מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מטפלתשיר11/03/2010
שלום וברכה.
אני אמא לתינוקת בת 10 חודשים ופעם ראשונה משאירה אותה אצל מטפלת. נוכח סיפורים בחדשות על התעללות בתינוקות אני די מפוחדת וחוששת. רציתי לשאול למה כדאי לשים לב; האם כשילד רוצה לבוא למישהו זה אכן אומר שהוא טוב אליו? איזה סימנים יש לתינוק שעובר חס וחלילה התעללות מינית/נפשית/גופנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
ד''ר קווין שרייבר11/03/2010האם כשילד רוצה לבוא למישהו זה אכן אומר שהוא טוב אליו?
בד"כ כמובן, כן
איזה סימנים יש לתינוק שעובר חס וחלילה התעללות מינית/נפשית/גופנית?
בד"כ אין סימנים.
הייתי ממליץ אם את חושדדת במשהוא, עךל תשלח את הילדה בחזרה למטפלת
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםסיון11/03/2010
שלום ,
בני בן שנה וחודש. בבדיקות שערכנו לגיל שנה השבוע נמצאו כמה נתונים מחוץ לטווחים, כדלקמן:
RBC- 4.41 כשהטווח 4.5-5.3
HCT-35.4 כשהטווח 37-49
MCHC- 36.7 כשהטווח 30-36
NEUT%- 17.7 כשהטווח 30-50
CREATININE- 0.24 כשהטווח 0.67-1.17
URIC ACID-3 כשהטווח 3.5-7.2
BILIRUBIN- TOTAL-0.1 כשהטווח 0.3-1.2
GOT [AST- 50 כשהטווח 0-31
בנוסף לפני כ- 3 חודשים אובחן אצלו וירוס CMV בבדיקות דם. האם ייתכן שעדיין תוצאת GOT נשארה מוגברת כמו בבדיקות דם לפני שלושה חודשים או שצריך לבדוק זאת לעומק מדוע ערך זה מוגבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיון שלום
ד''ר קווין שרייבר11/03/2010המדדים של ספירת הדם תקינות
ה SGOT טיפה גוה ויכול להיות קשור לCMV
היתר בסדר
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרתחת מיםאושרית11/03/2010
שלום רב,
בתי בת שנה עד עכשיו גם לפורמולה וגם לשתיית מים נתתי לה מים מורתחים ומצוננים
כפי שאמרו לי בעת הלידה בט"ח+ב"ח.
שאלתי היא האם אני כבר יכולה להתחיל לתת לה מים מינרליים או לסירוגין מי ברז
בנוסף האם אפשר לתת לה כבר חלב פרה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמי שלום
ד''ר קווין שרייבר11/03/2010אם אני כבר יכולה להתחיל לתת לה מים מינרליים או לסירוגין מי ברז
כן
בנוסף האם אפשר לתת לה כבר חלב פרה?
כן
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודשתומר11/03/2010
שלום, יש לי תינוקת בת חודש הניזונה מסימילאק ורציתי לדעת האם צריך לתת לה לשתות מים?
בנוסף הלשון שלה לבנה האם זה פיטרייה או שזה מהסימילאק? האם יש צורך לעשות משהו בנידון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תומר שלום
ד''ר קווין שרייבר11/03/2010האם צריך לתת לה לשתות מים?
לא
בנוסף הלשון שלה לבנה האם זה פיטרייה או שזה מהסימילאק?
צריכים בדיקת רופא להחלית
האם יש צורך לעשות משהו בנידון?
לא דחוף
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת חבל הטבורמרינה10/03/2010
שלום
בני בן חודש עדיין לא נשר לא את הטבור. נולד לידה רגילה שבוע 41. מקום ללא מוגלה, ללא אודם.
רופאת ילדים אמרה לחכות עוד קצת
האם זה מסוכן?
האם מראה על בעיה עתידית כל שהיא
תודה רבה מראש
מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרינה שלום
ד''ר קווין שרייבר11/03/2010כדאי להמשיך עם אלכוהול לעוד שבועיים
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהנעמי09/03/2010
שלום רב, שאלתי את השאלה הזאת בפורום "תזונת תינוקות" אך לא קיבלתי מענה, אם תוכלו להדריך אותי בפורום זה אשמח מאד!
ביתי בת שישה חודשים יונקת ומזה שלושה שבועות מקבלת ירקות טחונים בהדרגה, רציתי לדעת מהו השלב הבא בתפריט (רופאת הילדים הממליצה עוף)? , ובאיזה שלב עליי להוסיף פירות?
כרגע היא מקבלת ארוחה אחת של ירקות מבושלים (160 מ"ל) ושאר היום יונקת, כשאתחיל עם הפירות כיצד עליי לשלב זאת עם הירקות? בשתי ארוחות?
אני אמא טרייה ולא כ"כ יודעת את הסדר והכמות לתזונה נכונה...
בתודה מראש..
נעמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי10/03/2010אין חוקים ברורים ומגדרים.
ממליץ שהשלב הבא יהיה פירות- טעימות של מחית בננה, תפוח וכולי
ולאחר מכן ארוחת פירות
במקביל אפשר להוסיף עוף או הודו טחון למנת הירקות
בהצלחה
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דםקרן09/03/2010
עשיתי בדיקת דם לבן שלי בן שנה
וראיתי כי LYMPHOCYTES 57.6%
מתחת לנורמה 67%-77%
וכי#EOSINOPHILS=0.11
כשהנורמה הי א בין 0.3#ל0.5#
תודה מראש אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
ד''ר קווין שרייבר09/03/2010המדדים האילו תקינים
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי היטרישרון08/03/2010
שלום,
בתי בת חודשיים, אוכלת יפה ועולה יפה במשקל, ישנה המון (בלילה מתעוררת לאכול כל 4-5 שעות וחוזרת מיד לישון, במשך היום ישנה לפעמים 2-3 רצוף ומתעוררת לאכול ולשחק כל 4 שעות בערך) - תינוקת חייכנית ומקסימה.
בימים האחרונים נראה שמשהו השתבש לה - היא מתעוררת משינה, אוכלת (יונקת) כעשרים דקות, משחקת קצת ותוך שעה (מקסימום) מהרגע שהתעוררה, היא נתקפת לפתע בכי היסטרי.
הדרך היחידה להרגיע אותה היא חיבוק חזק על הידיים וליטופים.
היא לא מתפתלת מכאבים וגם הבכי שלה לא נשמע כאילו משהו כואב לה, אלא בכי היסטרי ומבועת.
אחרי שהיא נרגעת היא מתחילה להירדם לי על הידיים ולפני שהיא שוקעת בשינה אני מניחה אותה במיטה. לוקח לה לפעמים כחצי שעה להירדם סופית במיטתה.
לא נראה לי שזה בכי של רעב (כי אחרי שהיא נרדמת היא יכולה לישון ככה 7 שעות אם זו שעת שנת הלילה שלה). האם יכול להיות שהבכי נובע מעייפות למרות שהיא ישנה היטב וערה רק כשעה?
מה עוד יכולות להיות הסיבות לבכי היסטרי אם הכל מסביב תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי היסטרי
שרון09/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי שלום
ד''ר קווין שרייבר09/03/2010האם יכול להיות שהבכי נובע מעייפות למרות שהיא ישנה היטב וערה רק כשעה?
כן
אף אחד באמת מבין למה ילדים בגיל כזה בוכים
אם זה ממשיך כדראי בדיקת רופא
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה על השפהקרן08/03/2010
לבן שלי בן שנה יש פטריה על השפתיים הטיפול שניתן לו זה דקטרין אורל ג'יל השאלה שלי האם התרופה הנ"ל צריכה להיות במקרר ?
אחרי חצי שעה אפשר לתת לו לשתות /לאכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
ד''ר קווין שרייבר08/03/2010האם התרופה הנ"ל צריכה להיות במקרר ?
לא
אחרי חצי שעה אפשר לתת לו לשתות /לאכול?
כן
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 חודשים שלא רוצה לשתות מיםענת07/03/2010
מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטל שלום
ד''ר קווין שרייבר07/03/2010היא לא צריכה מים
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפניםשלי06/03/2010
בני בן 7 חודשים.
לפני 3 ימים הופיעו לו בלחיים כתמים אדומים ולא מוגלתיים.
מרחתי את המשחה ששמים על הטוסיק של התינוק - זה לא עבר אלא רק יבש אותם.
מה אתה ממליץ לי לעשות ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי שלום
ד''ר קווין שרייבר07/03/2010בלי לראות את הפצאיפ קשה להגיד מה הם
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלושה עשר חודשיםתמר06/03/2010
בני בן שלושה עשר חודשים, האם להמשיך לתת לו ברזל וויטמין D?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נילי
ד''ר קווין שרייבר06/03/2010האם להמשיך לתת לו ברזל
כדאי לעשות ס"ד לבדוק לאממיה ואז להחלית
וויטמין D?
לא צריכים
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות באיבר מין אצל פעוטעידית04/03/2010
בני הוא בן פחות מחודשיים. כשלושה שבועות לאחר הברית (שעברה חלק) הופיעה נפיחות מעט אדמה בעור שמתחת לעטרה, מסביב לפין.
אני גרה בחו"ל והרופא כאן החליף לי כבר 3 קרמים שאף אחד מהם לא עזר.
מה לעשות? האם זה קשור לברית?
יש לציין שהדבר לא מסב כלל כאב לתינוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידית שלום
ד''ר קווין שרייבר06/03/2010מה לעשות?
נשמע כמו כלום או פיטריה
האם זה קשור לברית?
כן
על תדאגי
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות לתינוק בן שנהאמא04/03/2010
שלום,
הייתי עם בני בן השנה אצל רופאת הילדים אתמול ואובחנה אצלו דלקת ריאות קלה.
הרופאה רשמה לו אנטיביוטיקה מסוג מוקסיויט פורטה, 5 מ"ל 3 פעמים ביום כל שמונה שעות.
הבעיה:
חישוב של כל שמונה שעות אומר שבהכרח נותנים לו את אחת הפעמים בלילה, הבן שלי ישן לילה משבע וחצי בערב ועד לשש בבוקר ולא מוכן בשום פנים ואופן לקחת את האנטיביוטיקה כי זה אומר שצריך להעיר אותו לשם כך וכל פעם שניסינו הוא בכה נורא ונעל את הפה וכמובן ששום דבר טוב לא יצא מזה.
האם יש אפשרות לתת את האנטיביוטיקה בשתי מנות במקום ב- 3 או לחילופין לצמצם את הפרש השעות ולמשל לתת כל 6 שעות ואז אני יכולה לתת בבוקר כשמתעורר , בצהריים ובערב לפני השינה?
ושאלה נוספת - האם אפשר למהול את האנטיביוטיקה בתחליף החלב? (אולי כך הוא כן יסכים לקחת את זה בלילה)...
בינתיים הוא דיי סובל מהשיעול בעקבות הדלקת ואני ממש רוצה שיקח את התרופה כמו שצריך כדי שירגיש יותר טוב
:)
מה לעשות?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר קווין שרייבר05/03/2010האם יש אפשרות לתת את האנטיביוטיקה בשתי מנות במקום ב- 3 או לחילופין לצמצם את הפרש השעות ולמשל לתת כל 6 שעות ואז אני יכולה לתת בבוקר כשמתעורר , בצהריים ובערב לפני השינה?
שניהם בסדר
יכולים לחלק 7.5 סס פעמיים ביום
ושאלה נוספת - האם אפשר למהול את האנטיביוטיקה בתחליף החלב? (אולי כך הוא כן יסכים לקחת את זה בלילה)...
כן
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HELP! סירוב יניקהעינת04/03/2010
שלום רב,
בתי בת 5.5 חודשים נולדה במשקל נמוך (2.5 ק"ג) ואוכלת מעט מאוד בכל ארוחה (כ-150 גרם אופטמיל כל 3-4 שעות), וחלב אם פעמיים בלילה.
בחודש האחרון התחילה לאכול 2 ארוחות מוצקים קטנות ביום: פירות (80 גרם תפוח או בננה) וירקות (100 גרם קישואים - בטטה - דלעת). מזה מספר ימים היא מסרבת לינוק מבקבוק. ניסיתי סוגים שונים של בקבוקים ופורמולות אחרות, אך התוצאה אחת: היא מרביצה לבקבוק עם הידיים, סוגרת את הפה וכועסת. היא מסכימה לאכול מספר כפיות דייסה סמיכה של מטרנה (דייסת קורנפלור ואורז).
אני חוששת שהיא לא מקבלת מספיק נוזלים ונותנת לה מים (אותם היא כן מוכנה לשתות בכמויות קטנות).
מה אפשר לעשות במצב כזה? אני מאוד מודאגת מהמצב.
תודה רבה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת שלום
ד''ר קווין שרייבר04/03/2010דבר ראשון על תדאגי
יש הרבה ילדים שעוברים שלב כזה
זה יעבור
אם היא רוצה מים תתמני!
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)