התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    התייעצות
    15/08/2011

יש לי בן בן שנה ושלושה חודשים בן שלישי מתוך שתי בנות . עדיין לא הולך נעמד בתמיכה רבה על השולחן והולך סביבו . מטופל בפיזיוטרפיה בהתפתחות הילד אך אני לא רואה שיפור והתקדמות
    מבחינה קוגנטיבית ילד סקרן שמח צוחק יוצר קשר עין מגיב . אך עדיין חוץ מ: מה מה שזה אמא , אבא .הב הב לכלב . ששואלים אותו איפה אור מסתכל או מצביע עם כל היד ללמעלה אומר פה ומראה לנו את המתג שמדליקים את האור ומנסה להדליק .
    שמביאים לו משהו לדוגמא במבה אז אני אומרת תגיד תודה לפעמים שבא לו הוא משלים את המילה ל-דה במקום תודה .
    שהוא רוצה משהו אומר מה מה ומגיע לאן שהו ומרים את כול היד . ואני צריכה לחפש מה הוא רוצה . האם זה תואם את גילו ?

מאוד מודאגת קודם מבחינה מוטורית שהוא לא הולך וגם מבחינה קוגנטיבת שעדיין הוא לא אומר לא , כן , הצבעה עם אצבע . ממסתכלת על ילדים שגדולים ממנו בחודשים שלוש שהם כבר מדברים , הולכים .
    גם מודאגת מבחינת הגן הוא עולה לגן של יותר גדולים באותו מתחם ולפי הבנתי כולם הולכים שם והוא יהיה היחיד כנראה שלא הולך. האם זה שיקול נכון מבחינתי להשאיר אותו שם . ( יש לציין שהוא מכיר את המטפלות שימשיכו אותו חלקן )

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

16/08/2011

שלום אמא יקרה,
    לפי תיאורך, יש איחור התפתחותי כללי קל, ובהחלט חשוב שהילד יהיה במעקב של אנשי מקצוע טובים במכון להתפתחות הילד במקום מגוריכם.
    לגבי הגן - כדאי שהילד יהיה בקבוצה של ילדים שדומים לו, ולא טוב שהוא היחיד שלא הולך. אולי כדאי לבקש להשאיר אותו בקבוצה היותר צעירה עד שיתחיל ללכת, ונקווה שזה יקרה עוד כמה חדשים.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

מיכל בר-נס
    17/08/2011

הי,

טווח הליכה הוא עד 18 חודשים כך שבנושא הליכה לא ניתן להגיד שיש איחור.

לא ציינת מה עוד התינוק שלך עושה.

את מספרת שנמצא בטיפול פיזיותרפיה חשוב להמשיך גם עם נדמה לך שאין התקדמות.

לגבי הדיבור זה לא נשמע לי חמור. יתכן שזה מתקשר להתפתחות המוטורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו