האם הילד שלי מחונן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הילד שלי מחונן?
    דינה
    18/09/2011

בני הוא בן 6.5 עבר מבחן וקסלר -wppsi
    סיבה לאיבחון-שיעמום בכיתה א'.
    הילד יודע לקרוא מגיל 4.5 ללא ניקוד(אפילו כתב רגיל).בעקבות תלונות של הילד על שיעמום והפרעות בכיתה נשלח למבחן הנ"ל.
    הפסיכולוגית החינוכית המליצה על הקפצה לכיתה ב'.
    ברצוני לקבל הסבר על הציונים שצוינו בדו"ח:
    אינטלגניה מילולות -138
    אינטלגנציה ביצועית 110
    אינטלגנציה כללית 125
    האם הציון הקובע למחוננות הוא האינטלגנציה הכללית?
    האם מחונן?
    הפסיכולוגית הסבירה שהוא מחונן בקטע המילולי...
    אודה על תגובתך והסבר על התוצאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם הילד שלי מחונן?

הוספת תגובה

• האם הילד שלי מחונן? - תגובה

19/09/2011

דינה שלום,

ההגדרה למחוננות היא רמת משכל (=אינטליגנציה) מעל 138, גם בתחום המילולי, וגם בתחום הביצועי.
    אצל הבן שלך, לפי תוצאות האבחון, התחום המילולי/השפתי, מאד מפותח, אבל התחום הביצועי (תפישה חזותית, יכולת חזותית-מוטורית) הוא רק מעט מעל לממוצע.לכן, לפי הקריטריונים, הוא איננו עונה להגדרה של מחונן. הפער בין שני התחומים הוא גדול, ופירושו שבהיבטים מסויימים, יהיה לו קשה להתמודד מעל לרמת בני גילו, למשל, בלמידת צורות הנדסיות וכד'.
    לדעתי, בהחלט לא הייתי ממליצה במצב כזה להקפיץ בכיתה. מאידך, הייתי מחפשת דרכים לאתגר את הילד ולהעשיר אותו, גם בכיתה - ע"י מטלות מתקדמות בתחום השפתי, וגם בבית, במסגרת חוגים.
    בכיתה ג', נערכים מבדקים לכל הילדים. ייתכן שאז התמונה תהייה שונה, וניתן יהיה להכניס אותו למסגרת פורמלית של קידום.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו