קשיי התנהגות- מודאגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי התנהגות- מודאגת
    יעל
    16/08/2011

שלום,

בעבר התייעצתי פה לגבי ילדי ודיברנו על מזג קשה. כיום בן 3.
    אעברנו אבחון בהתפתחות הילד ודובר על בעיית התנהגות, ייתכן קושי תחושתי.
    קיבלנו הדרכת הורים. ריפוי בעיסוק לא הצליח- הילד לא שיתף פעולה, רק בדרך שלו- רצה רק לגזור במספריים, והיה קשה מאוד לקחת אותו להחזיר אותו בגלל שיש לו קושי במעברים).
    היה השנה במעון עד 16 וזה מאוד תרם לכל המשפחה.
    מאוד קשה לי לטפל בילד. שותה המון ומאוד זקוק לבקבוק עדיין. גמול אבל צריך הרבה לשירותים, צריך שאני אלך איתו כל פעם לשירותים. דרשנות מאוד גבוהה, מתקשה מאוד לקבל לא, צריך כל הזמן שיעסיקו אותו, זקוק הרבה למגע, טיול בעגלה, מאוד אוהב אופניים, קפיצות, משחק בכדור. כל הזמן זז או זקוק 'לתזוזה באוויר'. חושש מרעשים. יש לו גם גמישות יתר ואני מרגישה שיש מסורבלות מוטורית.
    בשבתות מאוד קשה כשאין לילד מסגרת. ועכשיו בקיץ. (יש גם תינוק בן שנתיים פעיל). צריך ממש סיוע מתמיד איתו אחרת הבית 'מתפרק'.

הפנו אותנו ליחידה לגיל הרך כי נראה לי שהיו די אובדי עצותץ ואני מתלבטת. האם שם יש טיפול רק בצד הרגשי? האם הם ידעו לומר האם הדברים נובעים ממקור נוירולוגי כמו היפראקטיביות או ממקור נפשי?
    חשבתי לפנות לנויורלוג / פסיכיאטר באופן עצמאי כדי לבדוק את העניין- האם יש מה לעשות בגיל כזה? תרופה? ויטמינים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי התנהגות- מודאגת

הוספת תגובה

• קשיי התנהגות- מודאגת - תגובה

17/08/2011

יעל שלום,
    צר לי שחוויית ההורות שלך כל כך קשה. איננו יכולים "לבחור" את ילדינו, הם נולדים עם אופי משלהם, ולפעמים זה אופי קשה. אני יכולה רק להבטיח לך, שבמשך השנים, ילדים נבונים "מתרככים", והמצב נעשה קל יותר. הם מבינים, הם לומדים, אפשר יותר להסביר להם. עוד שנתיים-שלוש.
    אני חשה, שכנראה יש גם אינטראקציה מתוחה ביניכם, וזה מחמיר את המצב : הילד מרגיש בוודאי שאתם כועסים עליו, ומגיב בהקצנה וזה הופך מעגל קסמים של אנטי לאנטי......
    אינני בטוחה שיש "בעיות התנהגות", כלומר : זה לא משהו פתולוגי שצריך פסיכיאטר, או טיפול תרופתי. גם טיפול רגשי לילד בגיל זה לא יעיל בעיני. אבל חשוב שאתם תקבלו הדרכה, כהורים, מה לעשות ומה לא לעשות, איך להגיב במצבים שונים, כדי ללמוד להסתגל, לא לכעוס.
    לכן, הייתי נעזרת בפסיכולוגית התפתחותית, ומבקשת ליווי שלה.
    סבלנות, וכל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

יעל
    17/08/2011

תודה זה אכן נכון שיש מתיחות כיוון שקשה לנו לעמוד בדרישות הגבוהות שלו, אבל אנחנו באמת מנסים לחשוב על פתרונות כדי שהחיים יהיו רגועים יותר (צהרונים, שמישהו יקח אותו לסיבוב וכו'...). אני יוגעת שזה הוא ואי אפשר לשנותו אבל זה לא פשוט...

לאן פונים כדי לקבל הדרכה כזו? אנחנו בדיוק עוברים דירה מירושלים אז נפסיק בהתפתחות הילד בירושלים. למי לפנות?
    ושוב, אין משהו שיכול לעזור לתחום של וויסות/ מיתון/ הרגעה מבחינה תרופתית?

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

18/08/2011

יעל שוב שלום,
    החיים לא פשוטים, וילדים מעמידים בפנינו אתגרים כל החיים......
    איננו נוהגים לתת תרופות בגיל כה צעיר, במיוחד כשאין אבחנה גופנית או ליקוי ברור.
    ההתייחסות היא התנהגותית, כפי שציינתי קודם : נסו פעילויות שונות שמעסיקות את הילד ואשר מרגיעות אותו : ספורט, מוזיקה, פעילות יצירתית.
    חפשו מכון להתפתחות הילד במקום המגורים החדש שלכם. שם בוודאי יש פסיכולוגית התפתחותית שתוכל ללוות אתכם בתמיכה ובהדרכה.
    שיהיה לכם מעבר קל ומוצלח, וכל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו