מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספירת דם לתינוקת בת 6 שבועותבר07/04/2008
שלום,
בתי בת 6 שבועות. בוצעה ספירת דם. אני רואה שישנם הרבה ערכים חריגים. על מה זה מעיד?
בספירת דם בגיל 4 שבועות ההמוגלובין היה 15. האם תתכן ירידה כה חדה של המוגלובין תוך שבועיים?
הילדה מעט מצוננת (אף סתום והיה קצת שעול), נבדקה ע"י רופא ילדים. האם זה יכול להשפיע על ספירת הדם?
תודה.
WBC-Leucocytes 5.10 10*3/micl 6,00 - 17,5 *(..........).
RBC-Red Blood Cells 3.23 10*6/micl 3,90 - 5,50 *(..........).
Hemoglobin 10.30 g/dl 11,10 - 14,1 *(..........).
Hematocrit 29.80 % 28,00 - 50,0 .(*.........).
MCV-Mean Cell Volume 92.00 fl 80,00 - 99,0 .(.....*....).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 31.90 pg/cell 24,00 - 35,0 .(......*...).
MCHC-M.Corpuscular Hg con 34.60 g/dl 32,00 - 37,0 .(....*.....).
RDW-Red Cell Distri.Width 15.80 % 11,60 - 15,0 .(..........)*
Platelets 291.00 10*3/micl 150,00 - 450, .(....*.....).
MPV-Mean Platelet Volume 10.30 fl 8,00 - 12,0 .(.....*....).
Neutrophils % 14.5 % 17 - 48 *(..........).
Lymphocytes % 63.6 % 67 - 77 *(..........).
Monocytes % 13.4 % 3 - 13 .(..........)*
Eosinophils % 8.5 % 0 - 3 .(..........)*
Basophils % 0.0 % 0 - 1 .(*.........).
Neutrophils # 0.70 # 1,00 - 8,50 *(..........).
Lymphocytes # 3.20 # 4,00 - 13,5 *(..........).
Monocytes # 0.70 # 0,60 - 1,00 .(.*........).
Eosinophils # 0.40 # 0,30 - 0,50 .(....*.....).
Basophils # 0.00 # 0,00 - 0,20 .(*.........).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבר
ד''ר בובי גרוס07/04/2008שלום רב, לא ברור מדוע ביצעתם ספירת דם לתינוקת בגיל כזה. בכל מקרה התוצאה של הספירה בגיל 4 שבועות הינו תקין לגיל זה. אך הירידה והתוצאה בגיל 6 שבובות אינו תקין כלל. עילך לפנות מייד לרופא הילדים שלך עם התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בברזל בגיל חודש וחצי
בר08/04/2008תודה רבה על התשובה.
רופא ילדים המליץ על מתן 3 טיפות ברזל ביום. האם מתן ברזל יכול להיות מסוכן בגיל כזה, אם מקור האנמיה איננו בחוסר ברזל (אני יודעת שמתחילים לתת ברזל רק בגיל 4 חודשים)?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבר
ד''ר בובי גרוס09/04/2008אני לא יכול לבקר את הטיפול של רופא אחר. אם הוא מודע לערכים שומה עליו לטפל במצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש וקילופים בין הגבות אצל יונקתיעל04/04/2008
בתי בת חודשיים ומזה כשבועיים יש לה יובש וקילופים קשים בין הגבות ועליהן. אני מורחת קרם לחות לפנים של וולדה ודבר לא משתנה. האם לפנות לרופא או שמדובר בבעיה נפוצה שאמורה לחלוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
ד''ר הדר ירדני04/04/2008שלום יעל,
מדובר בתופעה די שכיחה.
הרעיון הוא אכן לשמן כמה שיותר.
קרם היפואלרגי, שמן אמבט וכדומה.
באם מדובר באזור ממוקד, אין צורך לפנות לרופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטיה לקוצר ראיהמשה02/04/2008
שלום,
היום הילדה שלנו (חצי שנה) נבדקה ע"י רופא עיניים.
פזילה למזלנו לא מצאו, אבל אמרו שיש לה "נטייה לקוצר ראייה".
שאלתי - מה אפשר לעשות כדי למנוע/לצמצם את הנזק העתידי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למשה
ד''ר הדר ירדני04/04/2008שלום משה,
זו שאלה לרופא עיניים.
כדאי לעשות כל מה שהוא ממליץ, כמובן.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות החלפת פטמות בקבוק ומוצציםשירי01/04/2008
רציתי לשאול כל כמה זמן יש להחליף את פטמות הבקבוקים ומוצצים בחדשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לזוהר
ד''ר הדר ירדני04/04/2008שלום זוהר,
לכל בקבוק ופטמת מוצץ יש אורך חיים משלהם.
אין הנחייה גורפת.
חשוב שלא יהיה בלוי, סדוק, יתאים לגיל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקין-טגמצדה אבנרי31/03/2008
בננו היום בן 3 חודשים. הוא נולד עם סקין טג באוזנו. השבוע הלכנו לפלסטיקאי באיכילוב שאמר שצריך לבצע ניתוח להסרת החלק. האם עדיף בהרדמה מלאה או חלקית? מהם היתרונות והחסרונות של כל הרדמה? (הניתוח מיועד לסוף אוגוסט). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אצלי,,
מיכל01/04/2008אני מצטרפת לשאלה.. בתי בת 3 שבועות עם סקין טג, מתי עדיף לבצע את ההורדה ? האם זה מסוכן ? כמו כן האם יש צורך בבדיקת bera ? בביח' עשו לה בדיקת שמיעה ( screening ) אבל רופא אחד אמר שהוא ממליץ על berra והרופא ילדים שלה (שהוא מאוד ותיק ומנוסה) אמר שטויות שלא צריך עוד בדיקה חוץ ממה שעשו לה בביח'. מה את חושבת ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל
ד''ר הדר ירדני04/04/2008שלום מיכל,
יש מחקרים המראים שיש קשר בין בעיות שמיעה וכליות וסקין טג.
ברוב המקרים, כמובן, אין קשר.
האם לעשות בדיקה? על פי הספרות יש הצדק..
האם להוריד? זה רק קוסמטי, ולא הייתי ממהרת להרדים תינוקת קטנה בשביל זה.
אבל זו החלטתכם.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למצדה
ד''ר הדר ירדני04/04/2008שלום מצדה,
מקובל בתינוקות קטנים לבצע ניתוחים בהרדמה מלאה.
צריך לשקול האם אכן כל כך דחוף להסיר? מדובר בניתוח קוסמטי בלבד.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותג'ני31/03/2008
שלוםהבת שלי היא עוד מעט בת 3 חודשים ביום שבת היו אצליינו גיסתי ובעלה ומסתבר שלבעלה יש חבר עם חשש לחצבת שניהם מחוסנים מגיל 13 גם בעלי מחוסן האם יש חשש לתינוקת? או שבגלל שהם מחוסנים ההידבקות היא אפסית. ועוד שאלה הבעל של גיסתי ראה את אותו חבר למספר דקות ונגיד הוא באמת חולה בחצבת המחלה יכולה לעבור מבעל של גיסתי אל התינוקת?
אני לא בטוחה שאני עברתי חיסון כי אני לא ילידת הארץ והגעתי לפה בגיל 9 והיום אני בת 26 אני הולכת לעשות את החיסון מחר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג'ני
ד''ר הדר ירדני31/03/2008שלום ג'ני,
מי שחוסן (כיאות) לא יחלה.
נראה שאין חשש.
טוב שכל מי שלא מחוסן יתחסן.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות האוכל לתינוק בן 3.5 חודשיםmisisss30/03/2008
שלום,
יש לי תינוק בן 3.5 חודשים. אני מניקה וכן שואבת כשאני נאלצת לעשות כן. שאלתי היא מהי הכמות המומלצת במ"ל לתינוק בגיל זה.???
(משקלו כיום 6.200 ק"ג עד היום נתתילו 130 מ"לח ולפעמים מעט יותר, לעיתים הוא מעט בוכה לאחר מכן אך הוא נרגע)
אודה לקבלת תשובה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ד''ר הדר ירדני31/03/2008שלום מיכל,
בגיל כזה תינוק צריך 120-150 מ"ל לק"ג. ליום. כלומר בערך 900 ליום.
אם תחלקי לשש ארוחות 150 לכל ארוחה.
גם 130 שכתבת זה בהחלט בסדר, תלוי במספר הארוחות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבתאולגה30/03/2008
שלום לך
בתי נולדה ליפני 5 ימים והיא צהובה אפילו עיניים צהובות בדקנו בילירובין אתמול הוא היה 13
היום ב בוקר 13.9 אחרי ש שמו אותה ב טיפול אור הוא גם עלה 14.4
יש אוד משהו לבדוק חוץ מ זה שלשים אותה ב אור....
תודה רבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאולגה
ד''ר הדר ירדני30/03/2008שלום אולגה,
מלבד אור אפשר לשים בשמש (אבל לא חזקה), ולהניק הרבה.
כמובן, להיות בביקורת בילירובין במרפאה.
מזל טוב, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה במקום מוצרי חלבעלמה30/03/2008
שלום,
בעבר כתבתי בפורום זה לגבי ביתי התינוקת (כיום בת שנה וחודשיים) שלעניות דעתי הינה לקטוזית
גם מתשובתך וגם מרופאים אחרים שביקרנו קיבלנו תשובה שבשביל להגיע למסקנת ודאית לגבי בעייתה עלינו פשוט להפסיק לתת את כל מוצרי החלב- סוג של ניסוי ותהיה..
מזה חודשיים ויותר היא לא מקבלת בכלל מוצרי חלב וגם הסימילק ששותה מופרד לקטוז
להפתעתינו, אכן אנו צופים שינויים בהרגלי השינה- ישנה לילות כמעט רצופים,קמה רק בשביל לאכול פעם או פעמיים, מרווח שעות השינה גדל משמעותית (במשך שנה קמה כל שעה ובלילות קשים גם כל חצי שעה)
שאלתי היא לגבי התזונה שצריכה לקבל. כמה זמן אפשר להמשיך למנוע ממנה מוצרי חלב?
איזה תחליפים יש וכדי לתת? האם זה בסדר שלא מקבלת באופן כללי את מה שאמורה לקבל ממוצרי החלב?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעלמה
ד''ר הדר ירדני30/03/2008שלום עלמה,
זה מעט מוזר כי בדר"כ רגישויות כאלו לחלב חולפות בסביבות גיל שנה ואנחנו מחזירים לאט את התינוקות לכלכלת חלב.
האם יש לך אומץ לנסות לחזור לחלב לאט לאט? יתכן ולא זו הסיבה לבעיה שהיתה.
באם אין לך אומץ, כדאי בכל מקרה להתייעץ עם אלרגולוג (אני לא זוכרת אם הייתם או לא) ולפנות לדיאטנית בסניף בו אתם מטופלים ע"מ שתבנו ביחד כלכלה מתאימה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 3 חודשים חסרת תאבוןאמא מודאגת29/03/2008
שלום לכם
ביתי בת 3 חודשים, נולדה במשקל 2.400 ק"ג. בגיל חודשיים שקלה 4.650. בבדיקה האחרונה של גיל 3 חודשים שקלה 5.050 ק"ג כלומר עלתה רק 400 גרם בחודש שזה מעט מאוד. מזה שבועיים היא מסרבת לינוק משעות הצהריים ועד הלילה. היום הגיע העניין לשיא חדש והיא סרבה לינוק מ8:00 בבוקר ועד 22:00 (!!!). ניסיתי לתת לה בקבוק והיא סרבה גם לזה. היא לא חולה, אין לה חום, היא לא אפאטית היא פשוט לא מוכנה לאכול. מה הענין עם זה? אשמח לכל רעיון ועצה. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא
ד''ר הדר ירדני30/03/2008שלום,
אכן נשמע מוזר.
בגיל חודשיים היא כמעט הכפילה את המשקל והגיעה למשקל שהיינו מצפים לו בגיל 3 חודשים בערך.
בעצם, המשקל שלה כעת תקין, נכון שהיה עדיף שהעליה היתה נראית אחרת.
בכל אופן, כרגע אם לא אוכלת כדאי לפנות לבדיקה.
צריך לראות שאיננה חולה (גם אם לא מראה סימני חולי),
שאינה מיובשת.
אני מבינה שהיא לא אוכלת דבר כל השעות האלו? כי אם היא שותה מים למשל, כמובן שיש להספיק את זה ולדבוק רק ביניקה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה!
אמא מודאגת30/03/2008היא לא מקבלת מים. נתתי לה אתמול קצת חלב שלי דרך מזרק לפה כדי שלא תתיבש. אין לה מספיק טיטולים רטובים אז אני מניחה שהיא כן במצב מסוים של התיבשות. בכל מקרה היום אנחנו הולכות לראות רופא על מנת לשלול בעיה רפואית כלשהי. נקווה לטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאמא
ד''ר הדר ירדני30/03/2008אכן נקווה לטוב,
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינייםקרן29/03/2008
שלום רב
הבת שלי בת 3 חודשים מתחילה להוציא שיניים , בערבים היא מגלה אי שקט ובוכה הרבה
האם ניתן לתת לה אקמולי לשיכוך כאבים רק ללילה
ובמשך כמה זמן ניתן לתת את התרופה ? ( רק לערבים )
האם שימוש ממושך ( נאמר שבוע שוב רק לערב ) יכול לגרום נזק .
לתשובתך אודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקרן
ד''ר הדר ירדני29/03/2008שלום קרן,
אקמול זו תרופה לא "תמימה" ויש את הסכנות שבמתן התרופה.
כמובן, אם צריך, אז יש לתת, אבל לא כדאי לאמץ נוהל של מתן שיגרתי של אקמול.
אם מאד סובלת, אפשר מדי פעם..
עדיף למרוח על החניכיים תכשירים מתאימים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תת פעילות בלוטת התריס?בר27/03/2008
שלום,
(אני מצטערת על כמות השאלות שלי, פשוט תינוקת אחת והרבה בעיות לצערי. תודה רבה על כל התשובות המהירות).
בבדיקות דם מעקב אחר פעילות בלוטת התריס (עקב TSH ו-FT4 גבוהים מלידה) התקבלו התוצאות הבאות:
TSH - 7.16
FT4 - 15.3
האם זה מצביע על תת פעילות? האם אנחנו מבזבזים בזה שלא התחלנו עדיין טיפול (בבדיקת דם לפני 3 שבועות FT4 היה עדיין גבוה)?
יש לנו תור לאנדוקרינולוג רק ביום שני הקרוב...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התינוקת בת 5 שבועות
בר27/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לבר
ד''ר הדר ירדני27/03/2008שלום בר,
תת פעילות בלוטת התריס מתבטאת ב TSH גבוה עם רמת T3 T4 נמוכים או תקינים. FT4 נמוך. התוצאות מראות על TSH גבולי ו FT4 גבוה, הייתי מחכה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בורנכיאוליטיסמורן27/03/2008
שלום ד"ר,
לבני בן החמישה חודשים יש ברונכיאוליטיס בפעם השניה החודש אני מטפלת כמו שהרופא אמר באינציה, אדים קרים וכד'
רציתי לשאול ממה זה נובע ? כיצד אני יכולה לשמור עליו ? והאם ויתכן שזה יחזור לו תמיד?
אני מאוד מודאגת תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למורן
ד''ר הדר ירדני27/03/2008שלום מורן,
בונכיאוליטיס הנה שכיחה בילדים קטנים. מדובר במחלה וירלית התוקפת את דרכי הנשימה.
אין הרבה מה לעשות מלבד איוורור הבית ושטיפת ידיים.
יתכן בהחלט שיהיו עוד התקפים בחורפים הבאים, אבל לרוב חולף לאחר שנות הילדות הראשונות.
כרגע, לא הייתי נכנסת ללחץ מיותר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CELL-DYN 1600סירינה27/03/2008
WBC:10.9
LYM:4.8 44.1%L
MID:0.7 6.7%M
GRAN:5.4 49.2%G
RBC:4.41 M/UL
HGB:10.9 G/DL
HCT:31.3%
MCV:71 FL
PLT:325
MPV:6.9
PCT:0.22%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסירינה
ד''ר הדר ירדני27/03/2008שלום סירינה,
כפי שציינתי, חוסר ברזל.
השאר תקין.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםסירינה26/03/2008
שלום ,התינוקת שלי בת 7 חודשים,עשתה בדיקת דם ויצא_______10.9?האם זה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסירינה
ד''ר הדר ירדני27/03/2008שלום סירינה,
אני מבינה שאת מתכוונת להמוגלובין 10.9 - מעט נמוך, אבל באם נוטלת ברזל בקביעות ובהתחשב בגיל, סביר. תצטרך לעשות עוד בדיקה בגיל שנה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)