גמילה מחיתולים + אבא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים + אבא
    ליאן
    25/07/2011

שלום!
    ברצוני לשאול שתי שאלות לא ממש קשורות בנוגע לביתי בת השנה ו 4:
    1. לפני כחודש חודשיים היא גילתה את אבר המין שלה (אני קוראת לזה פיפי), ובנוסף מאז ומעולם אוהבת ללכת איתי לשירותים שם אני מסבירה לה שאמא עושה פיפי בשירותים וכו'.לפני כשבוע התחילה להצביע על החיתול ולהגיד (סוג של) פיפי. אני שואלת אותה אם היא רוצה לעשות פיפי והיא אומרת כן. בפעמיים שלוש שזרמתי איתה ואשכרה הורדתי לה חיתול והושבתי אותה על האסלה (לא התכוננתי עדיין עם סיר) היא לא עשתה פיפי אבל כן עשתה כ 5 דקות אחר כך (בחיתול/ על הרצפה). אם היא עושה פיפי על הרצפה (בקיץ כיף יותר בעירום) היא באה ואומרת לי. השאלה היא כזו: האם זה אומר שאפשר ו/או צריך להתחיל לגמול אותה מחיתולים בגיל כה צעיר? אם לא, מה אני אמורה לעשות כשהיא אומרת לי שהיא רוצה פיפי? האם התעלמות לא תמסמס לה את המודעות לצרכיה?
    2. בעלי איש קבע שמגיע פעם בשבועיים הבייתה, לפעמים קצת יותר ולפעמים קצת פחות. מדי פעם אנחנו מתקשרות אליו ביחד (תמיד על ספיקר). כבר איזה שלושה חודשים שהילדה לוקחת חפצים רנדומליים (שלט של טלוויזיה, קופסאות וכו), מצמידה לאוזן ואומרת "אבא אבא". היא עושה את זה גם כשהוא יושב מולה בסלון למרות שהוא עונה לה שאבא פה. מה זה אומר? מה צריך, אם בכלל לעשות או להגיד לה? לשתף פעולה במשחק? להתעקש על להבהיר לה שאבא פה/ בצבא?
    סליחה על האורך ותודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים + אבא

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים + אבא - תגובה

26/07/2011

שלום ליאן,
    לגבי הגמילה - נראה לי שהילדה מתחילה לשים לב לדברים, אבל עדיין רחוקה מיכולת שליטה. בהחלט אפשר לשים אותה על האסלה כשהיא אומרת "פיפי", אבל אל תצפי שזה כבר יהיה קבוע, ואפשר להוריד לה את הטיטול.
    לגבי אבא - יש להניח שילדה בגילה עוד לא מבינה בדיוק מה פירוש ,אבא בצבא", אלא שהוא לא על-ידה, בבית. ובכלל, לא בדיוק ברור למה היא מתכוונת כשהיא אומרת "אבא אבא". בוודאי חבוי שם רעיון שלם, שהיא עדיין לא יכולה לבטא במלים.......
    אפשר לענות לה, לפי המצב : הנה אבא, פה. או - אבא לא בבית, אבא רחוק, אבא בצבא.... בהמשך תלמד, מה ההבדל בין פה ו-שם, קרוב ורחוק, וכד'.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו