הכאה בלי סיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכאה בלי סיבה
    א
    11/08/2011

בני בן שנתיים ומזה כחצי שנה הוא פונה לילדים אחרים שאינו מכיר בסיטואציות חברתיות שונות על ידי הכאתם באופנים שונים. הוא יכול לדחוף, לשרוט, להחטיף.
    בקליטתו בגן היה מרבה לנשוך אבל זה עבר ובגן יש מעט מקרי אלימות.
    כיום אני חשה קושי לצאת איתו למפגשים חברתיים בנוכחות ילדים אחרים צעירים ממנו או בני גילו מבלי שאצטרך להשגיח עליו כל רגע. אני נמנעת מג'ימבורי ומפעילויות דומות מסיבה זו.
    לאחר שהוא מכה הוא מבין כי פעל בצורה שאינה מקובלת. אנו מגיבים בחריפות ובדרך כלל הוא יושב בצד או מיד לאחר מכן ניגש איתי לילד או הילדה ומבקש סליחה.
    הוא גם מגיב באשמה לאחר שעה או שעתיים בכך שמספר על ילד שבכה כי הוא נתן מכה.
    אני אובדת עצות כיצד להפסיק התנהגות זו.
    אני מגיבה בעקביות, מסבירה לו שזה לא נעים לילד והוא בוכה, אך אין שיפור.
    מה ניתן לעשות?
    חשוב לי לציין כי בני הוא ילד עליז מאד, מלא שמחת חיים, מרבה לחבק ולנשק ופעמים רבות חולק את צעצועיו וחטיפים על ילדים אחרים בשמחה. אך יש מצבים "שהשד" בו.
    האם הוא זקוק לעזרה מקצועית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכאה בלי סיבה

הוספת תגובה

• הכאה בלי סיבה - תגובה

13/08/2011

שלום,
    מקובל לחשוב, שדרך המגע הפיזי היא הדרך שבה ילדים משתמשים בתקופה הטרום-מילולית, או בהתחלה, כאשר הם עדיין לא שולטים בשפה ומתקשים לבטא את עצמם. בהמשך השפה מתחילה להיות דרך התקשורת המרכזית, וילדים גם לומדים ומפנימים כללי התנהגות חברתית נכונה.
    זה לוקח זמן, וההכאה חולפת. אני בטוחה שגם אצלך זה יקרה. סבלנות !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו