אבחון לילד בן שנה וחודשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון לילד בן שנה וחודשיים
    שמרית
    10/10/2011

שלום,
    בני בן השנה וחודשיים נכנס בתחילת ספטמבר למסגרת של מעון. עד אז הוא היה בטיפול אצל הסבתא (מגיל שלושה חודשים).
    מאז שנכנס למעון הגננות ומנהלת המעון מתלוננות על כך שהוא נושך את הילדים ללא כל סיבה.
    היום, הפליאה לעשות מנהלת המעון כאשר זימנה אותי לשיחה ואמרה כי בהחלטת הפיקוח על המעון התנאי להשארתו של בני הוא אבחון במכון להתפתחות הילד!!!
    מה ניתן לאבחן אצל ילד בגיל כזה...? האם עושים בכלל אבחונים בגיל כזה? ועל סמך מה? שהוא נושך? הרי זו תגובה טבעית בגילו הן מבחינת תקשורת והן מבחינת תשומת לב..
    מה ניתן לבדוק ב"אבחון" מסוג זה ואיזה אבחון עושים בכלל???
    לתשובתכן אודה,
    שמרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבחון לילד בן שנה וחודשיים - תגובה

11/10/2011

שמרית שלום,
    אני בהחלט מתפלאת על התנהלות הגננת ! מוכר וידוע שילדים בגיל זה נושכים ומכים, ושהסיבה היא העדר שפה וחוסר יכולת להתבטא. בהחלט ייתכן גם, שאצל הילד שלך זו תגובת הסתגלות לגן, לאחר שהיה עד כה אצל סבתא, כבן יחיד, ועכשיו עליו להתרגל להתחרות בעוד ילדים.....

מבחינת האבחון : במכון להתפתחות הילד מאבחנים תינוקות מגיל לידה, כל מקצוע בתחום שלו (רופא, פסיכולוג, פיזיותרפיסט וכו'), ובהחלט יש מקרים שהאבחון חשוב ונדרש, כדי לגלות ליקוי או איחור התפתחותי. אבל לא נראה לי שיש צורך באבחון במקרה שלך. זו התנהגות ידועה ונפוצה, והיא חולפת.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו