בת 7.5 חודשים מסתכלת הרבה על האור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 7.5 חודשים מסתכלת הרבה על האור
    לימור
    18/11/2011

שלום, בתי בת 7.5 חודשים נולדה בשבוע 37, אובחנה כהיפוטונית (בחגורת הכתפיים) ומטופלת בפזיותרפיה.
    היא מאווווד חייכנית, ממלמלת ומקשקשת, עושה "כפיים" ומתגלגלת לשני הכיוונים. היא גם נורא סקרנית.

עושה הרושם שהיא "משתעממת" מהר מאנשים, מעדיפה להסתכל בסקרנות על מראות (ולחייך ולמלמל איתן) ובעיקר על התקרה ועל האור (ולמלמל גם איתם). שמתי לב שכאשר יש הרבה אנשים בסביבה (כמו בקניון) היא כאילו עושה shut down ומסתכלת על האורות והמנורות וגם לכיוון הטלוויזיה.

בבית אני לא מדליקה טלוויזיה בשעות היום, אבל כאשר היא כן דלוקה היא מעדיפה להסתכל עליה מאשר על כל דבר אחר (לפעמים מתעלמת מהקריאות שלי לשמה).

האם זה נורמלי שהיא מסתכלת המון על האורות? (אין ספק שהיא מתקשרת עם הסביבה, עוקבת ומחפשת את האנשים הקרובים אליה).
    תודה וסליחה על האורך של השאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת 7.5 חודשים מסתכלת הרבה על האור - תגובה

19/11/2011

לימור שלום,
    צר לי שאינך מאד ברורה בתיאור שלך , ואולי באמת התנהגות הילדה אינה כה "ברורה" : מצד אחד את אומרת שהיא מתקשרת וסקרנית לסביבה, ומצד שני את אומרת שהיא "משתעממת" מאנשים, ומתנתקת, או מעדיפה להביט באורות.
    ובכל מקרה, קשה לנו מאד לדעת בגיל זה מה "נורמלי" ומה לא.
    באופן כללי, ברור שילד נמשך הביט על אור, כיוון שזה גרוי חזק וממוקד.
    צריך יהיה לעקוב ולראות אם זה באמת נמשך, ואם היא תמשיך להעדיף גרויים אחרים על פני אנשים.
    נקווה שהכל יהיה בסדר !
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו