עיכוב בהתפתחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכוב בהתפתחות
    ליאת
    19/07/2011

שלום,
    בני בן השנה וחמישה חודשים אומר רק שני מילים - "אבא" ו"קח" ("אמא" רק שהוא בוכה וגם אז אני מקווה שזו באמת כוונתו) אך מעבר לנושא הדיבור, מה שיותר מטריד אותי זה שאינו מצביע ואינו מגלה עניין כשאני מנסה ללמד אותו דברים חדשים, כמו איפה איברי גופו (ישר מנסה לזוז לעיסוק אחר).
    הוא מביא משחקים או עוגיות שהוא רוצה שאפתח לו, פותח את הדף שמצחיק אותו בספר ומביא לי, מנסה להכניס מפתחות למנעול הדלת, ועוד.
    אך אינו מצביע על אור למשל למרות שטחנתי לו את זה (אם הוא עושה לי טובה, הוא מרים את כף ידו למעלה כשאני שואלת "איפה אור?" ולעיתים בכלל לא מסתכל למעלה). כשאני אומרת לו לעשות "נו, נו, נו..." הוא מנסה לחקות אותי, רק עם כל היד ולא עם האצבע המורה.
    שימוש באצבע אני יכולה להגיד שהוא עושה כשמנסה להצביע על משהו ספציפי בספר שהוא אוהב או כשהוא מנסה להפעיל איזה כפתור במשחק וגם לרוב הוא יעדיף לעשות זאת עם האגודל.
    לחקות חיות הוא עושה רק דג וגם חיה אחרת שידע לעשות הוא כבר לא עושה.
    אם הוא רוצה משהו מגבוה הוא פשוט מרים את היד ומייבב.
    מבחינת שפה - ג'יבריש מוחלטת, למרות שאם הוא כועס זה ניכר ברצף ובטון
    מבחינת קשר עין מקיים היטב, מגיב לשמו והוראות בסיסיות

אני מתנצלת על אריכות הדברים, אני פשוט מאוד חרדה ולחוצה
    ואשמח לשמוע את חוו"ד - האם יש בסיס לחששותיי

אני מעוניינת לפנות לאיבחון במרכז להתפתחות הילד

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב בהתפתחות

הוספת תגובה

• עיכוב בהתפתחות - תגובה

20/07/2011

ליאת שלום,
    קשה לשפוט לפי התיאור שלך אם באמת יש איחור, אבל בכל מקרה, האיחור נראה קל.
    כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד. זו כתובת מקצועית טובה, ונקווה שהכל יהיה בסדר.
    כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו