מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בתי בת שנה ותשעה חודשיםנלה23/08/2011
שלום,
בתי בת שנה ותשעה חודשים היא מאוד פעילה, עצמאית באופן יוצא דופן, חייכנית, ניתן לראות שיש לה אופי והיא מבינה הכל , יודעת איפה כל דבר בבית וממש מבינה כל מה שמדברים איתה. היא אומרת כ 15 מילים אולי קצת יותר. היא שומעת שתי שפות בבית למרות שאני מדברת איתה כמעט תמיד בעברית כי הרגשתי שזה קצת מבלבל אותי ואותה אך, אח שלה מדבר איתה ואיתי באנגלית רוב הזמן.
היא לא הולכת לגן, אלא איתי בבית. בחודשיים הקרובים אם לא אמצא מסגרת אביא גננת הביתה למספר שעות ביום שתשב איתה, תקריא לה סיפורים וכו'
העניין הוא שכשאני מדברת איתה ושואלת למשל, את רוצה עוד? היא מהנהנת בראש אז אני מבקשת ממנה לחזור אחרי המילה עוד ובד"כ היא לא מנסה, קשה לי לשכנע אותה לנסות ואני לא מבינה למה. לפעמים מזיזה את השפתיים ול מפיקה את הצליל,אני זוכרת את בני חוזר על מילים חדשות ומדבר כל הזמן כדי לשנן ולתרגל והיא מקשקשת המון אבל לא מתרגלת הרבה מילים חדשות וגם אוצר המילים שלה לא כל כך גדול. לפעמים היא גם משתמשת בהברה שונה למילה למשל, מכנה את הבן שלי בשם אחר לגמרי משמו, המציאה לו שם.. עכשיו התחילה להגיד עוד: תא, לא יודעת מה הקשר אך כך היא מבקשת עוד ביומיים האחרונים. ברור לי שהיא מבינה הכל וגם מנסה כמעט הכל לבד מבחינה מוטורית למשל להתלבש לבד, ממש מתעקשת, נועלת נעליים, חוגרת חגורה של הכיסא, מוזגת לעצמה שתיה מהמקרר לבד ועוד המון דברים שבד"כ לא עושים בגילה, אבל בנושא השפה אני מרגישה שהיא פחות מנסה אז הייתי רוצה להתייעץ עם גורם מקצועי לגביה, שיראו אותה ויחוו דיעה.
אני מגיעה לארץ בעוד מספר שבועות והייתי רוצה לדעת עם איזה גורם מקצועי את ממליצה להתייעץ. ובכלל מה דעתך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת שנה ותשעה חודשים - תגובה
24/08/2011נלה שלום,
בהחלט כדאי לקחת את הילדה לאבחון של קלינאית תקשורת, ולהתחיל לטפל, לפני שהילדה תפתח תסכול מכך שאינה יכולה להתבטא.
יש מצב שנקרא דיספרקסיה, ובו קיים קושי לבטא את הדיבור באופן מוטורי. מטפלים בזה, וזה משתפר.
אני גם בהחלט ממליצה להכניס את הילדה לגן. יש לכך תרומה רבה להתפתחות הילד, מכל הבחינות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)