בעיות חברתיות בגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות בגן
    עליזה
    26/11/2011

שלום, בני בן חמש וחצי מאוד מתקשה ביצירת קשר בגן, הגננת מספרת שהוא מאוד חכם, אבל בקושי מצליח לדבר איתה . רוב הלימוד בגן הוא ע"י שירים והיא מספרת שהוא פשוט יושב ופינה ולא רוצה לקחת חלק בפעילות.ומאוד מתקשה ביצירת שיחה, מונולוג עם ילדים אחרים, הוא משחק ליד הילדים בגן ולא ממש איתם. או שהוא משחק איתם , אבל הם לא משחקים איתו. בבית הוא ילד שמח,מדבר ללא סוף, בעל דמיון מפותח. יוצר משחקים (הוא אוהב לשחק משחקי דמיון, להיות דמות שהוא ראה במשחק מחשב או סרט), לא ממש משחק במשחקים חומריים, ואם הוא משחק זה אף פעם לא כמו שהמשחק אמור להיות ותמיד רוצה שמישהוא יהיה לידו, לא מצליח לשחק לבד יותר מ10 דקות. והוא זה שמחליט איזה משחק או את החוקים למשחק. הוא מאוד תלותי בי בהכל ואפילו ישן איתי בלילה, למרות שיש לו חדר חלומי. העניין הוא שהוא מאוד רוצה חברים, וילדים שהוא אומר שהם חברים שלו מתלעמים ממנו בגן ובמשחקי תופסת הוא רץ לידם ולא ממש בתוך המישחק. הוא קורא וכותב ממש יפה ואוהב חשבון. יש לו אוצר מילים רחב, אך עדיין לא מנהל שיחה עם אנשים אחרים (מלבד אמא או אבא).ליד ילדים אחרים הוא נראה לי מאוד ילדותי וביישן (לא מדבר איתם ועושה קולות במקום לומר שלום...מתחבא מאחורי ומסתיר את עצמו כשהוא רואה מישהוא שהוא מחבב) מה עושים? איך ניתן לעזור לו? כ"כ מעציב אותי לדעת שהוא בצד כל הזמן ולא ממש טוב לו בגן. כבר עכשיו הוא מחכה לסופ"ש ולחגים ושמח לא ללכת לגן. אני שולחת אותו לגן בבוקר וכל בוקר אני רואה את העצב בעניים שלו.... מה עושים???
    סליחה על המכתב המבולבל, אני קצת נסערת בפנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות בגן

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות בגן - תגובה

26/11/2011

עליזה שלום,
    די ברור מהתיאור שלך שמדובר בילד מאד חסר-בטחון, גם בבית, אך בעיקר בחוץ. נראה שיש לו חרדות, בעיקר חרדה חברתית, אולי דימוי-עצמי נמוך ?
    אינך נותנת מידע על הרקע המשפחתי שלכם, אבל ייתכן שיש לילד בעייה, או תחושת מצוקה.
    בגיל זה, אפשר כבר לעזור לו ע"י טיפול פסיכולוגי, ואני ממליצה שתפני לעזרה. אפשר לנסות דרך הפסיכולוגית של הגן, וכן - דרך הביטוח המשלים בקופה שלך.
    כל טוב ובהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עליזה
    26/11/2011

קצת על המשפחה, אנכנו משפחה מאוד עמידה. אני בבית עם הילדים, שני ילדים בן -5 ובת 3. את רוב היום אני מבלה עם הילדים, משחקת, מלמדת, סיפורים וכו'. אין בבית בעיות רגשיות. יש לילדים כל מה שרק רוצים וצריכים פיזית ונפשית, זו לפחות השאיפה שלי כל הזמן. מה יכול לגרום לחרדות אצל ילד שגדל בסביבה בריאה? חשוב לציין שלי ובעלי אין הרבה חברים ומשפחה, אנכנו די לבד... אבל לוקחים את הילדים המון למקומות כמו: מוזיאון המדע לילדים, פארקים, לחווה וגנים ציבוריים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

27/11/2011

עליזה שוב שלום,
    הנטייה לחרדה היא תכונה אישית, כנראה גנטית, ונולדים איתה. ואולי מפני שאתם לבד, אין לילדים מודל של קשרים חברתיים ואינטרקציה חברתית. ברור לי שהם מקבלים מכם הרבה גרויים ללמידה ולמחשבה, אבל זה לא קשור.
    כדאי שתמצאי פסיכולוג/ית מתאים/מה , כדי לטפל בילדים ולהדריך גם אותך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו