מוטוריקה עדינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוטוריקה עדינה
    מורן
    20/08/2011

היי,
    בני בן ה 3 ו10 חודשים היה בבדיקה של הטיפת חלב , בבדיקה התבקש להעתיק את הצורות .
    היא ביקשה להתחיל מצורה מסויימת והיא התעקשה איתו על צורה אחרת עשה והיא טענה שנראה לה שיש קושי בלהעתיק ויש לפנות לריפוי בעיסוק .
    בגן לא התריעו לי על בעיה , לאחרונה הוא פחות אוהב לצייר , יש לציין כי הוא אוהב לעשות כאלו כותב ועושה זאת בעיקר בקווים ישרים .

היא ביקשה שננסה להשיג את הגננת הקודמת שתמלא את הטפסים .
    הגענו הביתה הוא צייר משולש וטען הנה כמו שהרופאה ביקשה .
    לי ידוע שהבן שלי יודע דברים ומוציא ללא לחץ בזמן שלו .
    אני נורא בלחץ !האם אכן כך יש בעיה מוטורית לילדי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוטוריקה עדינה

הוספת תגובה

• הערה חשובה !

מורן
    20/08/2011

לאחרונה נורא אוהב מכוניות ומשחק שובבות , אני לאחר לידה ( 3 וחצי ח')

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקחת בע"מ את אחות ט.חלב

אסנת
    20/08/2011

הי אמא מודאגת,
    אני אורחת בפורום ומרב"ע די ותיקה בהתפתחות הילד.
    בדיקות ט. חלב מיועדות לסינון ותפקיד האחיות להסב תשומת לב ההורים אם מתרשמות מאחור. אנו מקבלים הרבה הפניות לאבחון דומות לתאורך.
    ילד בן 3.10 ש"כותב", אוהב לצייר ולשרבט, מסתדר עם משחקי הרכבה ופאזלים וכד' אינו מאחר בד"כ.
    הייתי בודקת איתו בבית באוירה רגועה האם הוא יודע להעתיק קו אנכי, אופקי, צורת פלוס ואולי אולי ריבוע (לא חייב- נאחרון מגיע סביב גיל 4)- רק כדי לוודא שאכן הוא יודע גם לצייר מעצמו וגם להעתיק כי מדובר באסטרטגיות חשיבה שונות.
    רוב הסיכויים שאין סיבה לדאגה :-)
    תני לו להיות ילד, בלי לחץ, מספיקה ההתמודדות עם הרחבת המשפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטוריקה עדינה - תגובה

מיכל בר-נס
    23/08/2011

היי מורן,
    על פניו נראה שאין כאן בעיה מוטורית, נראה לי שהוא פשוט נלחץ מהבקשה והסיטואציה.
    את בעצמך מספרת שבבית הצליח.
    אני מציעה לך לעקוב אחרי הביצועיים של הבן שלך כשהוא בסביבה נינוחה בעיקר בבית ללא דרישות ולחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו