מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחדים לילדה בת שנתייםענת28/07/2011
הבת שלי בת שנתיים ילדה שמחה, חייכנית ופעילה מאוד. מתפתחת יפה בכל התחומים.
יש לה פחדים שאני לא מבינה את פישרם.
1. פחד משרפרף ההחתלה בגן. היא לא מוכנה להחליף חיתול עליו ואפילו לא לעמוד לידו. הוא בגובה ברך של מבוגר עם מזרון עליו. כשהיא נכנסת לחדר ההחתלה בגן היא הולכת לכיוון השני מהשרפרף ונצמדת עם הגב לקיר.
2. רציתי להעביר אותה ממיטת התינוק וקניתי לה מיטת נוער שהגיעה השבוע הביתה. היא לא מוכנה לעלות עליה, גם לא איתי. היא בוכה אם אני יושבת עליה איתה.
כשאני יושבת על המיטה החדשה, היא קוראת לי מהר לרדת. כאילו זה מסוכן.
אם אני שמה על המיטה בובות ומראה לה אותן, היא מורידה אותן משם מהר.
ממה יכולים לנבוע הפחדים האלו ומה עלי לעשות כדי להרגיל אותה למיטה החדשה?
תודה מראש
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים לילדה בת שנתיים - תגובה
28/07/2011ענת שלום,
קשה לדעת בדיוק מה עובר בראשו של ילד כה קטן, במיוחד בטרם הוא יודע לדבר ולספר לנו. לכן - הכל בגדר פרשנויות.
לגבי שידת ההחתלה - ייתכן שראתה שהתינוקות המחותלים על השידה בוכים, או שאולי בכלל לא ברור לה מה בדיוק "עושים" לתינוקות על השידה, ולכן היא פוחדת.
לגבי המיטה החדשה - זה באמת לא ברור, אלא אם היא רואה את הדמיון (לפי הגובה !) בין שידת ההחתלה והמיטה. או אולי סתם כי מדובר ברהיט חדש ולא מוכר לה.....
אני מציעה שתתני לה להתרגל, והפחד יעבור.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ענת28/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)