מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דם בקקיצביקי24/02/2008
שלום רב,
בתי בת 4.5 חודשים יונקת הנקה מלאה.
לפני שבועיים שקלה 5 וחצי קילו (נולדה במשקל 2.750 ק"ג).
מאז שנולדה יש לפעמים דם טרי (לפעמים פסים / ריר) בקקי.
התייעצתי עם 2 רופאי גסטרו ילדים, אחד אמר שכל עוד שהיא חיונית, חייכנית, שמחה ועולה במשקל להמשיך להניק אותה ושאני אמנע מלאכול מוצרי חלב, דגים, טחינה ושוקולד.
הרופא השני המליץ להפסיק להניק ולתת תחליף צמחי (ניטרמוגן או משהו כזה).
אשמח לשמוע דעה נוספת ואם נתקלת במקרים דומים בעברך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא מודאגת
ד''ר הדר ירדני24/02/2008שלום אמא,
את מתארת דם טרי בצואה ולרוב המקור שלו הוא בחריץ קטן בפי הטבעת. האם נבדק ונשלל? אם לא אני ממליצה לך לפנות שוב לרופא שלך או לכירורג ילדים לבדיקה.
לעיתים ישנו חתך באזור פי הטבעת שנגרם עקב עצירות, או עקב יציאות מרובות. זה גורם לדימום בעקבות היציאה וכאב. הטיפול הוא מקומי.
נדיר ביותר שתהייה רגישות לחלב אם, וגם מהתיאור שלך עולה שהיא עולה היטב במשקל כך שלא נראה לי שזו הבעייה, וחבל להפסיק הנקה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
צביקי25/02/2008תודה על התשובה המהירה.
בבדיקת רופאת הילדים היא בדקה את פי הטבעת ולא ראתה סימן לפצע.
מה גם שבתי לא מראה סימני כאב בשעת היציאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאם מודאגת
ד''ר הדר ירדני25/02/2008שלום,
הייתי פונה בכל מקרה גם לכירורג ילדים ועושה בדיקות לרגישות לחלב (נדיר, אבל יתכן), כמובן שולחת תרבית צואה למעבדה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהג'ני24/02/2008
שלום
בת שלי בת חודש וחצי מרבה להסתכל על המנרה כשהיא דלקה בזמן שהיא שוכבת על המיטה שלנו
האם זה מסוכן?
ביום המנורה סגורה וזה רק קורה לפרק זמן קצר כאני מחליפה לה חיתול או פשוט זה לפעמים מרגיע אותה להיות על המיטה שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג'ני
ד''ר הדר ירדני24/02/2008שלום ג'ני,
זה לא נשמע לי מסוכן. תינוקות גם בגיל הזה יודעים להסיט מבט ממה שמציק להם.
בכל אופן, כדאי להשתדל לא לשים אותה ממש מתחת למנורה, על מנת שלא תסתנוור שלא לצורך.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתחררותאילת24/02/2008
בס"ד
שלום
רציתי לדעת באיזה דרכים ניתן לטפל בעצירות קשה של תינוק בן 7 חודשים שניזון
מהנקה , התחיל לפני חודש פירות וירקות (מאז גם החלה העצירות )
ניסיתי עגבניות , שמן זית ללא הועיל .
עזרתי לו מספר פעמים ע"י גירוי ופתיחה של פי הטבעת הפסקתי עקב חשש שמא יתרגל ?
האם המצב הנ"ל יכול להפריע לו בשנתו עד כדי כך שיקום כל 20 דקות וירגע בידים או בהנקה ?
הרבה תודה
אילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאילת
ד''ר הדר ירדני24/02/2008שלום אילת,
ראשית רצוי מאד לא לגרות את פי הטבעת.
כדאי לנסות להפריד את הכלכלה ולתת כל פעם ירק אחד או פרי אחד מספר ימים ולראות מה קורה. בהחלט יכול להיות שזו הסיבה להתעוררויות המרובות (כאבי בטן). כדאי לפנות לרופא הילדים לבדיקה ובמקרה הצורך לקבל תכשיר להקל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע הקקי!!עמוס שרון22/02/2008
לד"ר הדר ירדני שלום! בני בן החודשיים עושה את הקקי בצבע ירוק. האם זה הצבע הנכון? ואם לא מה הצבע הנכון! תודה שרון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
ד''ר הדר ירדני22/02/2008שלום שרון,
ירוק הוא צבע מאד רחב. האם ירוק כהה, בהיר? האם התופעה חדשה? ממה ניזון? האם ישנם איזה סימני מחלה או מצוקה נילווים? כל אלו שאלות חשובות.
אם מדובר בצבע ירקרק, ללא כל בעיה נוספת, נשמע לא מסוכן. בכל מקרה אפשר לשלוח דגימה למעבדה.
אם ירוק כהה, מלווה בסימנים נוספים הרי שיכול להעיד על בעיה וכדאי לפנות לבדיקה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות אחרי ארוחהג'ני20/02/2008
שלום
יש לי תינוקת בת 6 שבועות היא אוכלת כל שלוש שעות בלילה היא ישנה בין 5 ל- 6 שעות.
השאלה שלי היא כזאת האם זה נורמאלי שישי לה בין 3 ל- 4 יציאות ביום? יכול להיות שזה שילשול
או שזה נוראמלי? היציאות שלה בצבע חרדל....
תודה ג'ני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג'ני
ד''ר הדר ירדני20/02/2008שלום ג'ני,
זה נורמלי לחלוטין. כמובן שיש לראות שעולה היטב משקל.
תינוקות יכולים לעשות יציאה אחרי כל ארוחה, מספר פעמים ביום, פעם ביום, ופעם ביומיים שלושה וזה בסדר.
מה שחשוב הוא איך הם מרגישים עם זה. כלומר, שאין להם כאבי בטן קשים, שלא מדובר בצואה מאד קשה או מאד שלשולית. ממה שכתבת לא נראה שכך הדבר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
ג'ני20/02/2008מה ששמכחתי להוסיף שלפעמים יוצא לה הרבה עד כדי כך שהיא לכלכה את החולצה שלה ואת המכנס...אבל באופן כללי היציאות שלה רגילות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לג'ני
ד''ר הדר ירדני20/02/2008שלום ג'ני,
עדיין נשמע תקין.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שיניים ושלשוליםלי20/02/2008
לבתי בת 7 חודשים וחצי, יוצאות בו זמנית מספר שיניים עליונות.
משלשלת מזה יומיים, פחות או יותר כשעתיים אחרי כל ארוחה. היציאה חומצית מאד וצהובה.
אין לה חום והקטנה פעילה (מאד יש לומר) וחיונית. כמובן שנעשה כל מאמץ על מנת שתשה כמה שיותר כדי שלא תתייבש.
שאלתי, מתי כדאי להגיע לרופא אם לא עובר? האם מתן תוסף פרוביוטיקה מיוחד לילדים יכול להועיל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללי
ד''ר הדר ירדני20/02/2008שלום לי,
נשמע לי לגמרי וירלי. הטיפול הנכון הוא אכן שתיה מספקת.
כדאי להגיע לרופא אם מתחילה גם להקיא ומסרבת לשתות, חום מאד גבוה (כי גורם להאצת ההתייבשות), ישנוניות יתר, סרוב לשתות, או כל החמרה אחרת במצבה.
פרוביוטיקה נשמע רעיון טוב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד בולט מעל העיןלי19/02/2008
שלום
בני בן חצי שנה ובגיל חודשיים בערך יצא לו וריד כחול בולט בעפעף ימין שלו , הוריד מתחיל בעפעף בצורה בולטת ונמשך ומתבהר לו עד לאוזן .
אבל מעל העפעף זה ממש בולט ואם מותחים את זה עם האצבע זה נעלם וחוזר מיד. יש לציין שבעפעף הזה הוא נולד עם המניוגומה אדומה ולאט לאט כבר התבהרה אבל פתאום הופיע הוריד.
1 האם זה מסוכן לראייה?
2 האם יעלם?
3 ממה יצא? התינוק שלי בגוון עור בהיר עם עניים כחולות יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללי
ד''ר הדר ירדני19/02/2008שלום לי,
לא נראה לי שמסוכן לראיה, ולא יכולה להבטיח לך שיעלם. צריך לראות את זה.
לא חושבת שיש קשר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להיות חולה ליד תינוקליאור19/02/2008
שלום דוקטור יש לי שאלה .
יש לי תינוק בן 3 חודשיים, ואני כרגע קצת מצונן ולא מרגיש טוב,האם זה מסוכן לתינוק שאני לידו .
{ אני פשוט צמוד אליו כל היום עד שאמא שלו חוזרת מהעבודה }* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאור
ד''ר הדר ירדני19/02/2008שלום ליאור,
אין ספק שהתינוק יכול להדבק. אבל אם תקפיד לשטוף טוב ידיים, לאוורר את הבית הרי שהסכנה פחותה יותר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטננות ושילשולאנה19/02/2008
שלום רב
בני בן 6 חודשים מנוזל מאוד, ויש לו חום של 38.6 רקטאלי.
בנוסף התחיל לשלשל (צואה צמיגית בצבע חרדל-צהוב).
האם יש קשר בין נזלת לשילשול?
יכול להיות שזה הליחה שהוא בולע? האם זה יכול להיות משהו רציני?
תודה מראש אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאנה
ד''ר הדר ירדני19/02/2008שלום אנה,
בהחלט יכול להיות קשר בין ההצטננות והיציאה הצמיגית שאת מתארת.
זה אינו נשמע כמו משהו רציני אלא כמו מחלה וירלית טיפוסית.
כמובן יש לראות שאינו מגיע למצב של התייבשות, כלומר, שנכנס לגוף יותר ממה שיוצא, שהוא עירני וחיוני, החום אינו עולה מעל 39 ובכלל שאת לא מתרשמת שיש החמרה במצבו.
אם יש, כמובן צריך להגיע לרופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפלומיציןמלי18/02/2008
שלום שוב.
לבני היה לפני מספר שבועות אגזמה מתחת לסנטר ורופאת עור נתנה לו אפלומיצין . האגזמה עברה אך חזרה עכשיו שוב . האם אפשר להשתמש שוב במשחה? ולכמה זמן? היא נתנה ל -10 ימים 3 פעמים ביום ,אני חייבת לומר שלא עשיתי את הטיפול במלואו והאם בגלל זה חזר לו האגזמה?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למלי
ד''ר הדר ירדני18/02/2008שלום מלי,
ניתן להשתמש שוב במשחה.
כדאי לבדוק מה גורם לגירוי. אולי משהו שניתן להמנע ממנו?
נראה יותר כמו התפרצות חוזרת ולא בגלל שלא טופל במלאו כי בדברים כאלו אין משך טיפול מומלץ. כדאי לטפל עד שנעלם ל 24 שעות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורהמלי18/02/2008
שלום דר'
אני חושבת שלבני בן השנתיים יש שעורה בעין,יש נפיחות קלה בעפעפף התחתון שקרוב לאף .
מה עושים במקרה כזה? האם יש צורך ללכת לרופא? האם אפשר ללכת לגן?
והאם יכול להיות שזה לא שעורה בכלל?
אשמח לתשובות מלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למלי
ד''ר הדר ירדני18/02/2008שלום מלי,
אז ככה בהחלט נשמע כמו שעורה למרות שיתכן ולא. צריך לפנות לרופא לבדיקה.
אפשר לנקות עם צמר גפן ומים פושרים או תה (לא חם מדי). תמיד לנקות מכיוון האף החוצה על מנת לא להדביק את העין השנייה.
לשטוף טוב ידיים.
מדבק - אסור ללכת לגן.
באם שעורה יתכן והרופא יחליט על מתן משחה או טיפות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בתינוקתחני17/02/2008
ד"ר הדר ירדני שלום
יש לי תינוקת בת חודשיים ושבועיים היא הייתה אוכלת לי 120 CC כול 4 שעות ולפעמיים קצת יותר
בשבוע האחרון היא אוכלת לי פחות היא אוכלת 80 CC לפעמיים כול שעתיים וחצי או 3 או 4 לקראת סוף הארוחה היא לא רגועה בכלל היא מתחילה להתעצבן ולבכות אני מוציאה לה את הבקבוק ומחזירה לפה היא ממשיכה לאכול. היא פולטת לי המון לפעמיים אפילו אחרי שעה שהיא אכלה
דבר נוסף בלילה היא ישנה לי 7 שעות ועם אני לא מעירה אותה היא יכולה להמשיך לישון וגם אחרי שאני נותנת לה את האוכל אחרי השינה הזאת היא חוזרת לישון
ד"ר אני לא יודעת מה לעשות עם האוכל שלה זה מדאיג אותי מאוד.
דבר נוסף בלילה הידיים שלה קרות מאוד והחדר לא קר מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
חני17/02/2008התינוקת הייתה עושה יציאה אחת ביום עכשיו היא עושה לי פעמיים שלוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לחני
ד''ר הדר ירדני17/02/2008שלום חני,
כדאי לחזור לסדר את זמני הארוחות במשך היום. סביר להניח שהיא לא מספיק רעבה ולכן לא אוכלת מנה מלאה, ולאחר מכן לא שבעה ולכן רוצה לאכול שוב. בנוסף, הארוחות הרבות יכולות לגרום גם לכאבי בטן, ולכן יש מקום למרווחים מסודרים.
בלילה, הניחי לה לישון ואל תעירי אותה.
בחדר צריך להיות 22 מעלות. באם אכן זה מה שנמדד אין סיבה לדאגה. אפשר להלביש עםבגד שמכסה גם את האצבעות.
בנושא יציאות, כנראה קשור בשינויים בתדירות ההאכלה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בקשר לשינה
חני17/02/2008לפעמיים היא ישנה לע גם 10 שעות זה נורמלי? עדין לא להעיר אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לחני
ד''ר הדר ירדני17/02/2008שלום חני,
אם היא עולה היטב במשקל אין כל צורך להעיר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורופן לילדיםשירה16/02/2008
האם יש קשר בין נורופן לילדים לבין ערנות יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירה
ד''ר הדר ירדני17/02/2008שלום שירה,
לא ידוע לי על כך.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי מתן צואה - ילדה בת שנתייםאברהם16/02/2008
שלום לכם
הבת שלנו בת שנתיים וחודשייםת כאשר נולדה, אובחן אצלה פתח קידמי (displacment of anous)
היינו איתה במעקב אחת למספר חודשים אצל רופא כירורג שביצע מספר פעמים הרחבה ואמר שהמצב טוב.
בתקופה זו של השנתיים, היו לה כ- 5 פעמים התקפי עצירויות בהן היא לא הצליחה לתת צואה, גרם לה לבכי רב והתנגדות רבה.
בשנה ויותר האחרונים אנו נותנים לה לפחות אחת ליום בקבוק עם פגלקס למניעת עצירויות.
מיום חמישי בלילה היא שוב סובלת מאי יכולת לתת צואה, היא נעמדת במקומה מתוחה מאוד, מתאמצת ואומרת שיש לה קקי, אך לא עושה כלום, כשאנחנו מנסים לגעת בה, להרים אותה או לקפל לה את הרגליים לתנוחת ישיבה היא צורחת ומתנגדת וזוקפת בכוח רב את הרגליים.
בפעמיים האחרונות בחצי השנה האחרונה) עשינו לה חוקן עם מיקרולט שעזר לאחר מספר דקות בסיוע חוקן אחד, אך הפעל עשינו לה שניים (בהפרש של כ-3-4 שעות) ועדיין זה לא שיחרר אותה.
כמו שנראה לנו, יש לה בעיה שהיא פוחדת והיסטרית מעצם מתן הצואה במידה והיא מעט קשה ומהלחץ שהיא מפעילה היא פשוט מונעת מהצואה לצאת החוצה, מהלחץ וההתנגדות שהיא מפעילה היא מתכווצת ומונעת מהצואה לצאת.
אנחנו כבר חסרי אונים, היא די פעילה, אבל מידי פעם נעמדת במקומה עם לחץ ומתחילה לבכות.
* מה ניתן לעשות ע"מ לעזור לה לתת את הצואה ?
* האם יש דבר כלשהוא שניתן לעשות ע"מ למנוע ממנה ללחוץ הפוך ולמנוע מיציאת הצואה ?
* האם המצב שהיא מאלצת את הצואה להישאר במעי הגס הוא מצב מסוכן ולא רצוי ?
* האם כדאי לתת לה אקמולי או תכשיר אחר להקלת כאבים בתקווה שהקלת הכאבים לא יגרמו לה להתנגד להוצאת הצואה?
אנו מבקשים כל סיוע והכוונה שניתן ע"מ להרגילה לתת צואה מבלי להתנגד ובכך להקל את מצבה.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאבי
ד''ר הדר ירדני17/02/2008שלום אבי,
את התשובה יש לחלק לשתיים. מה לעשות כעת ומה לעשות בנוגע למצב הכרוני.
אין ספק שכעת יש לנקות את המעי. שימוש בחוקן, שמן קיק, אווילק (דופלק) או כל תכשיר אחר דרך הפה שיגרום ליציאה. מריחה של חומר שומני ומעט מרדים באיזור פי הטבעת. מתן אקמולי או כל תכשיר אחר למנוע כאב.
לאחר מכן, יש לחזור לכירורג. לא יתכן מצב שישנה עצירות כרונית ושימוש בחומר משלשל כדרך חיים. יש לברר האם ישנה בעיה הגורמת לעצירות מלבד המנח, ואם כן לטפל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מוצקכרמית14/02/2008
התאומים שלי בני 7 חודשים, ועד עכשיו ניזונים מהנקה בלבד.
לפני שבועיים התחלתי לנסות לשלב קצת אוכל מוצק (בטטה, גזר), אך שניהם הביעו חוסר עניין.
לאחר שבוע של ניסיונות, אשר התחילו להיות מלווים ממש בבכי - הפסקתי.
התחושה שלי היא שהם עדיין לא מוכנים (הם גם נולדו בשבוע 33+4, כך שהם קצת קטנים לגילם).
מבחינתי אין בעיה להמשיך בהנקה מלאה וגם נראה לי שההנקה מספיקה להם מבחינה תזונתית - הם רגועים, ישנים טוב ועולים יפה במשקל.
אחות טיפת חלב אמרה לי שאני צריכה להתעקש על האוכל המוצק, כי ככל שדוחים את ההתחלה זה נהיה קשה יותר.
האם מבחינה תזונתית יש בעיה להסתפק בחלב אם בלבד בשלב כזה? האם באמת ככל שאדחה את התחלת מתן המזון המוצק זה יהיה קשה יותר? האם תגובה של בכי ודחייה של האוכל החדש היא טבעית או שהם באמת לא מוכנים? עד איזה גיל אפשר לחכות עם שילוב מזון מוצק?
תודה רבה,
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לכרמית
ד''ר הדר ירדני14/02/2008שלום כרמית,
זה אכן זמן שניתן להתחיל לשלב ירקות והגוף מתחיל להיות זקוק למרכיבים נוספים.
את יכולה לנסות לחכות מספר ימים ולעשות שוב נסיון. אולי להחליף את הבטטה והגזר במשהו אחר.
כל ההתחלות קשות ואפשר להתחיל עם כף או שתיים וכל יום להוסיף קצת.
אפשר גם לחכות עוד שבוע שבועיים אבל כדאי להתחיל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)