מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות רגשיתאלינור05/07/2011
שלום .יש לי תאומים כבני ארבע ותינוק כבן 10 חודשים.שאלתי היא לגבי אחד התאומים שלי.
ישנן מספר עובדות שחשוב לי לציין .
1)ילדי בעל מבנה גוף קטן יחסית ונמצא במעקב אצל אנדוקרינולוג,נולד במשקל 2 קילו בשבוע 37.
2)בגיל שנתיים ושמונה חודשים פניתי לקלינאית תיקשרות מכיוון שלא הגהה את כל הצלילים במילה.הטיפול לא היה מוצלח והוא לא רצה לשתף פעולה ,לאחר מכן המשכתי לקראת גיל 4 אצל קלינאית אחרת שאמרה שאין צורך בטיפול אלא מספר נקודות לעבוד עליהן בבית וכל מספר חודשים אני הולכת אליה לביקורת.כיום הוא מצליח להגות את רוב הצלילים אולם לדעתי הוא עדיין "בולע" את הדיבור .
3)הוא ילד מופנם ביישן ,הגננת אומרת שהוא מקובל חברתית אולם הוא אינו יוזם,כמו כן אם ילד למשל ימשוך לו בחולצה הוא לא יעיר לו ,ולעיתים חברים שלו עושים עבורו את העבודה.
4)הוא מפחד מכל מיני רעשים והוא די סטרילי.(הסטריליות היא תורשה ממני ...),הוא גם נמנע מלנסות דברים רבים מתוך פחד.למשל מתקנים בלונה פארק,לא רוצה לטוס וכו'.
לשאלתי ,אני קצת מוטרדת וחוששת שמאפיינים אלו מצביעים על קושי רגשי.אשמח לקבל את חוות דעתכן על פי האיפיונים שהצגתי ומעבר לכך במידה והוא צריך חיזוק רגשי האם כדאי לפנות לכל מיני מטפלים כגון רכיבה טיפולית וכדומה.תודה רבה אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות רגשית - תגובה
06/07/2011אלינור שלום,
כפי שאת מתארת, מדובר בילד ביישן ומופנם, ואולי גם פחדן מעט. נראה כי זה המזג שלו, וכפי שאת מרמזת, ייתכן שהוא דומה לך.
בנושא הרגישות לרעש, לתנועות (נדנדות, מתקני לונה פארק) ולתחושות שונות (סטריליות), אפשר להיעזר במרפאת-בעיסוק, היכולה לתת להורים הדרכה על עבודה עם הילד, ועל חשיפה הדרגתית לחומרים שונים ומצבים שונים, כדי למתן את הרגישות-יתר.
לגבי תכונות אופי של מופנמות וביישנות, זה משתפר עם הזמן, אולי קצת בסיוע של תיווך לפיתוח קשרים חברתיים, גם בגן, בעזרת הגננת, וגם בבית, אחה"צ.
לא בטוח שיש כאן "בעייה רגשית", וייתכן שאפשר להמתין עוד עם טיפולים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה והעניינית
אלינור06/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות רגשית - תגובה
09/07/2011אלינור שלום,
בהחלט ייתכן שבהרכב המשפחתי שלכם, מדובר בילד שמרגיש, בצדק או שלא בצדק, קצת "לחוץ" בין האחים שלו. זה קורה הרבה בהרכב של תאומים ו-3 ילדים, במיוחד כאשר יש לילד כמה קשיים התפתחותיים.
אבל ייתכן שמדובר גם במצב של אופי ותכונות אישיות מסויימות, כמו נטייה לחרדה או פחדנות, ורגישות יתר, לקולות ולמגע.
הייתי מציעה לך להתייעץ בעניין זה עם מרפאת בעיסוק, שאולי תמליץ על טיפול קצר לחזק אותו גופנית, ולעזור לו עם הרגישויות העודפות.
את הטיפול הרגשי הייתי דוחה להמשך, כשיהיה קצת גדול יותר.
אגב, לא ציינת אם התאומים נמצאים באותו גן, וגם זה נושא למחשבה. אולי עדיף להפריד ביניהם ?
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)