מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיכוב בהתפתחותליאת19/07/2011
שלום,
בני בן השנה וחמישה חודשים אומר רק שני מילים - "אבא" ו"קח" ("אמא" רק שהוא בוכה וגם אז אני מקווה שזו באמת כוונתו) אך מעבר לנושא הדיבור, מה שיותר מטריד אותי זה שאינו מצביע ואינו מגלה עניין כשאני מנסה ללמד אותו דברים חדשים, כמו איפה איברי גופו (ישר מנסה לזוז לעיסוק אחר).
הוא מביא משחקים או עוגיות שהוא רוצה שאפתח לו, פותח את הדף שמצחיק אותו בספר ומביא לי, מנסה להכניס מפתחות למנעול הדלת, ועוד.
אך אינו מצביע על אור למשל למרות שטחנתי לו את זה (אם הוא עושה לי טובה, הוא מרים את כף ידו למעלה כשאני שואלת "איפה אור?" ולעיתים בכלל לא מסתכל למעלה). כשאני אומרת לו לעשות "נו, נו, נו..." הוא מנסה לחקות אותי, רק עם כל היד ולא עם האצבע המורה.
שימוש באצבע אני יכולה להגיד שהוא עושה כשמנסה להצביע על משהו ספציפי בספר שהוא אוהב או כשהוא מנסה להפעיל איזה כפתור במשחק וגם לרוב הוא יעדיף לעשות זאת עם האגודל.
לחקות חיות הוא עושה רק דג וגם חיה אחרת שידע לעשות הוא כבר לא עושה.
אם הוא רוצה משהו מגבוה הוא פשוט מרים את היד ומייבב.
מבחינת שפה - ג'יבריש מוחלטת, למרות שאם הוא כועס זה ניכר ברצף ובטון
מבחינת קשר עין מקיים היטב, מגיב לשמו והוראות בסיסיות
אני מתנצלת על אריכות הדברים, אני פשוט מאוד חרדה ולחוצה
ואשמח לשמוע את חוו"ד - האם יש בסיס לחששותיי
אני מעוניינת לפנות לאיבחון במרכז להתפתחות הילד
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב בהתפתחות - תגובה
20/07/2011ליאת שלום,
קשה לשפוט לפי התיאור שלך אם באמת יש איחור, אבל בכל מקרה, האיחור נראה קל.
כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד. זו כתובת מקצועית טובה, ונקווה שהכל יהיה בסדר.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)