מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד ביישן בן 3אמא25/10/2011
הי,
יש לי ילד בן 3 וחודשיים, מקסים ונבון מאוד.
רציתי לדעת בנוגע להשתלבות חברתית. בגן הוא סה"כ משחק עם חברים, לעתים לבד, אבל השתלב יפה והצוות מאוד אוהב אותו. לא כל בוקר הוא רוצה ללכת, בד"כ מבקש לא ללכת. ויש לו קושי עדיין להיפרד בבוקר. לעתים אני רואה כשאני באה לאסוף אותו שהוא משחק לבד. ומעבר לזה, כשאנחנו הולכים לחברים, אפילו שהוא מכיר, כשיש יותר מילד אחד הוא מסתגר ומשחק עם עצמו. אם זה אחד על אחד הוא מתחבר יותר בקלות, ואם מצטרף עוד ילד הוא נסוג ולוקח לו יותר זמן להתקרב. כך גם במגרש המשחקים,
הוא מביע בפניי פחדים, שאלות, משוחח ורגיש לכל דבר מסביבו, רואה הכל ומבין הכל, מרגיש כל דבר ובוחן כל דבר. השאלה היא איך אני מעודדת אותו להיפתח יותר ולהיקשר יותר, בלי לנדנד לו ובלי לפגוע ביכולות שלו.
גם אני וגם בעלי מאוד אוהבים ומחבקים ומשחקים עם הילדים, ואיתנו ועם בני משפחה הוא הכי פעיל וכריזמטי ושובב, רק כלפי חברים וזרים מבוגרים במיוחד, הוא נסגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד ביישן בן 3 - תגובה
26/10/2011אמא יקרה שלום,
קודם כל, חשוב להכיר באופיו של הילד ולכבד אותו, גם אם הוא שונה מהאופי שלכם. לא ללחוץ, לא לשדר ביקורת. מותר להגיד לילד שמבינים אותו, שכנראה יותר נעים לו להיות עם אנשים שהוא מכיר, שאיתם הוא מרגיש יותר בטוח.
עם זאת - לא לוותר לגמרי. לתת לו להתנסות עם אחרים ב"מנות" קטנות : ליזום קשר עם ילד או ילדה נחמדים, שקטים, דומים לו. הזמינו אותם אליכם הביתה, דאגו שהוא יוזמן אליהם. פעם בשבוע, לשעה. שייווכח שנעים לו ובטוח. אם ההתנגדות לכך גדולה - וותרו כרגע. הוא עדיין ילד מאד צעיר. ייתכן שעוד כמה חדשים ירגיש חזק יותר ויהיה מוכן להתנסות.מנסיוננו, ההשתלבות החברתית מתפתחת עם הזמן, אולי לאט, אבל זה מגיע.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)