בן 4 מאשים שמכאיבים לו האשמות שווא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 4 מאשים שמכאיבים לו האשמות שווא
    קרן
    25/08/2011

שלום
    בני בן ה-4 ילד נבון ורגיש מאוד.
    מאוד פרפקציוניסט ומסודר. הוא נוטה להאשים (בעיקר אותי) אם משהו לא מסתדר כפי שהוא רוצה. בתקופה האחרונה הוא מאשים אותי שאני מכאיבה לו. אני כמובן לא אלימה כלפיו ולעיתים רחוקות צועקת. אך הוא טוען שאני מכאיבה לו. הוא הסטרי ונמצא באמוק כלפי העניין. זה יכול להיות בסיטואציה שאני מוציאה אותו מהאמבטיה, מחזיקה לו יד כשהוא קופץ ונופל כתוצאה מהקפיצה. כשהוא נמצא בהתקף שכזה הוא טוען שאני מכאיבה לו גם כשאיני נוגעת בו כלל.
    אני חושבת שהוא מודע לאיך שאמירות מסוג זה משפיעות עליי. שוב, הוא ילד מאוד מאוד חכם... אני מרגישה שהוא משחק בזה והוא לא מודע עד הסוף מה המשמעות של מה שהוא אומר.
    כאמור זה מופנה כלפי כל מי משחק איתו או קרוב אליו. פשוט מאשים את האחר בכל משהו לא נעים שקורה לו. אם חבר משחק איתו והמשחק נופל עליו אז כמובן שהחבר רצה לפגוע בו וכו'...
    אני חיה בנפרד מאביו מאז שהוא תינוק. אביו טוען שהוא מכיר את ההתנהגות הזאת אצלו אך זה פחות בולט לו. לאחרונה נולד אח חדש במשפחה אצל אביו (אח ראשון בזוגיות החדשה). ואני רואה הרבה דברים שקשורים למצב החדש והמבלבל...איכשהו אצל אביו הוא מתנהג למופת ואצלי כל האגרסיות יוצאות...
    אשמח לעצות איך להתמודד עם האשמות כאלו?

תודה :)
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן 4 מאשים שמכאיבים לו האשמות שווא - תגובה

26/08/2011

קרן שלום,
    יכולות להיות כמה סיבות להתנהגות זו :
    האחת, שיש לילד רגישות תחושתית, ומגע בצורה מסויימת באמת נתפש על-ידו כמגע כואב, או לא נעים.
    שנית, יכול להיות שהילד בתקופת מתח , אולי כפי שציינת, לאור השינוי במשפחת אביו, והחשש שלו מתחרות מצד האח שנולד.לכן, הוא תובעני יותר, דורש יותר תשומת-לב, וכמובן שזה מופנה אלייך, כאמא, כמקום הכי בטוח.
    שלישית, ייתכן שמדובר בשלב התפתחותי מסויים, בו הוא עדיין אינני בשל לראות בעצמו את הגורם לבעייה, והוא משליך אותה על האחרים סביבו.

נסי להתמודד עם זה בדרך רגועה והגיונית. נסי להסביר לו : מה היה קורה לו לא היית אוחזת בו, למשל. נסי לשאול אותו, מה אפשר היה לעשות במקום זה, אולי לו הוא היה מטפס, או קופץ, בצורה אחרת ? נסי להביא אותו לחשוב על פתרונות אחרים, על דרכים אחרות להתנהלות שלו. לפי תיאורך, בהחלט ייתכן שזה יעזור לו.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על התשובה

קרן
    27/08/2011

אבדוק את הפתרונות שהצעת
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו