פיגור שכלי והעדר אוננות אצל פעוטות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיגור שכלי והעדר אוננות אצל פעוטות
    מלי
    09/09/2011

האם יש מידע מחקרי לגבי איחור בגיל שבו פעוטות מתחילים לחקור את גופם (לאונן) לבין פיגור שכלי בעתיד. האם כשבתי הפעוטה מאוננת אוכל להגיד לעצמי שזה סימן שלא יהיו לה קשיים כלשהם כשתהיה בוגרת ?
    חשוב לי לקבל קישורים למחקרים מדעיים שבדקו את הקשר בין גיל אוננות אצל פעוטות לבין פיגור שכלי בעתיד/בעיות נפשיות בעתיד. למשל, האם כשרואים אדם בוגר שלא מתפקד (פיגור/בעיה נפשית) ולא עצמאי, יכול להיות שיש לזה קשר עם העובדה שהוא התחיל לאונן רק בגיל 5 ולא כשהיה פעוט ? אלה הן השאלות שאני מחפשת עליהן תשובות והשערות במחקרים מדעיים ורציתי קישורים באינטרנט אליהם (גם באנגלית כי אני קוראת אנגלית).

בתודה מראש,
    שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיגור שכלי והעדר אוננות אצל פעוטות - תגובה

10/09/2011

שני שלום,
    לא ידוע לי ולא ראיתי כל מידע מדעי על קשר בין אוננות למשכל של אדם, בגיל צעיר או בגיל מבוגר.
    מבחינה קלינית, ראיתי מגוון רחב, שבעיני לא מצביע על שום קשר בין שני המשתנים. גם אין סיבה שתהייה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו