מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריחההילה18/03/2010
שלום,
בתי בת שנה ו-4 חודשים ובשבוע האחרון הופיע באזור המרפק הפנימי פריחה מוזרה (רק בצד אחד)
היא לא מגרדת את זה וזה לא מלווה בחום.
מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
ד''ר קווין שרייבר19/03/2010זה נשמע כמו אטופיק דרמטיטיס (atopic dermatitis)
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס??? מודאגת...ניקולי18/03/2010
שלום,
בתי בת 6 שבועות. נולדה במשקל 3.206 ולפני שבועיים שקלה 3.950 (כלומר מאז הלידה עלייה של 200 גרם בממוצע). מאז שנולדה האף סתום באופן תמידי והיא יכולה לגהק גם שעתיים אחרי הארוחה.עד לפני שבוע היתה תינוקת די נוחה. התעוררה לאכול כל ארבע שעות ולאחר הארוחה בערך משהו כמו שעה וחצי חזרה לישון. לעתים הראתה אי נוחות לאחר האוכל ובשינה אבל לא בכי. אכלה תמיד כמויות גדולות (בהתחלה חלב אם וסימילאק ובשבועיים האחרונים רק סימילאק) יחסית, בין 90- 160 בארוחה. עם הזמן הכמויות עלו... לרוב לא פלטה לאחר הארוחה ואם כן אז ממש מעט ולא בקשת אלא שביל קטן מצדי הפה....בלילה ישנה טוב בדרך כלל משהו כמו 5 שעות ברצף.. בימים האחרונים פולטת יותר גם לאחר ארוחות שכבר היתה רגילה לאכול (120 מ"ל)...נרדמת על הנדיים בתנוחת ערסול אבל ברגע שמשכיבים בעגלה מתעוררת ובוכה ומראה שוב אי נוחות. שמתי לב שמתמחת בקשת לאחור לאחר ההאכלה... בקיצור- אני חוששת שיש לה ריפלוקס. האם ייתכן שהופיע רק עכשיו? איך מוסברת העלייה במשקל ו"הנוחות" שלה עד עכשיו?איך מבררים ומה הפתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקולי שלום
ד''ר קווין שרייבר21/03/2010יכול להופיע בכל שלו משך שנה ראשונה
לא צריכים להיות נודניק עם ריפלקס
עם עןלים במשקל ויחסי רגועים לא צריכים לטפל, רק השגחה
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף סתוםשרון18/03/2010
שלום,
בתי, בת חודשיים וחצי, קמה כמעט כל בוקר עם אף סתום לגמרי. זה כך בערך מאז שנולדה, למרות שאני מלבישה אותה היטב, מחממת את החדר (עם רדיאטור ואדים) במידת בצורך וכמעט ולא מפגישה אותה עם אנשים אחרים, כדי שלא תחלה.
אני נאלצת "להתעלל" בה מפעם לפעם ולטפטף לה טיפות מי מלח כדי לפתוח את האף (רק כשהיא כבר ממש מתקשה לנשום ואני רואה שזה מפריע לה).
הרופא בדק אותה ואמר שהיא בסדר גמור ושאם אני רוצה, אני יכולה לתת לה פרוביוטיקה לילדים באבקה.
יש לכם עוד רעיון מה ניתן לעשות כדי לעזור לה לנשום או למנוע את זה בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי מלח
יעל18/03/2010היי
מי מלח זה הפיתרון לאף סתום .......
גם אני "מתעללת " בביתי, אבל זה הפיתרון
אין צורך בתרופות
זה עובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי שלום
ד''ר קווין שרייבר19/03/2010יכולים לשים מי מלח באף
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה לתינוקרינת17/03/2010
שלום רב,
הבן שלי בן שנה ו 3 חוד',מנוזל מאוד ובקושי אוכל כבר יומיים
יש לו חום לא גבוה ואינו משתעל,
רציתי לשאול האם ניתן לתת תה בגיל שלו? הם יש תה מיוחד ?
תודה מראש
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת שלום
ד''ר קווין שרייבר17/03/2010יכולים לתת להם תה ודבש
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה קשה- תינוק בן חודשייםטלי16/03/2010
שלום
יש לי ילד פג שנולד בשבוע 28. כיום הוא בן 5 חודשים, חודשיים וחצי מתוקן.
מאז שיצאנו מבית החולים הוא אוכל סימילאק נאושר. פעם היה יונק כיום כבר לא.
הוא מקיא כל יומיים בערך ארוחה אחת. הרופא לא המליץ להחליף את האוכל אך נתן לנו מרשם לGOVISCON כדי שיפסיק להקיא. אנחנן נותנים לו את זה אחרי כל ארוחה כבר כמה ימים ונראה שזה עושה את העבודה. הבעיה היא שבערך מאז שהתחלנו לתת לו את זה, יש לו צואה קשה שמאוד מכאיבה לו. אני לא יודעת אם זה קשור לתרופה או לעובדה שהיו ימים חמים יחסית לאחרונה.
אולי יש לך המלצה מה אפשר לתת לו או לעשות כדי לרכך את הצואה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי שלום
ד''ר קווין שרייבר16/03/2010אולי יש לך המלצה מה אפשר לתת לו או לעשות כדי לרכך את הצואה
שלו ראשון זה להוסיף 30 CC מים לתזונה שלו פעמיים ביום.
אני צריך ךדעת את המהלך שלו בפגיה להמךיץ יותר
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינת פעוט בן 11 חודשיםאושרת16/03/2010
בוקר טוב.
בני 11 חודשים, ובשבוע האחרון הוא ישן במשך היום פעם אחת, בעבר היה ישן פעמיים במהלך היום, ובערב עושים לו טקס שינה, ומשכיבים אותו לישון בשעה 20:00.
בשבוע האחרון בני ישן רק בבוקר, ומדלג על שינת הצהריים, אציין כי שינת הבוקר שלו היא לעתים שעתיים וחצי- שלוש שעות.
באיזה גיל עוברים לשינה אחת במהלך היום?
תודה וחג שמח,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושרת שלום
ד''ר קווין שרייבר16/03/2010כל ילד שונה
תקין בבנך
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש התחלה של שיניים?שמחה15/03/2010
שלום רב
בני בן ה- 3 חודשים מוצץ את היד לאחרונה , הוא ממש מנסה לנשוך אותה.
האם זה התחלה של צמיחת שיניים?
מה ניתן לעשות כדי לעזור לו?
תודה מראש
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמחה
ד''ר קווין שרייבר16/03/2010האם זה התחלה של צמיחת שיניים?
אפשרי
מה ניתן לעשות כדי לעזור לו?
טיי גל או אוטידין, לחניכיים
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילהענבר15/03/2010
שלום,
בתי בת 7 חודשים נפלה היום בסביבות 7 בבוקר מהמיטה שלנו ההורים. לא ראינו את הנפילה אבל היא מיד בכתה ולאחר דקה שתיים נרגעה. מאז ועד השעה 17:00 היתה בסדר גמור. בשעה 17:00 הקיאה מספר פעמים ולא היתה רגועה ואחר כך שוב נרגעה.
לציין שהיא מזה יומיים חולה עם חום גבוהה ובבדיקת רופא (שנעשתה היום לאחר הנפילה) נאמר שזו התקררות ואין משהו נוסף.
האם יש סיבה לדאגה בקשר לנפילה? האם יש קשר להקאות או שזה יכול להיות קשור למחלה?
יש טעם בבדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבר שלום
ד''ר קווין שרייבר16/03/2010האם יש סיבה לדאגה בקשר לנפילה?
בכלל לא
האם יש קשר להקאות או שזה יכול להיות קשור למחלה?
רוב הסיכוים שקשור למחלה
יש טעם בבדיקה?
לא
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת ילודיםאורלי15/03/2010
שלום,
ב- 11/3 ילדתי את בתי השנייה,
ביום שישי שוחררנו מבה"ח עם צהבת ערך 8.5,
היום ערכתי בדיקת דם בבוקר והצהבת עלתה ל - 12.4,
האם זה נורמלי,
האם קיימת בעייה?
מה הם הערכים בהם הצהבת מהווה בעייה המצריך טיפול חיצוני.
בברכה
תומר ואורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי שלום
ד''ר קווין שרייבר16/03/2010זה בסדר
על תדעגו!
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו בעיןקרן15/03/2010
שלום
לבן שלי בן שנה יש הפרשה לבנה בעין כמו לכלוך של העין שנמצא שם בערך 3 שבועות ניסיתי להוציא לו את זה וזה שינה מיקום העין לא דומעת או אדומה זה ממש נראה כמו הפרשה של העין שמסרבת לצאת מה לעשות ?
*האם אולטרא סאונד מסוכן/ מעביר קרינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
ד''ר קווין שרייבר16/03/2010נשמע אלרגי
האם אולטרא סאונד מסוכן/ מעביר קרינה ?
לא
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו בעין
קרן16/03/2010אך העין לא דומעת או אדומה ,זה עדיין נראה לך אלרגני ?
כדי לקחת אותו לרופא עיניים או ילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן שלום
ד''ר קווין שרייבר16/03/2010בדירת רופא ילדים
בלי לראןת את העין קשה להגיד בודאות
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת דייסהע14/03/2010
בני בן 5 חודשים ובשבועיים האחרונים חזר להתעורר בלילה בהתחלה חשבתי אולי משהו מציק לו וניסיתי הכול אבל הוא פשוט רעב, רק אחרי שאוכל חוזר לישון. מה הסיבה שפתאום מתעורר לאכול ?עד עכשיו היה ישן לילה שלם מ 21:00 עד לפחות 05:00 בבוקר.
חשבתי לנסות להביא לו בארוחה האחרונה תופסת של דייסה האם אתה ממליץ על כך? ואם כן איזה דייסה מומלצת בגיל הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי15/03/2010בהחלט אפשרי
ניתן להוסיף דגנים מעורבים, קורנפלור, אורז או דגנים אחרים,
יום נעים
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוםמישהי14/03/2010
בוקר טוב
בתי בת 10 וחצי חוד',
מאיזה רמת חום נותנים אקמולי לתינוק?ובאיזה מינון ?
אני נתתי לה אתמול מחום של 3
38.5 חום
תודה
והאם יש קשר לשינים וחום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבי
ד''ר קווין שרייבר14/03/2010המינון קשור למשקל
לא צריכים לתת אקמול לחוםץ אם היא מרגישה יחסי בסבדר, ולא נודניק לא הייתי נותן. אם היא נודנקית ולא אצמה הייתי נותן
לא תלוי ברמת החום
יש קשר בן שיניים וחום
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים לתינוקנועה14/03/2010
התינוק שלי בן תשעה חודשים ושוקל תשעה קילו. מהי כמות הנוזלים שהוא צריך לשתות ביום על מנת שלא יתיבש בימים החמים? ( הוא שותה כ 600 מ"ל תמ"ל ביממה ומים רגילים ממש מסרב לשתות. האם התמ"ל מספק לו מספיק נוזלים? )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום
ד''ר קווין שרייבר14/03/2010הוא צריך בסביבות 900 צך אבל זה גם כולל מים שיש באוכלץ על תדאגיץ ילד בריא לא סתם ייתיבש
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום?קרן13/03/2010
בן שלי בן 9 חודשים. בדר"כ קם בסביבות שעה 8 בבוקר אך היום התעורר רק ב11 ונראה מאוד חלש ופחות אקטיבי. מדדתי לו חום (כי הוא היה חם למגע) ויצא 38 רציתי לשאול אם יש צורך במתן אקמול כבר בשלב הזה או לחכות רק אם חום יעלה יותר. והאם יש דרכים מומלצים להורדת חום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
ד''ר קווין שרייבר14/03/2010אם הילד לא אצמו כדי לתת משהוא להורדת חוםץ לא משנה 38.1 או 40.5
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודשתומר11/03/2010
האם זה בסדר לתת לתינוקת בת חודש מיי נענע? האם זה מומלץ? באיזה גיל מתחילים לתת לתינוקות (שניזונים מתחיליף חלב אם- סימילאק) מים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תומר שלום
ד''ר קווין שרייבר11/03/2010האם זה בסדר לתת לתינוקת בת חודש מיי נענע? האם זה מומלץ?
לא מומלץ
באיזה גיל מתחילים לתת לתינוקות מים?
הם לא צריכים מים בגיל כזהץ בסביבות 6 חודש
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)