גמילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • גמילה
    חנה
    18/10/2011

    בתי בת שנה ו-10 חודשים. לפני בדיוק חודש התחלנו גמילה. הצעד לא הגיע מהכיוון שלה אבל החלטתי לנסות ולראות איך תגיב. תוך יומיים הילדה הייתה גמולה בבית מלבד מעט פספוסים. אי אפשר להגיד שהיא לא הפנימה את העניין מאוד מהר! תוך מס' ימים כבר הרגשתי שכמעט ואין סיכוי לפספוסים (למרות שמדיי פעם הם עדיין קורים)! הבעיה היא בגן. היא פשוט מתאפקת (לא מפספסת!) עד לטיטול של שנת הצהריים ואז ממלאה אותו בכל מה שאגרה...(גם בלילה היא ישנה עם טיטול). במשך החודש הזה היא עשתה פיפי בשירותים בגן רק 3 פעמים. אציין שלא גמלתי אותה בסיר, אלא, ישר עם ישבנון על השירותים. גם בגן יש לה ישבנון. בנוסף, בכיתה שלה בגן יש רק ילד אחד גמול, האחרים לא בתהליך גמילה. בתחילת התהליך הגננת מאוד כעסה עליי, אמרה שהילדה לא מוכנה! שאני אחזיר אותה לטיטולים. מובן שלא הסכמתי כיוון שבבית היא גמולה! עכשיו המטפלת בגן הציעה שאולי אני אוריד לה את הטיטול בבוקר, וכשנגיע לגן אני אחזיר לה אותו לשעתיים ואז הם יורידו לה. ובשינה שוב ישימו לה. דבר ראשון זה אומר שבקושי נשאר זמן בו היא תהיה ללא טיטול, ודבר שני זה להחזיר אותה אחורה ולהראות לה שלא סומכים עליה. אני לא בעד זה... הבעיה היא שהיא מתאפקת וזה לא בריא. וזה גם הפך לדפוס שהיא יודעת שבצהריים היא תקבל טיטול... ואני לא חושבת שצריך לשלול ממנה את הטיטול של הצהריים כי זה יהיה מעבר חד מדי בשבילה... מה עליי לעשות????
    תודה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • גמילה - תגובה

    19/10/2011

    חנה שלום,
    מצד אחד, את מבקשת עצה, אבל מצד שני, את מאד נחושה בדעתך.
    הנה דעתי, וכמובן, שאינך מחוייבת לקבל אותה : כפי שאני נוהגת לומר, הגמילה היא תהליך מדורג ומתמשך. הוא מורכב, וכולל היבטים פיזיולוגיים ונפשיים. ייתכן שילד יוכל לשלוט באופן פיזיולוגי, אבל חושש מבחינה נפשית, וייתכן להיפך - שילד רוצה, אבל אינו בשל מבחינה פיזיולוגית.
    נראה לי שבתך מסוגלת לשליטה באופן פיזיולוגי, אבל כנראה חוששת מעשיית הצרכים ללא טיטול, ולכן היא מתאפקת. כדי למנוע את הרגל ההתאפקות, טוב להמשיך לתת לה את הטיטול, שלא תרגיש בלחץ, ובהחלט שלא תרגיש שמצפים ממנה ו"סומכים" עליה. לפעמים ילד רוצה להמשיך להרגיש כמו תינוק.....גם לא טוב שילד מרגיש שהוא מאכזב את הסביבה.
    המשיכי לתת לה טיטול, כפי שהגננת מציעה. לא יקרה כלום. הילדה תהייה רגועה יותר, עד שגם החלק הנפשי של יכולת הגמילה יבשיל, והיא תיפרד מהטיטול לגמרי בשמחה.
    כל טוב ובהצלחה !

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו