בעיות בבית והשלכות על הילד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בבית והשלכות על הילד
    דיתי
    11/10/2011

שלום,
    בני 33, אנו נשואים כ 3 שנים ויש לנו ילד בן 2.4, ילד מקסים, מדבר יפה, נמצא בגן. לאחרונה בעלי ואני נמצאים בתקופה של מתח והרבה ריבים. בתקופת החגים הבן היה עד למספר ריבים ומתח. הוא מגיב בכך שהוא צועק עלינו "אנחנו משפחה תפסיקו לריב" או שהוא אומר לי "אמא, תעזבי את אבא עכשיו הוא חולה".
    בגן הוא בסדר, קצת מתקשה להיפרד בבוקר אבל לא בוכה, משתתף ונהנה מהפעילויות. אחרי הגן כשאני הולכת איתו לגינה הוא חושש לעלות על המגלשה אם יש עליה ילדים גדולים שהוא לא מכיר. הסברנו לו שאמא ואבא רבים לפעמים ותמיד משלימים ושזה לא בגללו ואנחנו אוהבים אותו מאוד. אבל אני מרגישה שהמתח בבית וחוסר הביטחון בבית משפיע עליו. אני ובעלי שוקלים פרידה ומתחילים ללכת לטיפול במטרה לנסות לשקם את הקשר. אנו מנסים לא לריב ליד הילד אבל לאחרונה בשל עומס רב אנו חוטאים בריבים והתפייסויות לידו. אני אומרת "בוא נפסיק עכשיו, אני מתנצלת שאתה מרגיש כך, נמשיך אחר כך".
    אני מתלבטת מה לעשות, האם ללכת לטיפול עם הילד (תראפייה במוזיקה וכו') או שזה יעבור עם השינוי שיחול בבית (שיקום הקשר או החלטה על פרידה).
    תודה
    דיתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיות בבית והשלכות על הילד - תגובה

11/10/2011

דיתי שלום,
    אינני רואה טעם לקחת ילד כה צעיר לטיפול פסיכולוגי במצב זה, אבל בהחלט הייתי משוחחת איתו, מנסה להרגיע אותו, להגיד לו שהוא לא אשם (ילדים נוטים לחשוב פעמים רבות שהם האשמים במצב, והם רעים), שאבא ואמא אוהבים אותו, שאבא ואמא מתווכחים, וכד'. חשוב לחזק בילד את ההרגשה שאוהבים אותו, שעולמו לא עומד להתפרק ולא תקרה קטסטרופה. חשוב לתת לילד את ההרגשה שקשובים אליו ומבינים אותו ואת הפחדים שלו.
    אני בהחלט מקווה שהטיפול שלכם ישנה את האווירה בבית, וכך תבוא רגיעה לכולכם.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו