פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה
    מאיה
    18/03/2008

שלום רב,
    בני בן 12 שבועות, ולאחרונה שמתי לב שיש ימים בהם הוא ער שעות ארוכות וממש לא ישן במהלך היום (ויש לו מצב רוח טוב ושום דבר לא מציק) אלא רק בלילה ובימים אחרים הוא ישן הרבה גם במהלך היום בנוסף לשנת הלילה (לדוגמה - הלילה ישן כ-9 שעות רצוף, ולאחר כ-3 שעות ערנות בבוקר, חזר לישון וכבר חלפו כמעט 5 שעות...)
    בהתחשב בעובדה שאין ארועים מיוחדים וחריגים וכל יום עושים בערך אותו הדבר, רציתי לדעת אם זה בסדר, והאם זה אמור להסתדר ולהתאזן מעצמו? בנוסף רציתי לדעת כמה שעות בממוצע אמור תינוק בגיל זה לישון?

תודה מראש,
    מיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• תשובה למיה

ד''ר הדר ירדני
    18/03/2008

שלום מיה,
    זה נשמע בסדר גמור. תינוקות קטנים עדיין מדגימים סדר יום לא מסודר.
    בגיל 3 חודשים נצפה מתינוק שישן כתשע שעות בלילה, ועוד 6 שעות במשך היום בחלוקה של שעתיים כל פעם. כמובן שזה לפי הספר ולא כל התינוקות קראו אותו...
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שבוכה יום שלם
    האחד
    18/03/2008

בני בן ה-6.5 חודשים, בד"כ ילד ממש חיוני וחייכן, יונק ואוכל גם תוספות, סובל מזה כחודש וחצי מנזלת. אתמול בלילה כמעט ולא ישן, הקיא, משתעל כל הזמן וסובל מחום נמוך (37.9, 38, 38.3)
    אנחנו מנסים להקל על התופעות הנ"ל בעזרת: אדים חמים בלילה, טיפות מי מלח לאף, מקלחות ומגבת לחה על המצח כשעולה מעט החום (נובימול אנחנו נותנים רק מעל 38.9). כל זה לא ממש מועיל להרגשה שלו.
    בבוקר פתאום הגיעו חיוכים וחשבנו שזהו - זה מאחורינו. החלטנו בכל זאת שכדאי שרופא יראה אותו.
    הרופא אמר שאפשר להביא אותו לבית התינוקות, אבל הוא לא הספיק להיות שם שעתיים והמטפלות התקשרו שנבוא לקחת אותו, מכיוון שהוא בוכה כל הזמן.
    הוא כמעט ולא אוכל וכשאוכל - הכמויות קטנות בחצי ממה שהוא רגיל לאכול. אני מרגישה גם שקשה לו לינוק בגלל הקושי שלו לנשום. חיתולים לא מלאים בשתן. אני ממש מפחדת מהתייבשות.
    אתמול עבר הרדמה/טשטוש (חומר שניתן דרך הפה) לצורך בדיקת CT (לא קשורה לנ"ל).
    עד כמה נתן "למשוך" אותו ככה?
    הרופא כל הזמן אומר לנו שזה כלום, הריאות שלו נקיות, ושנהיה רגועים.
    אבל מה לעשות שתינוק כזה קטן שבוכה כמעט יום שלם - זה לא ממש מרגיע ...
    מה לעשות? (שעוד לא עשינו)

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שבוכה יום שלם

הוספת תגובה

• תשובה לאמא של יואב

ד''ר הדר ירדני
    18/03/2008

שלום אמא,
    אכן נשמע שמשהו מציק, ואם הריאות נקיות, קרוב לוודאי שמה שמפריע הוא האף הסתום. קשה לינוק כשהאף סתום - קשה לנשום.
    נראה לי שאתם עושים ממש הכל,
    כדאי לנקות את האף במי מלח, ולעשות קצת פזיוטרפיה נשימתית (מכות רכות מכיוון המותניים לכתפיים) לפני האוכל, ואולי יקל מעט.
    באם ממשיך, כדאי בכל זאת לחזור ולהבדק.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלה
    17/03/2008

בני בן השנה בוכה הרבה וזה לא מכאב או רעב. אנשים אמרו לי תעזבי אותו שיבכה כך הוא לא יהיה מפונק. רציתי לדעת מה דעתך על הגישה הזו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לאלה

ד''ר הדר ירדני
    17/03/2008

שלום אלה,
    אני לא מאמינה בלתת לילד לבכות ובטח לא בשביל שלא יהיה מפונק.
    צריך לראות שבאמת אין בעייה שגורמת לו לבכות.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמעות והשלכות של מרפס נורמוטנסיבי
    בר
    14/03/2008

בתי בת 3 שבועות. בבדיקה בבי"ח עקב ישנוניות בוצעה, בין היתר, בדיקה נוירולוגית ונכתב כי המרפס נורמוטנסיבי.
    מה המשמעות? מה ההשלכות?
    תודה.

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

בר
    14/03/2008

באותו בירור, ב-CT מוח, נכתב כי עדיין יש MOLDING של עצמות הגולגלת.
    שוב, מה המשמעות ומה ההשלכות?
    שוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללילך

ד''ר הדר ירדני
    15/03/2008

שוב שלום לילך,
    אומר כי עצמות הגולגולת, כנראה מהלחץ של המעבר בתעלת הלידה, עדיין מעט נוגעות אחת בשנייה.
    כלומר, ע"מ שהגולגולת תגדל בשנתיים הראשונות לחיים, שזה המצב התקין, צריכים שיהיה מרווח בין העצמות ושהמרפסים יהיו פתוחים.
    לעיתים העצמות קצת נלחצות זו לזו עקב המעבר בתעלת הלידה.
    שוב, לא נראה שיש מקום לדאגה וכנראה זו לא הסיבה בגללה בוצעה הבדיקה.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ופרט נוסף

בר
    15/03/2008

ראשית, תודה רבה על התשובה.
    שנית, בתי לא עברה בתעלת הלידה. הלידה הסתיימה בניתוח קיסרי עקב ירידות בדופק וחוסר התקדמות של הלידה (פתיחה 1.5).
    האם במקרה כזה יש סיבה אחרת ל-MOLDING? האם דורש בירור נוסף?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללילך

ד''ר הדר ירדני
    15/03/2008

שלום לילך,
    לא, הלחץ על הגולגולת יכול להיות גם עקב הכניסה לאגן. אין מקום לדאגה.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללילך

ד''ר הדר ירדני
    15/03/2008

שלום לילך,
    משמעות: מתח תקין. כלומר, מרפס לא בולט, לא שקוע. במילים אחרות תקין.
    אין מקום לדאגה,
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות אדומות על הפנים
    ג'ני
    14/03/2008

שלום
    יש לי תינוקת בת חודשיים יש לה נקודות קטנות על הפנים עושה מין עור מחוספס שאר העור על הגוף מאוד עדין אני משמשת בקרם גוף של דוקטור פישר...

היינו היום אצל רופאת ילדים מסיבות אחרות ושאלתי אותה מה זה יכול להיות היא אמרה לי כנראה ממזג האוויר שבחוץ והמליצה למרוח קרם לפנים של תינוקות. יש לי בבית קרם לפנים לתינוקות של דר' פישר KAMIL BLUE SENSITIVE היפואלרגני האם אפשר למרוח את זה על עור הפנים או שאת ממליצה על משהו אחר
    תודה ג'ני וסוף שבוע נעים

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות אדומות על הפנים

הוספת תגובה

• תשובה לג'ני

ד''ר הדר ירדני
    14/03/2008

שלום ג'ני,
    בהחלט יכול להיות מיובש, אולם יכול להיות גם תגובה הורמונלית בעקבות ההריון והלידה.
    בכל מקרה, זה תמיד מפריע יותר להורה מאשר לתינוק.
    הקרם הוא טוב כמו כל דבר שמנוני אחר.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב חלב אם וסימילאק
    שני
    13/03/2008

בני ניזון כמעט מהתחלה משילוב של חלב אם וסימילאק (בגלל בעיות הנקה בהתחלה וחוסר בחלב),
    בחודש הראשון קיבל מנה 60 CC של סימילאק edvanced ובחודש השני עברנו למה 120 CC של סימילאק טופ.. בדיעבד כשאני חושבת על זה התחילו להיות לו יותר עצירויות (כן, אני יודעת שעצירות זה רק מ-10 ימים והלאה, אבל עדיין הוא מאד סבל גם אם זה היה כל 4-6 ימים בין לבין), מכיוון שיש לי מספיק חלב (אני שואבת מאז שהוא נולד מכיוון שהוא לא היה מוכן לינוק) החלטתי להפסיק לתת לו את הסימילאק, ומזה שבועיים הוא ניזון אך ורק מחלב אם.. ומאז הפלא ופלא כל יום-יומיים (טפו טפו טפו)... לא שיניתי דבר בתזונה שלי.
    מה יכול להיות הגורם לעצירויות, שכן בחודש הראשון היה עושה 4-5 פעמים ביום!
    מכיוון שאוטוטו אני חוזרת לעבוד אני כבר לא אוכל לשאוב באותה תדירות, ולכן אני אהיה חייבת לחזור להאכיל בתחליף חלב.. מה את מציעה לעשות? האם כדאי לנסות מטרנה?
    עוד שבועיים ימלאו לו 3 חודשים, אולי כדאי לחכות? שכן אז מערכת העיכול יותר בשלה?
    אני מפחדת שהוא יסבול שוב פעם (היו לו גם יותר גזים, גרפווטר היה בשימוש יום יומי עד לפני שבועיים).
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב חלב אם וסימילאק

הוספת תגובה

• תשובה לשני

ד''ר הדר ירדני
    14/03/2008

שלום שני,
    יתכן בהחלט שהיציאות הושפעו מהסימילאק, ויתכן שלא היה קשר.
    בכל אופן, אין ספק שכעת המצב יותר טוב, והשאלה היא איך נשמר אותו.
    אז כמובן, תמשיכי להניק ולשאוב כל עוד את יכולה.
    על פי הכמויות שאת ציינת יש לי רושם שנתתם יותר מדי אוכל. גם הנקה וגם 120 CC נשמע הרבה, ויתכן שגם זה לא תרם.
    עצתי, כשתתחילי לעבוד, באם לא יוכל לקבל את כל המנות מחלב אם, תנסי לתת לסירוגין. כלומר, אל תשלבי יותר כי יתכן שזה הרבה ומעמיס מדי וגורם לכאבים ואי נוחות.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שני
    14/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בברכה,

ד''ר הדר ירדני
    14/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ישן עדיין...
    טליה
    13/03/2008

בני בן 9 חודשים נגמל מהנקה בהדרגה ועכשיו יונק קצת בערב ובבוקר-בליילה הפסקתי כי קויתי שיישן ליילה שלם-אך ללא הועיל,קם לפחות פעמיים ולא רגוע.שיניים? הפרעות שינה? או טבעי?

לקביעת תור
    סגירה
    לא ישן עדיין...

הוספת תגובה

• תשובה לאנני

ד''ר הדר ירדני
    13/03/2008

שלום אנני,
    נשמע לא כל כך נדיר לגילו. יש שעדיין מתעוררים.
    יתכן שהוא מעט רעב בלילה. בהחלט אפשר לתת לו דייסה לפני שהולך לישון.
    יתכן שגם שיניים, ואפשר למרוח אחד מהתכשירים על החניכיים לפני השינה.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לישון בלילה בלי אבא ואמא
    ענת
    12/03/2008

בני בן חמישה וחצי חודשים וישן איתנו במיטה. הוא מתעורר בלילה פעמיים בד"כ לינוק, ונראה שהוא עושה זאת תוך כדי שינה ומיד נרדם בחזרה (מוצץ הוא לא מוכן לקחת). אתמול בפעם הראשונה ניסיתי להעביר אותו לישון שנת לילה במיטה שלו שנמצאת ממש בסמוך למיטתנו באותו החדר. כשהוא נרדם - שמתי אותו במיטתו, שם ישן למשך כמה דקות והתעורר בבכי גדול. עשיתי זאת מספר פעמים - הרדמתי אותו - בהתחלה על הידיים, אחר כך מבלי להרים אותו מהמיטה ע"י ליטופים מילות הרגעה ועזיבת החדר, אבל לא משנה מה עשיתי, לאחר שנרדם ושכב ישן במיטתו למשך מספר דקות הוא שב והתעורר. לאחר "מאבק" ממושך של הרדמויות והתעוררויות, בעלי ואני התעייפנו מאוד, ולקחנו אותו לישון אתנו במיטה...
    אציין שבמשך היום כשהוא הולך לגן, הוא ישן רבע או חצי שעה, פעם או פעמיים ביום במיטת תינוק דומה לזו שבבית.
    השאלות שלי הן האם זהו גיל מתאים למעבר? האם לנסות שוב מיד או להמתין מספר לילות או שבועות? עד כמה עליי להתעקש איתו? כמה לתת לו לבכות (נראה לי כאילו אתמול הוא בכה ה-מ-ו-ן. בדרך כלל הוא תינוק מאוד שמח ונינוח)?
    אודה מאוד לטיפים מעשיים. תודה רבה, ענת.

לקביעת תור
    סגירה
    לישון בלילה בלי אבא ואמא

הוספת תגובה

• תשובה לענת

ד''ר הדר ירדני
    12/03/2008

שלום ענת,
    אין ספק שהמקום הנכון עבור הילד לישון הוא במיטתו.
    ישנן אפילו ארצות (אנגליה) שקיים חוק נגד שינה משותפת - עקב העלאת הסיכון למות עריסה.
    אין ברירה, יש צורך לשנות לבנך את דפוס השינה, וכל יום שעובר מאריך את הסבל המשותף.
    הרדימו אותו רק במיטה שלו. לא על הידיים ולא בכל מיני שיטות ורעיונות אחרים.
    צריך לגשת מדי פעם,לראות שהכול טוב, לנחם, לא להוציא מהמיטה, ולצאת..
    כמה ימי סבל, ובסופו של דבר הרווח לכולם.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי מתוך שינה
    בר
    11/03/2008

שלום,
    בתי בת שבועיים וחצי. במהלך שינתו היא פורצת בבכי לכמה שניות, נרגעת וממשיכה לישון. זה קורה מספר פעמים במהלך שינתה.
    האם זו תופעה נורמלית? ממה זה נובע? האם דורש בדיקה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בכי מתוך שינה

הוספת תגובה

• תשובה ללילך

ד''ר הדר ירדני
    11/03/2008

שלום לילך,
    נשמע כמו חלום,
    אין מקום לדאגה.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמויות אוכל לתינוק
    דן
    10/03/2008

בני בן 4 חודשים אוכל סימילאק בלבד. בגיל חודשיים שקל 6.5 קילו ועכשיו נראה כי עלה עוד הרבה במשקל. הוא כולו מלא כפלים ואני מאוד מפחד מהשמנת יתר של התינוק. מה מומלץ לעשות במקרה כזה? אפשר לתת מים ? (לפי טיפת חלב בגיל חודשיים היה באחוזון של 95% במשקל ומאז לא נשקלנו). מה אפשר לעשות כדי שלא יהיה ילד שמן?

לקביעת תור
    סגירה
    כמויות אוכל לתינוק

הוספת תגובה

• תשובה לדן

ד''ר הדר ירדני
    10/03/2008

שלום דן,
    תינוק אמור להכפיל את משקל הלידה בגיל חצי שנה ולשלש בגיל שנה.
    6.5 אכן נשמע הרבה לגיל חודשיים.
    בגיל 4 חודשים אפשר לתת לאכול כל 4-5 שעות. אין טעם לתת מים.
    כשהוא יתחיל להתנועע גם המשקל ירד.
    אין מקום לדיאטות בגיל כזה, כדאי כמובן, אם ניתן, להמנע מדייסות.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    דן
    10/03/2008

עד לפני כשבוע בני בן השנה וחצי הלך לישון ללא כל בעיות, כלומר, מניחים אותו במיטה אומרים לילה טוב והוא היה נרדם לבדו. מלפני כשבוע - ברגע ששמים אותו במיטה הוא צורח בלי סוף עד שלוקחים אותו על הידים הוא לא מוכן להיות לבד במיטה ורק נרגע ומוכן להירדם על הידים. כך קורה גם באמצע הלילה הוא מתעורר בצרחות עד שלא לוקחים אותו על הידים לא מפסיק. וגם אז לוקח לו זמן רב להירדם (על הידיים).
    יש לציין שזהו ילד שישן לבדו מהערב ועד הבוקר. מה יכולה להיות הסיבה וכיצד עלינו לנהוג עימו? לוותר ? לתת לו לצעוק? מצפה לתשובה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• תשובה לדן

ד''ר הדר ירדני
    10/03/2008

שלום דן,
    אכן נראה כי בנך עבר איזה אירוע שגורם לו לשנות את דפוס ההתנהגות.
    האם קרה משהו בבית? בגן או במקום בו הוא נמצא?
    אין ספק שמשהו מטריד אותו ואף מופיע כחלום.
    צריך הרבה אומץ וסבלנות, וגם התעקשנות,
    אחרי שמבררים מה הבעיה שמפריעה ומטרידה,במידה ויש ומטפלים, או שמוצאים שאין בעיה, יש לאט לאט ובעדינות ליצור דפוס הירדמות מחדש.
    כלומר, צריך להחזיר אותו להרדם במיטה ולהמנע מהוצאה, הרדמה על הידיים וכדומה.
    נשמע קשה אכזרי וחסר לב, אבל זה הפתרון.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לד"ר
    עדי
    10/03/2008

בתי בת תשעה חודשים

לפני חודשיים התחיל לה יובש בפנים,אשר טופלה באקווזום לפי מרשם של רופאת עור
    זה לא עזר,אפילו החמיר, היא לא מפסיקה לגרד את הפנים ולפצוע את עצמה. כך גם התחיל בכל הגוף יובש היא מגרדת בלי סוף ופוצעת את עצמה

אני כבר מיואשת מה אפשר לעשות? מה למרוח?
    יש לך איזה המלצה

תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לד"ר

הוספת תגובה

• תשובה לעדי

ד''ר הדר ירדני
    10/03/2008

שלום עדי,
    נשמע כי מדובר בדרמטיטיס אטופית, או במילים אחרות אלרגיה של העור.
    הבעייה היא אכן הגרד. יש לשמן את העור.
    ניתן להשתמש בשמן אמבט, שמן תנוקות או כל משחה היפואלרגית שומנית בנוסף למשחות הטיפוליות.
    כדאי לחזור לרופא העור (עדיף עור ילדים) להערכה וטיפול.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

עדי
    10/03/2008

יש לי תור לרופאת עור רק שבוע הבא
    יש לך בינתיים המלצה על שם של משחה רק כדי להרגיע בינתיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לעדי

ד''ר הדר ירדני
    10/03/2008

שלום עדי,
    אינני רוצה לעשות פרסום באתר.
    שמן אמבט (תשאלי בבית מרקחת) קרם גוף שומני היפואלרגי, והטיפול שקבלת,
    נראה לי שעם כל אלו תוכלי להגיע בביטחה לשבוע הבא.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי לאחר האוכל
    סיגל
    09/03/2008

בני בן 3 שבועותץ כשהיה בן שבוע החלו הגזים. כשהוא אוכל מהבקבוק בשלב מסויים הוא מתחיל להתעוות ולבכות. אני משתדלת ליעשה גרעפס 2-3 פעמים בבקבוקץ הוא אוכל 120 לערך סי סי. לרוב הוא בוכה לאחר הבקבוק, כשזה ברור שזה גזים. שנתו לרוב לא שקטה ושומעים אותו מתפתל. הוא אוכל סימילאק אדוואנס. האם תופעות מוכרותץ הוא ביקר אצל רופא לפני כשבוע והבטן נראית בסדר. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בכי לאחר האוכל

הוספת תגובה

• תשובה לסיגל

ד''ר הדר ירדני
    10/03/2008

שלום סיגל,
    אכן נראה כי מדובר בכאבי בטן.
    מה ניתן לעשות? לצערי בעיקר לחכות שיעברו שלושת החודשים הראשונים, לאחריהם ישנה לרוב הקלה.
    ישנם תכשירים מתכשירים שונים כנגד כאבי בטן, ובהחלט ניתן לנסות אחד מהם. רופא הילדים בוודאי ידע להמליץ (לא הייתי רוצה לעשות פרסום באתר).
    בנוסף, לעיתים ניתן לנסות להחליף כלכלה. למרות שצריך לזכור, כל שינוי כלכלה גורר אחריו 2-3 שבועות של הסתגלות.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון תינוקת בת חודשיים.
    ג'ני
    09/03/2008

שלום.
    יש לי תינוקת בת חודשיים משקלה היום 4800 נולדה במשקל 2278 תינוקת יונקת הנקה מלאה, האם זה תקין?

כמו כן היום עשו לה את החיסון מחומש... כרגע אין סימנים לחום אבל היא לא נינוחה ולא אוכלת כמו תמיד יש מקום לדאגה שהיא לא אוכלת או פשוט זה תופעה של החיסון.

