פחדים לילדה בת שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים לילדה בת שנתיים
    ענת
    28/07/2011

הבת שלי בת שנתיים ילדה שמחה, חייכנית ופעילה מאוד. מתפתחת יפה בכל התחומים.

יש לה פחדים שאני לא מבינה את פישרם.
    1. פחד משרפרף ההחתלה בגן. היא לא מוכנה להחליף חיתול עליו ואפילו לא לעמוד לידו. הוא בגובה ברך של מבוגר עם מזרון עליו. כשהיא נכנסת לחדר ההחתלה בגן היא הולכת לכיוון השני מהשרפרף ונצמדת עם הגב לקיר.

2. רציתי להעביר אותה ממיטת התינוק וקניתי לה מיטת נוער שהגיעה השבוע הביתה. היא לא מוכנה לעלות עליה, גם לא איתי. היא בוכה אם אני יושבת עליה איתה.
    כשאני יושבת על המיטה החדשה, היא קוראת לי מהר לרדת. כאילו זה מסוכן.
    אם אני שמה על המיטה בובות ומראה לה אותן, היא מורידה אותן משם מהר.

ממה יכולים לנבוע הפחדים האלו ומה עלי לעשות כדי להרגיל אותה למיטה החדשה?

תודה מראש
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים לילדה בת שנתיים

הוספת תגובה

• פחדים לילדה בת שנתיים - תגובה

28/07/2011

ענת שלום,
    קשה לדעת בדיוק מה עובר בראשו של ילד כה קטן, במיוחד בטרם הוא יודע לדבר ולספר לנו. לכן - הכל בגדר פרשנויות.
    לגבי שידת ההחתלה - ייתכן שראתה שהתינוקות המחותלים על השידה בוכים, או שאולי בכלל לא ברור לה מה בדיוק "עושים" לתינוקות על השידה, ולכן היא פוחדת.
    לגבי המיטה החדשה - זה באמת לא ברור, אלא אם היא רואה את הדמיון (לפי הגובה !) בין שידת ההחתלה והמיטה. או אולי סתם כי מדובר ברהיט חדש ולא מוכר לה.....
    אני מציעה שתתני לה להתרגל, והפחד יעבור.
    כל טוב !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ענת
    28/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו