהג כרגיל (ישן, אוכל, מחייף) - רק שאני לא מצליחה להספיק לדאוג..
איך יודעים ש"בתוך הראש" באמת הכל בסדר וחס וחלילה לא נוצר נזק??
האם "כדאי" לקחת אותו לרופא??
אני כל הזמן ממשמשת לו את הראש ומחפשת בליטות מרוב חשש...ולא יודעת להבדיל בין מבנה תקין של הראש לנפיחות..
מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי שלום
ד''ר קווין שרייבר12/08/2010על תדאגי
עם מתנהגת בסדר היא בסדר
בבקרכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)