קושי בשליפה או רכישת מושגים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בשליפה או רכישת מושגים
    פ.
    26/09/2011

שלום,
    יש לי ילד בן 4 ו4 ח'. נולד פג, עיכוב התפתחותי כללי לא רציני. במעקב התפתחות הילד. עד כה הרגשתי שהוא מתפתח יפה בקצב שלו רק באיחור מסוים קבוע.
    לאחרונה אני ממש מודאגת מנושא מסוים. לא ממש יודעת איך להגדיר אותו.
    כבר 3 ח' ברצף שאני ממש מנסה ללמד אותו שמות של צבעים (הוא כן מבדיל בין צבעים), לספור עד 10 ברצף בלי להתבלבל, צורות בסיסיות. בעיקר אני עובדת איתו על אדום, כחול, ירוק ועל רצף מס' עד 10. ואין שום התקדמות. ממש כלום. עשינו המון המון דפי עבודה בנושא, אנו סופרים מדרגות ועוד כל מיני דברים, בין לבין מציינים צבע של בגדים, פרחים ושאר הדברים ( רק צבעים בסיסיים ביותר) ופשוט כלום. ברור לי שזה כבר עבר כל גבול של נורמה גם אם נתייחס אליו כקטן יותר. האמת שאני די מיואשת מזה. הוא כן רוצה, זה כבר מן הרגל של "זמן ללמוד" אבל נראה שכל פעם הוא פולט משהו ללא קשר. ניסיתי גם הפוך לבקש שיצביע על עיגול אדום כדי לבדוק אולי קשה לו להתאים מילה, אבל גם במצב זה אותה התוצאה.
    מצד שני אני לא בטוחה שיש לו בעיה בזיכרון כי לרוב הוא זוכר במדויק איפה השאיר צעצוע או שקיבל פתק למסור להורים או עוד כל מיני ארועים.
    אני פשוט לא מבינה איך הוא יוכל ללמוד בעתיד אם בגיל כה צעיר אנו משקיעים כל כך הרבה מאמצים בדברים שהם טבעיים לילדים אחרים ונלמדים באופן אינטואיטיבי.
    מה אפשר לעשות כדי לקדם אותו?
    יש לציין שיש לו בעיית קשב וריכוז. עוד דבר משונה זה שלפעמים נראה שהוא יודע ועונה בהתאם ואני כל כך שמחה ואז אחרי 10 דק' פתאום סלט של הכל ביחד על אותו הדבר בדיוק. לפעמים כאילו יש הברקות נכונות ומודעות.
    אשמח לעזרה.
    פ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קושי בשליפה או רכישת מושגים - תגובה

27/09/2011

שלום,
    התמונה שאת מתארת מוכרת לנו , אצל פגים במיוחד, וכמובן שאצל ילד עם קשיי קשב וריכוז, הבעייה מתחדדת עוד יותר.
    ייתכן, שאינך יכולה לטפל בכך בעצמך, ואת זקוקה להדרכה של איש-מקצוע, אולי במקום שאת תנסי, עדיף שהילד יטופל ע"י קלינאית תקשורת, שתדריך אותך מה לעשות בנוסף.
    פני למכון להתפתחות הילד לאבחון.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו