מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חפיפת ראש לתינוקאימא מירי11/04/2010
שלום,
בני בן שנה וארבעה חודשים.
יש לי שתי שאלות:
1. עד היום לא חפפתי לו את הראש עם שום חומר מלבד מים.
האם ישנו צורך לחפוף עם שמפו או סבון או שמים מספיקים?
2. יש לו על הראש מן קליפה (על הקרקפת) שכל כמה זמן נושר ממנה חלק.
איך מסירים אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימא שלום
ד''ר קווין שרייבר12/04/2010יכולים להמשיך רק עם מים לעכשיו
ביחס לקסקסים, קצת שמו תינוקות / זית
ואחר כך לגרד עם ציפורניים
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליקרן וסבוראה לבת חודש וחציתמר11/04/2010
שלום רב,
בתי בת חודש וחצי וסובלת מסבוראה באיזור המצח והגבות. רופאת הילדים שלה אמרה למרוח לה סליקרן על האיזור, להמתין כשעה ולמחות עם פד גזה את שאריות הקשקשת. לאחר פעמיים שימוש המצב השתפר והקשקשת ירדה אם כי העור נשאר מעט קשה. אח"כ קראתי כי סליקרן מותר לשימוש מגיל שנתיים ומעלה. שאלותי הן:
1. האם זה נכון מבחינת הגיל?
2. האם נגרם נזק לעור?
3. וכיצד אם כן ניתן לטפל בבעיה?
המון תודה, ליטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליטל שלום
ד''ר קווין שרייבר11/04/2010
1. האם זה נכון מבחינת הגיל?
בד"כ לא משתמשים בתינוקות
2. האם נגרם נזק לעור?
לא
3. וכיצד אם כן ניתן לטפל בבעיה?
שמן תינוקות ואחך לגרד קצת
בהצלחה
\
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה!!
תמר11/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבושגיתית11/04/2010
היי מאיזה גיל ניתן להלביש בבגדים קצרים? התינוקת כרגע בת חודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיתית שלום
ד''ר קווין שרייבר11/04/2010זה בסדר בגיל כזה
דק קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כממומלץ הליכון היום?נעמי10/04/2010
שלום,
יש לי שאלה, האם מומלץ הליכון היום לילד בן 11.5 חודשים?
הבן שלי זוחל, עומר בעזרת אחיזה של משהו, אבל עדיין לא צועד.
המשפחה שלי אורמים לי שכדאי לקנות לו הליכון ואני הבנתי שזה לא הכי בריא.
אשמח לדעת...
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמי שלום
ד''ר קווין שרייבר11/04/2010זה בסדר אבל תיזהרו ממדרגות!
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
נעמי11/04/2010איזה הליכון מונלץ?
האם זה באמת מועיל? איך ניתן לעזור לתינוק להתחיל לצעוד או לפחות לנסות?
למה אומרים שההליכון לא בריא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמי שלום
ד''ר קווין שרייבר12/04/2010איזה הליכון מונלץ?
כולם בסדר
האם זה באמת מועיל?
+/-
איך ניתן לעזור לתינוק להתחיל לצעוד או לפחות לנסות?
בגיל כזה אין משהוא מיוחד שכדאי לעשות
למה אומרים שההליכון לא בריא?
נפילות
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה...פורום מעולה :)
נעמי13/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמא10/04/2010
תינוקת בת חודשיים וחצי אוכל מטרנה 120 CC כל 3-3 וחצי שעות.
לרוב סובלת מפליטות עד שלפעמים גם מהקאות,מתהפכת מהבטן לגב ובחזרה ומסתובבת סביב צירה. בזמן השינה בעריסה מתקרבת עד לדפנות העריסה עם הפנים.
רופאת ילדים המליצה לאם להעביר אותה מהעריסה למיטה ולשימה בחדר תינוקת. האם מפחדת שתיחנק כשתישאר לבד בחדרה.
מה היית ממצליץ? להשאירה בעריסה או להעבירה לחדרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא שלום
ד''ר קווין שרייבר10/04/2010האם מפחדת שתיחנק כשתישאר לבד בחדרה.
כבלל לא
הייתי מעביר אותהץ זה יעזור לה וגם לכם!
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברורה התשובה.
אמא11/04/2010אשמח לקבל פירוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtאמא שלום
ד''ר קווין שרייבר12/04/2010שהיא תישן בחדר משלה
בלול או עריסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצוענים בפניםאמא מודאגת10/04/2010
שלום..
התינוק שלי בן 7 חושדים ויש לו כבר חודשיים פצעונים כאלה קטנים בפנים וכל הלחיים שלו אדומות הייתי אצל רופאת עור והיא אמרה לי שזה קורה לרוב התינוקות ושזה לא פריחה או אלרגיה אבל אני מודאגת כי זה לא עובר לא ושמתי לב שגם באוזן יש לו פצעונים כאלה ממה זה ?? והאם זה יכול להיות שזה אסטמה של העור??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושרת שלום
ד''ר קווין שרייבר10/04/2010בלי לראןות את הפריחה, קשה להגיד
רועים את זה בהמון ילדים . לא הייתי מודאג!
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורטל10/04/2010
האם אפשר להביא לבן 8 חודשים אורז ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטל שלום
ד''ר קווין שרייבר10/04/2010הייתי מחקה עוד קצת
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבוש לתינוקותליאור10/04/2010
שלום רב,
אמורה ללדת כל יום, רוצה לדעת כמה שכבות אמורים להלביש לתינוקות בתקופה זו של השנה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוה שלום
ד''ר קווין שרייבר10/04/2010שכבה יותר ממה שנוח לך
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין dשמחה10/04/2010
שלום רב
בני בן כמעט 4 חודשים ומרגע לידתו לא נתתי לו את וויטמין D מכיוון שקראתי שיש בתחליפי החלב.
האם גרמתי לו לנזק?
כדאי להתחיל היום?
הוא גדל ומתפתח נורא יפה.
תודה מראש
שים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמחה שלום
ד''ר קווין שרייבר10/04/2010לא גרמת לנזק אבל כדאי להתחיל
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב - שילשוליםמיכל10/04/2010
שלום רב בתי בת שנה וארבע חודשים מזה 3 ימים היא מתעוררת ואחרי כמה דקות יש לה יציאה מימית שלשול שמורח את כולה זה יוצא מן הטיטול ועובר לסידן בקיצור הכל מרוח, במשך היום אין לה עוד יצאות כאלו כלומר זה רק פעם אחת ביום, בנוסף לזה אין לה כל כך תאבון. אין לה חום!!!!!
היא אוכלת אבל לא ממש בתאבון ופחות מהרגיל.
*****אני רוצה לציין שהיא קיבלה מים ממכשיר הבריטה שכבר היה צריך להחליף את המסנן כאילו היא שתה יותר מי ברז רגלים - אבל אני לא חושבת שיש קשר כי המסנן לא הוחלפ יותר מ 3 ימים והיא שתתה את המים האלו.
מה יכול להיות?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
ד''ר קווין שרייבר10/04/2010זה יכול להיות וירוס קל
לעכשיו עאם היא אוכלת טוב אין סיבה לדאגה
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול לא סדירשמואל קטורזה10/04/2010
התינוק שלנו בן שנה ושלושה חודשים. מזה 3 ימים הוא משלשל בבוקר (קקי מיימי) ובמהלך היום יוצאת עוד פעם או פעמים צואה רגילה , ולכן זה לא נראה לנו בכל מקרה וירוס של שלשולים.
האם יתכן שאוכל שהוא אוכל בשעות הערב גורם לאי סדירות זאת? בערב הוא אוכל קצת לחם וחלב וגם באמצע הלילה הוא שותה חלב , אך הקקי המיימי מתרחש כ 10 דקות אחרי שהוא מתעורר.
אשמח לקבל מידע בנושא והאם יש לפנות לרופא?
חשוב לי לציין שאין לו חום , הוא מתנהג רגיל וחוץ מזה שזה מפריע לנו כי לפעמים החיתול לא סופג את הקקי הזה כראוי , לא נראה לעין שהדבר מפריע לו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמואל שלום
ד''ר קווין שרייבר10/04/2010האם יתכן שאוכל שהוא אוכל בשעות הערב גורם לאי סדירות זאת?
כן
לדעתי עם הסיפור הזה לא הייתי עושה משהוא מיוחדץ נשמע תקין
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שמואל קטורזה10/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם בן שנהאלינור09/04/2010
שלום,
ספירת דם בתינוק בן שנה הראתה ערכים לא תקינים של המוגלובין 10.6 טרומבוציטים 450 ובזופילים 1.5!
מה המשמעות? כמו כן לויקוציטים 14.1
האם עליי לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלינור שלום
ד''ר קווין שרייבר09/04/2010קצת אנמי היתר בסדר
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפס סגור בגיל חצי שנהלימור08/04/2010
שלום ד"ר
בני בן חצי שנה , היום הייתי בטיפת חלב והאחות בישרה לי שהמרפס שלו סגור וכי יש לעשות מעקב של היקף ראש פעם בחודש , הוא נולד עם היקף ראש 36 והיום הוא 44.3 , האם זה נורמלי ? מה זה אומר והאם עליי להתייעץ עם רופא ?
תודה מראש
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור שלום
ד''ר קווין שרייבר09/04/2010ההקפ ראש תקין
צריכים להשגיח שראש עדיין גודל אפילו שהמרפס סגור
הייתי הולך לרפא ילדים להשגחה
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפס סגור בגיל חצי שנה
לימור09/04/2010היי ד"ר
תודה על התשובה המהירה רציתי לדעת מה זה אומר שהמרפס נסגר כ"כ מוקדם והאם יכול להיות לזה השלכות בעתיד?
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימור שלום
ד''ר קווין שרייבר09/04/2010זה כצאת מוקדם, לא הרבה
עם הראש גדל וההתפתחות תקין אין השלחות בכלל!
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוות בפה אצל תינוקתאורית08/04/2010
שלום לך
אודה לתשובתך בדחיפות
יש לי תינוקת בת ארבעה חודשים עם ריפלוקס. היא מטופלת ע"י אוכל עם הסמכה ולוסק. לאחרונה הוצע לי ע"י גסטורולוג בבית חולים רמבם להשתתף בניסוי של תרופה חדשה לילדים עם ריפלוקס שהצליחה מאוד בארהב וקנדה והסכמתי ההשתתפות כללה את זה שבכל שבוע לאחר מתן התרופה ייערכו בדיקות דם. לאחר שלושה שבועות ראיתי כי התרופה אינה עוזרת לביתי והחללטתי להפסיק. בבדיקות הדם האחרונות כאשר היא מאוד בכתה התחיל לה עיוות ממשי בפה מתוך הפה פתאום כל הפה התעוות לצד כמו עם תיקים כאלה מאוד נבהלתי אבל הרופא אמר שזה שום דבר.
יש לציין שהתופעה לא הייתה קודם לכן. היום לאחר שקילחתי אותה ורציתי להלביש עלה לה האוכל וכנראה שהיה גרפס ושוב היא התחילה לבכות שוב הבחנתי בעיוות אומנם לא באותה התדירות שהיה בפעם הקודמת כי גם הבכי לא היה רציני אבל עדיין היה עיוות.
אני מאוד מודאגת היום יש מקום לדאגה? מה עליי לעשות ולאן לפנות? ובכלל מה זה?
תודה רבה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית שלום
ד''ר קווין שרייבר09/04/2010אני מאוד מודאגת היום יש מקום לדאגה?
לא הייתי דואג
מה עליי לעשות ולאן לפנות?
לעכשיו לא צריכים ללכת לשום ממקום
ובכלל מה זה?
לא ידוע אבל רואים את זה בהרבה ילדים
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי מוקדם של חיך שסועעדי08/04/2010
שלום,
אני בשבוע 27 להריון ורציתי לדעת אילו בדיקות ניתן לעשות לשם זיהוי מוקדם של חיך שסוע בעובר.
עשיתי בדיקת מי שפיר והתוצאה יצאה תקינה.
האם זה מעיד שהסיכוי הינו בוודאות נמוך?
הבעיה קיימת במשפחה של בעלי, לכן הנושא מטריד אותי.
תודה, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
ד''ר קווין שרייבר08/04/2010אמורים לאות את זה ב אולטרא סאונד עוברי
בדיקת מי שפר לא רלוונטי במקרים כאלו
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)