מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 3 - עוברת קושי ומשברחופית26/09/2011
שלום,
עוד חודש ביתי בת 3. התחילה לפני חודש גן חדש ("של גדולים"). ההתאקלמות הייתה איטית. הייתה בוכה, עכשיו עדיין נכנסת עליי בידיים אבל נפרדת הרבה יותר טוב (מנופפת לשלום) ולא בוכה.
בחודש הזה של ההתאקלמות עובר עלינו משבר בבית (שמתחיל להשפיע על כולנו) והמתיחות בבית גדולה מאוד. הילדה מדברת בהתבכיינות בכל נושא (לדוגמא: "אני רוצה קשית", "תגבירו את הטלוויזיה", "תרימי אותי"...) אם היא יושבת בפסק זמן בחדר (וגם אם לא) היא צורחת וצווחת עד שיוצא לה הגרון. אני אומרת לה שכשהיא צורחת אני לא מקשיבה ולא מבינה כלום, ואני הולכת לחדר אחר - וכמובן שהצרחות מתגברות.
היא גם דורשת המון שנרים אותה. אני ובעלי מבחינתנו כבר מאבדים את הסבלנות הרבה פעמים אבל מסבירים לה איך אנחנו מצפים ממנה להתנהג (אולי מסבירים יותר מדי) ומסרבים להרים אותה על הידיים (מכיוון שהדרישות שלה כבר נהיו מוגזמות). היא ואחיה (בן שנה וחצי) כל הזמן רוצים אותי ורק אותי. אני יודעת שאין לי מספיק זמן איכות עם כל אחד מהם בנפרד ואני מתכוונת לעבוד על זה. אבל המצב בבית יוצא משליטה והילדה מתוסכלת מאוד!! וגם אנחנו.
העניין הוא שאני לא מצליחה לחשוב בבהירות איך להתמודד עם המצב. אשמח לייעוץ ועזרה מקצועית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 - עוברת קושי ומשבר - תגובה
27/09/2011חו פית שלום,
כל מה שאני יכולה לייעץ לך הוא להתאזר בסבלנות, עד שהמשבר יעבור. ואני משוכנעת שהוא יעבור. זו תקופה שמוכרת לנו אצל רוב הילדים, והיא לא קלה. הילדה גדלה, ומתחילה להיות מודעת לתחרות בגן, וכשהיא חוזרת הבייתה, היא זקוקה לטיפול היחידני, למגע החם עם האם, לתחושה שהיא בת יחידה. ידוע לנו על משברים כאלה גם אצל בני 5 לפעמים.
צריך להשתדל לתת לילד את הצורך שלו עד כמה שאפשר. וכשאי אפשר - צריך לדבר אליו ולהסביר לו, שמבינים אותו, אבל אי אפשר.
השתדלו להיות רגועים ככל שניתן, לשדר לילדים רוגע. זו הדרך.
כל טוב, והרבה כוח ! בוודאי שלא קל להיות הורים לשני קטנטנים.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)