מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת דם של פעוט בן חודש וחצדנה13/05/2008
לבני יש צהבת פיזיולוגית ולכן ערכנו לו בדיקות דם מקיפות. אשמח אם תוכלו לסייע לי בפענוח הבדיקות:
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
12- 4.4 K/ul 8.6 WBC
5.3- 3.7 M/ul 3.61 RBC
13.5- 10.5 g/dl 11.4 HB
39- 33 % 32.9 HCT
86- 70 fL 91.2 MCV
31- 23 pg 31.6 MCH
36- 30 g/dl 34.7 MCHC
16- 11 % 13.8 RDW
400- 100 K/ul 795 PLT
15- 7 fL 9.6 MPV
2.5- 0 0.8 MACRO%
6- 0 1.1 MICRO %
6- 0 0.6 HYPO %
50- 30 % 22.1 NEUT%
70- 50 % 61 LYM%
12- 2 % 8.8 MONO%
7- 0 % 6.1 EOS %
2- 0 % 0.4 BASO %
4- 0 % 2.0 LUC%
8.5- 1.5 K/ul 1.9 NEUT.abs
9.5- 3 K/ul 5.2 LYMP.abs
1- 0.16 K/ul 0.76 MONO.abs
1.0- 0.1 K/ul 0.5 EOS.abs
0.2- 0 K/ul 0.0 BASO abs
10- -10 0.6 MPXI
- 0 LUC abs
8.0- 4.8 g/dl 5.7 PROTEIN-TOTAL
5.2- 3.5 g/dl 4.03 ALBUMIN
- g/dl 1.6 GLOBULIN
396- 0 U/L 295 ALK. PHOSPHATASE
100- 5 U/L 36 GOT (AST)
50- 5 U/L 20 GPT (ALT)
33- 2 U/L 106 GGT
1.20- 0 mg/dl 6.62 BILIRUBIN-TOTAL
0.5- 0 mg/dl 0.71 BILIRUBIN-DIRECT
- mg/dl 5.91 BILIRUBIN INDIRECT
1 10- 0.5 mIU/L 2.06 TSH
6.5- 3.5 pmol/L 6.4 T3- FREE
24.3- 11 pmol/L 14.6 T4- FREE
פירוט הערות
מציין הערה
1
/08ערכי יחוס חדשים החל מ
ש5 לנבדקים מעל גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
ד''ר הדר ירדני15/05/2008שלום דנה,
הבדיקות חוץ מהבילירובין תקינות. ע"מ להתייחס לבילירובין צריך לראות מה היה קודם.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון וקירוררינת13/05/2008
קניתי לבני את החיסונים רוטה ופרבנר לפני כחודש ושמתי אותם בבית במקרר
שאלתי מה קורה לחיסון שלא נמצא במקרר האם הוא "מתקלקל"?
האם הוא יכול להזיק כשמשתמשים בו ?או שפשוט הוא הופך לא יעיל?
אני קצת מודאגת מכיוון שלא היינו בבית כמה ימים ואני לא יודעת אם המקרר פעל תמיד אם לא היתה הפסקת חשמל או משהו כזה.
אני צריכה להשתמש בחיסונים שבוע הבא.
נא תשובתך ועצתך
תודה
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרינת
ד''ר הדר ירדני13/05/2008שלום רינת,
את החיסון צריך לשמור בקירור. בדר"כ מומלץ לרכוש קרוב למועד החיסון.
לא נראה לי שהפסקת חשמל קצרה יכולה לגרום נזק.
אם שאר הדברים במקרר בסדר, סביר להניח שגם החיסון.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכישת החיסון
רינת13/05/2008הרופאה שלנו נתנה מרשם לכל החיסונים וקניתי את כולם לצערי למרות שיש זמן לביצוע החיסונים הם אצלי במקרר
האם חיסון שלא הוחזק בקירור יכול לגרום נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרינת
ד''ר הדר ירדני13/05/2008שלום רינת,
כפי שכתבתי קודם. באם ההנחייה לשים בקירור, והחיסון לא היה בקירור, כמובן שאסור להשתמש בו!
אבל באם הבעיה היא שאולי היתה הפסקת חשמל, נראה לי שאין בעיה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם של תינוקת בת חודשיים וחציבר12/05/2008
שלום,
בתי בת חודשיים וחצי.
בוצעה בדיקת תפקודי תירואיד עקב TSH גבוה במהלך חודש וחצי לאחר הלידה. כרגע נראה שהסתדר, אבל FT3 גבוה מהנורמה. על מה זה מעיד?
כמו-כן בוצעה ספירת דם. הילדה מקבלת 3 טיפות ברזל ביום עקב המוגלובים נמוך בבדיקה לפני חודש (המוגלובין 10.3).
על מעידים הערכים הנוכחים בספירה הנוכחית? ההמוגלובין יורד - האם זה אומר שמקור האנמיה אינו בחוסר ברזל? מה לעשות?
תודה.
ספירת דם מכשיר המטולוגיה
========================
WBC-Leucocytes 4.60 10*3/micl 6,00 - 17,5 *(..........).
RBC-Red Blood Cells 3.40 10*6/micl 3,90 - 5,50 *(..........).
Hemoglobin 10.00 g/dl 11,10 - 14,1 *(..........).
Hematocrit 28.30 % 28,00 - 50,0 .(*.........).
MCV-Mean Cell Volume 83.00 fl 80,00 - 99,0 .(.*........).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 29.40 pg/cell 24,00 - 35,0 .(....*.....).
MCHC-M.Corpuscular Hg con 35.30 g/dl 32,00 - 37,0 .(......*...).
RDW-Red Cell Distri.Width 13.60 % 11,60 - 15,0 .(.....*....).
Platelets 319.00 10*3/micl 150,00 - 450, .(.....*....).
MPV-Mean Platelet Volume 10.20 fl 8,00 - 12,0 .(.....*....).
Neutrophils % 14.0 % 17 - 48 *(..........).
Lymphocytes % 68.6 % 67 - 77 .(.*........).
Monocytes % 13.3 % 3 - 13 .(..........)*
Eosinophils % 3.9 % 0 - 3 .(..........)*
Basophils % 0.2 % 0 - 1 .(.*........).
Neutrophils # 0.60 # 1,00 - 8,50 *(..........).
Lymphocytes # 3.10 # 4,00 - 13,5 *(..........).
Monocytes # 0.60 # 0,60 - 1,00 .(*.........).
Eosinophils # 0.20 # 0,30 - 0,50 *(..........).
Basophils # 0.00 # 0,00 - 0,20 .(*.........).
==============
אנדוקרינולוגיה
==============
TSH 3.93 micIU/ml 0,35 - 5,50 .(......*...).
Free Thyroxine (FT4) 16.5 pmol/l 10,3 - 19,7 .(......*...).
Triiodothyronine Free FT3 7.40 pmol/L 2,70 - 7,30 .(..........)*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבר
ד''ר הדר ירדני12/05/2008שלום בר,
בקשר לתפקודי בלוטת התריס, נראה כי הכיוון נכון והערכים בדרך לחזור לנורמה.
בקשר לספירת הדם. בעצם אין שינוי. ברזל לתיקון אנמיה נותנים 2 טיפות לק"ג, כך ש 3 טיפות נשמע לי מעט.
כדאי לברר עם הרופא האם רוצה לתת מינון טיפולי או מינון רגיל כפי שניתן לתינוק ללא בעיה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותג'ני12/05/2008
שלום בתי בת 4 חודשים בשישי שהיה עשתה חיסון הכל היה בסדר התנהגה רגיל.
מיום שבת לא היו לה יציאות הים זה כבר היום השלישי יציאה. יוצאים לה גזים אני שומעת אני נותנת לה תכשיר נגד גזים...
רק לציין היא תינוקת יונקת ומזה חודש הוספתי לה ארוחה אחת של מטרנה.... היא רגילה לעשות בין 3 ל- 4 יציאות ביום יש מה לדאוג...
תודה מחכה לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג'ני
ד''ר הדר ירדני12/05/2008שלום ג'ני,
בגדול אין מה לדאוג. חשוב אבל איך היא מרגישה. כל עוד היא בסדר, אוכלת, לא מקיאה ורגועה ניתן להמתין עוד יום יומיים ולראות.
אם יש מצוקה, אינה אוכלת, סובלת, מקיאה, כדאי לפנות לרופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ג'ני12/05/2008הייתי אצל רופאה ואמרה לי לתת חוקן "פליט אנמה" לתינוקת
האם זה כדאי לאחר שלושה ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ג'ני13/05/2008בוקר טוב
לביתי היום בבוקר הייתה יציאה כבדה כי לא עשתה 3 ימים הצואה היה די קשה לא רך מתמיד יכול להיות שזה בגלל העצירות או כי אתמול בפעם הראשונה נתתי לה ברזל...?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לג'ני
ד''ר הדר ירדני13/05/2008שלום ג'ני,
קודם כל טוב שהיתה יציאה. אני מבינה שבלי חוקן?
יתכן שקשור בעצירות ויתכן שקשור בברזל, ימים יגידו.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליויט ךתינוק בן חודשלימור11/05/2008
בני בן חודש ורופא קופ"ח ממליץ לתת 10 טיפות פוליויט, למרות שהיצרן של התרופה ממליץ לילודים עד חצי שנה עד 3 טיפות ליום.
כמו כן בטיפת חלב טוענים עפ"י משרד הבריאות שאין צורך בפוליויט ואפשר להסתפק רק בויטמין - D3 400 יחידות כלומר: 2 טיפות.
התינוק אוכל סימילק 120 CC בכל ארוחה (כל 3 שעות בערך ) + 100 CC חלב אם שאותו אני שואבת.
רציתי לשמוע את המלצתך, בכבוד רב לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד''ר הדר ירדני11/05/2008שלום לימור,
בעקרון ההמלצה היא אכן ויטמין D בלבד.
אינני יודעת מדוע המליץ הרופא על פוליויט וכדאי לשאול אותו.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשולים והקאותלינור אשכנזי11/05/2008
שלום רב, יש לי תינוק בן 8 חודשים יוצאים לו שיניים עליונות אבל ילדי מקיא ומשלשל קקי צהבהב וחומצי הוא בוכה המון ומתעורר בלילה לפני כ10 ימים הוא הושפז בשל מחלת הנשיקה ובנוסף הילד אלרגי לחלב, הוא אוכל אוכל מטרנה צימחית יחד אים זאת הוספתי לו דייסת אורז ואני גם בישלתי את האורז ועשיתי לו חלב על בסיס המים של האורז הילד סובל כבר 19 ימים הייתי אצל הרופא והוא אומר שזה וירוס הילד סובל ואני לא יודעת מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללינור
ד''ר הדר ירדני11/05/2008לינור שלום,
באם אכן מדובר במחלה של 19 יום, שווה בדיקה.
ראשית של הילד - באם אינו מיובש או חסרים לו מלחים בדם, ולאחר מכן של הצואה.
כדאי לחזור לבדיקת הילד, ואם אפשר להביא צואה.
מהתיאור שלך 'צהוב וחומצי' נראה אכן שמדובר במשהו וירלי, אבל המשך - ארוך מדי!
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים + פרות טחוניםרחלי11/05/2008
מה אפשר לעשות נגד הגזים?
איך להתחיל בפרות לתינוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרחלי
ד''ר הדר ירדני11/05/2008שלום רחלי,
נגד הגזים יש הרבה מאד תכשירים. צריך לראות מה בכלכלה עושה יותר, ולהמנע אם אפשר.
בדר"כ מה שהכי עוזר זה הזמן...
מתחילים בגיל 7 ח' עם פרי אחד למשל תפוח, מספר ימים ורואים. אח"כ אחר, וכך לאט לאט. טיפת חלב זה המקום לקבל את המידע הכי נכון וטוב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי אחרי אוכלמיכל10/05/2008
שלום, בתי בת חודשים ניזונה עד עכשיו משילוב של חלב אם וסימילק. בשבוע האחרון היא אוכלת רק סימילק וכמעט (דגש על כמעט) כול פעם אחרי אוכל ממש שניה אחרי ולפעמים גם בזמן האוכל, מתפתלת מכאבי בטן.בעצם נוצר מצב שהיא לא רגועה אחרי אוכל. הרופא אמר לי שאולי היא רגישה לחלב ולנסות סימילק צמחי . כמה שאלות:
1.כיוון שהיא ניזונה מסימילק כבר מיומה הראשון האם זה הגיוני שהרגישות לחלב מתחילה רק עכשיו אחרי חודשיים?
2. אני מאוד חוששת מסימילק על בסיס סויה. מה את חושבת על זה?
3.אולי כדאי לנסות לתת לה מטרנה יש סיכוי שזה יתעכל לה יותר טוב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ד''ר הדר ירדני10/05/2008שלום מיכל,
כל שינוי בכלכלה אצל תינוקות דורש תקופת הסתגלות, ולכן לא היתי ממהרת להחליף.
רגישות לחלב אכן נראה מעט לא סביר, למרות שהכול יכול להיות.
מה שאת מתארת נשמע כמו סיפור קלסי של גזים. למה לא לנסות תכשיר טוב כנגדם?
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
מיכל11/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבברכה
ד''ר הדר ירדני11/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עינייםרינת08/05/2008
שלום
בני בן חודשיים ומאז הלידה יש לו דלקת קלה בעין, הפרשות שאני מנקה בעזרת צמר גפן
בםפעם האחרונה הרופאה נתנה לנו טיפות ל5 ימים. סיימנו את הטיפול בשבוע שעבר וחל שיפור.
אתמול שוב התחילו הפרשות מהעין והיום היא התנפחה ונהייתה אדומה.
הבנתי שתופעה זו אמורה להיעלם עם הגיל.
האם אפשר לשים לו שוב מהטיפות?
לבנתיים אני שמה תמציות תה. האמת אני די בלחץ מהעניין האם זה נורמלי?יעבור?
תודה על תשובה מהירה
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרינת
ד''ר הדר ירדני08/05/2008שלום רינת,
לעיתים תינוקות סובלים מדלקת עיניים שמקורה במעבר בתעלת הלידה. הטיפול אכן בעיקרו ניקוי או טיפות מקומיות. חולף.
לפעמים נובעת הבעיה מחסימה בשק הדמעות, או אז הטיפול המוצא הוא מס'ג אחרי המקלחת באזור העין (יש לקבל הדרכה מרופא).
ברוב המקרים, גם אם מדובר בשק דמעות חסום הרי שזה נפתח.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב אם
דנה13/05/2008שלום
גם לבני יש דלקת בעיניים ורופא העיניים המליץ על טפטוף חלב אם בתוך העין וכן ניקוי יסודי של העין בעזרת מטליות מיוחדות שמותאמות לתינוקות (חושבת של ד"ר פישר).
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דנה
רינת14/05/2008תודה דנה
אני אכן משתמשת במגבונים מיוחדים של ד"ר פישר
וכן עושה מסג' בצינור הדמעות(ע"י גשר האף) כפי שהמליצה רופאת העיניים.
אכן יעיל ועוזר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם נמוכה - בגיל 11 חודשליאת07/05/2008
שלום,
בני בן 11 חודשים, שוקל 11 קילו, בריא ומתפתח טוב מאד.
בשבועיים האחרונים היו לו שני אירועי חום, הרופא אבחן זאת כמשהו ויראלי בצירוף בקיעת שיניים.
היום עשיתי לו ספירת דם, רוב התוצאות תקינות - המוגלובין 12.3 , אך ישנם מספר חריגים:
מונוציטים 0.54
אאוזינופילים - 0.09
לימפוציטים 58.7% , 4.47 - במספר אבסולוטי.
מדוע ערכים אלו נמוכים ככ? האם זה מעיד על בעייה כלשהי?
אני רק אוסיף כי:
1. יש לו אלרגייה בזרוע - mastocytoma - לכאורה הייתי מצפה לעלייה במס האאוזוניפילים - לא??
2. הוא התחיל מאד להשתעל מהבוקר - המון ליחה - האם יש קשר??
אשמח לקבל תשובה,
ביחחוד מאחר ואנו נכנסים לסופש ארוך..
תודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאת
ד''ר בובי גרוס07/05/2008על פניו הבדיקות נראות תקינות. אי אפשר לבודד ערכים מסויימים מהשאר.
חייבים לראות את כל התמונה.
רצוי להראות את כל התוצאות לרופא הילדים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוםדיקלה07/05/2008
שלום רב!
יש לי ילד בן שנה ו 4 חודשים.
רציתי לדעת עד איזה מספר אפשר לא להוריד חום לילד.
אני יודעת שכאשר יש לבנאדם חום זה אומר שהגוף שלו נלחם בחיידקים ולמעשה החום הוא זה שהורג אותם וכאשר אנחנו מורידים את החום מתרבים בגוף יותר חיידקים ואחרי שהתרופה פגה החום עולה עוד הפעם . אינני מבינה מדוע הרפואה ממליצה ישר להוריד לילד חום, אני בתור אמא (שממש לא אוהבת תרופות) בדילמה לגביי העניין, מצד אחד כשלילד שלי יש חום אני מעדיפה לא לעשות עם זה כלום(כמובן בתנאי שהילד מתפקד כרגיל,שמח ומשחק) ומצד שני אני לא בטוחה לגביי העניין(זה מפחיד לא להוריד חום, כך הרגילו אונו כל החיים)
אשמח לקבל תשובה בנושא
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדיקלה
ד''ר בובי גרוס07/05/2008כעקרון חום שה תסמין של מחלה כמו שיעול, נזלת , כאבים וכו'
מה שאת מתארת זה לא כל כך מדויק ושייך לרפואה מהעבר הרחוק. הופעת חום נובע מהפרשה של חומים בגוף לתגובת הגוף למצב כל שהו כולל מחלה.
החום אינו הורג את החיידקים או הוירוסים אל תאי הגוף הלבנים למיניהם.
אם החום אינו מפריע לחולה לא חייבים לטפל בתרופות להורדה ואפשר לנסות אמצעים אחרים כמו הורדת ביגוד ומקלחות במים פושרים ( בשום פנים ואופן לא מים קרים) יחד עם זאת בילדים קטנים במיוחד אני בד"כ ממליץ טיפול בחום אם הילד באי שקט בחום מעל 38 או בכל מקרה לפני השכבה לישון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכולט סירופ-דחוף!דדוש06/05/2008
שלום, בני בן 5 חודשים ומזה כחודשיים משתעל עם חרחורים. לפני כשבועיים אושפזנו בגלל מצוקה נשימתית. היה שיפור אך בימים האחרונים נראה שזה חוזר שוב. הוא מטופל עם אינהלציות של ונטולין ומי מלח. טופל בבודיקורט וכדורי בטנזול.
אתמול בלילה לקחתי אותו לביקור רופא כי הוא ממש התקשה לנשום ושם נתנו לו 3 CC של ברונכולט סירופ. לדברי הרופאה שלו זה לא טוב שנתנו לו את זה וזה עלול להיות מסוכן. השאלה שלי היא האם מינון כזה באופן חד פעמי בגיל כזה אכן מסוכן או שאין מה לחשוש?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדדוש
ד''ר הדר ירדני06/05/2008שלום דדוש,
אם ניתן חד פעמית, ומאתמול בלילה ועד עכשיו לא קרה דבר, נראה שאין ממה לחשוש.
בברכה,הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
דדוש06/05/2008תודה על התשובה המהירה. רק כדי להיות זהירים: למה זה עלול לגרום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדדוש
ד''ר הדר ירדני07/05/2008שלום דדוש,
עלייה בקצב לב, דופק מהיר, נשימות מואצות וכדומה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה ועמידהרותם06/05/2008
רציתי לדעת מדוע קיימת הנחיה לא להושיב תינוק לפני שהוא יושב לבד וכן לא להעמיד אותו לפני שעומד לבד... ומה זה נקרא בדיוק "להושיב" הרי אי אפשר כל הזמן להחזיק באויר ... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטליה
ד''ר הדר ירדני06/05/2008שלום טליה,
הכוונה היא לא לגרום לנזק.
לא לגרום לגוף לנסות לבצע מטלות שעדיין אינו בשל עבורם.
באם יושבים על כסא, כורסא, ונשענים לאחור,
אפשר להושיב את הילד בעדינות שישען עליך.
לא צריך להחזיק באויר כל הזמן,
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רביבגניה06/05/2008
שלום רב
תינוק שלי בן 9 ימים. הוא משהק לפעמים 3 פעמים ביום - 10 דקות בערך, זה נורא מפחיד אותי.
הוא נולד רק 2400, כשהוא היה עוד בבטן הוא שיהק 2 או 3 פעמים ביום. מדוע ישנם שיהוקים כאלה ארוכים ואיך ניתן למנוע או לעצור אותם בזמן שהוא משהק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליבגניה
ד''ר הדר ירדני06/05/2008שלום יבגניה,
אין לי מושג מדוע הוא משהק.
קרוב לוודאי קשור לבליעת אויר.
אם אין כל בעיה נוספת, מתפתח יפה, אוכל היטב ועולה במשקל, ניתן להמתין.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשירים נגד יתושיםג'ני06/05/2008
שלום יש לי תינוקת עוד מעט בת 4 חודשים....
העברנו אתה לחדר שלה, יש הרבה יתושים בגלל העונה רשת לא עוזרת איזה תכשירים אפשר להשתמש בהם על מנת שבתי לא תועקץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג'ני
ד''ר הדר ירדני06/05/2008שלום ג'ני,
ישנם התקנים שמכניסים לתקע החשמל. כדאי לשים הכי רחוק מהילד.
אפשר לרסס את החדר, ולאוורר לפני כניסת הילד.
בגדול עדיף ללא תכשירים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)