כמו כן הרופא בטיפת חבל אמרה שהפלים שלה איסימטרים והפנתה אותי לרופאת ילדים של בתי על מנת לבציעה אולטרה סאונד. יש לציין שגם לי הייתה איסימטריה בגפלים והכל היה תקין לאחר שעשו לי רנגנט בהיותי תינוקת. מה האולטרה סאונד אמור לראות בדיוק אשמח לקבל תשובה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון תינוקת בת חודשיים.

הוספת תגובה

• תשובה לג'ני

ד''ר הדר ירדני
    09/03/2008

שלום ג'ני,
    אנסה לענות שאלה שאלה.
    המשקל תקין.
    יתכן מאד שזו תגובה לחיסון ואין מקום לדאגה. כדאי לראות אם המקום של הזריקה לא אדום ונוקשה (לא "לשחק" רק לראות) באם כן, כדאי לשים קומפרס במקום. אפשר גם לתת אקמול חד פעמי. כמובן, אם מחר אין שיפור, כדאי לפנות לבדיקה.
    לא הבנתי למה התכוונת, אולי לקפלים? אולטרסאונד פרקי ירך? אם כן, אז הבדיקה מטרתה לזהות פריקה מולדת של מפרק הירך, גורם לאסימטריה והגבלה בפיסוק. במקרה ויש מטפלים שמרנית ברוב המקרים.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ני
    09/03/2008

תודה על תשוה מהירה.

היא היום אחרי החיסון פשוט נראת נורא חלשה אין חום המקום לא אדום ולא נפוח (בלי עין רעה) היא ישנה יותר מהרגיל נראת חלשה ולא אוכלת כמו שתמיד היא רגילה לאכול.
    האם זה תקין זה חלק מהשפעת של החיסון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לג'ני

ד''ר הדר ירדני
    09/03/2008

שלום ג'ני,
    בהחלט יתכן שקשור לחיסון.
    למרות שיתכן ומדובר במחלה אחרת שמתחילה.
    אם מחר לא תהייה הטבה, כדאי להבדק.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון חום ויציאה כהה
    גלי
    08/03/2008

שלום רב ד"ר

ביתי בת כ-6.5 חודשים.
    ביום ב' אחר הצהריים קיבלה חיסון מחומשת+צהבת B. ביום שלמחרת התחיל חום 39.9 שירד בעזרת אקמולי אבל 6 שעות חזר ונתתי אקמולי שוב (נרות) באחד הימים האלו, היתה לה יציאה דייסתית ירוק כהה מאוד מאוד, אפשר להגיד שחור עם גוון ירוק כהה (לא קיבלה ברזל כמה ימים), אחר כך זה חזר להיות רגיל. ביום ה' עשינו לה בדיקות דם, לא הצלחתי לצרף כקובץ אבל מה שיצא מחוץ לטווח הוא:

WBC-Leucocytes- 17.4 (לא יצא אבל נראה גבוה)
    Lymphocytes % - 64
    Monocytes - 2.11
    כל השאר נראה ממש תקין, פחות או יותר באמצע.

הרופא אמר שזה כנראה משהו ויראלי שלא קשור לחיסון. ביום ו' החום ירד, הילדה נראית טוב, חייכנית וכו'...
    הבוקר, שוב ראיתי יציאה כהה מאוד מאוד (ממש כמו בתיאור הקודם) יש לציין שבפעם הראשונה היא לא קיבלה ברזל כמה ימים קודם לכן ואתמול כן קיבלה. אבל, היא מקבלת ברזל מזה כמה חודשים..... אולי היתה לפעמים צואה כהה אבל לא ככה....

איך נראות הבדיקות דם שלה?
    מה משמעות הצבע?
    האם יש סיבה לדאגה?

תודה רבה ושבוע טוב!
    גלי

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון חום ויציאה כהה

הוספת תגובה

• תשובה לגלי

ד''ר הדר ירדני
    08/03/2008

שלום גלי,
    לא נראה שיש מקום לדאגה.
    החום יכול לנבוע משלוש סיבות:
    תגובה לחיסון, קשור ליציאות, מחלה וירלית (מתאים לבדיקות הדם).
    הדבר היחיד שכדאי לעשות מחר, זה לשלוח בדיקת צואה למעבדה. זה בשביל לראות אם לא מדובר בזיהום חיידקי, כי אז צריך לקבל טיפול אנטיביוטי.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה