מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להקפיץ לגן חובה?מיכל01/12/2011
בתי תהיה בקרוב בת 4 נמצאת כרגע בן טרום-טרום חובה, ילידת תחילת ינואר. מאז ומעולם התפתחה מאוד מוקדם- דיברה מוקדם, הלכה מוקדם ובכלל הייתה מאוד מפותחת לגילה. כיום קוראת וכותבת מבלי שלימדנו אותה בצורה מסודרת, יודעת מספרים עד 100 (וכנראה גם יותר) מחברת ומחסרת, מציירת כמו חיות ואנשים כמו ילדה גדולה בעלת זיכרון ללא גבולות,יכולה לשבת ולהתרכז במשך זמן ארוך (הולכת לחוג קרמיקה, לומדת לנגן על פסנתר) ילדה שמחה,סקרנית ונבונה. מבחינה חברתית היא מסדרת מצויין בגן הנוכחי, יש לה חברות רבות והיא הולכת לגן בשמחה. בצהרון שמשלב כמה גנים ביחד היא משחקת בעיקר עם הילדות הגדולות (גילאי 5-6) שבאופן מפתיע מקבלות אותה בשמחה.
בגלל שהיא ילידת תחילת המחזור והיא כרגע מהגדולים בגן אני חושבת האם כדאי שתדלג על גן טרום חובה ותלך בשנה הבאה ישר לגן חובה. מצד אחד ברור לי שמבחינה קוגניטיבית היא מוכנה אפילו לכיתה א' וגם חברתית אני לא חושבת שתהיה לה בעיה להשתלב בגן חובה, מצד שני ברור לי שטוב לה בגן הנוכחי (ממשיכים עם אותם ילדים לשנה הבאה) והיא לא מראה שום סימנים של שעמום או חוסר שביעות רצון, אז אני תוהה למה זה טוב בעצם...
אשמח לדעתך המלומדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להקפיץ לגן חובה? - תגובה
03/12/2011מיכל שלום,
אני שמחה שאת מוכנה לסמוך על דעתי המלומדת, אבל אין דעה ברורה בדברים אלה.
1. אין לנו תשובה מדעית-מחקרית ברורה, והמדיניות בעניין זה היא עניין של "אופנה". לפני 20 שנה היה נהוג ל"הקפיץ". כיום - לא. להיפך, היום נוטים להשאיר ילדים יותר לשחק, להאריך את הילדות שלהם, להוריד מהם לחץ וציפיות. לתת להם לגדול ולהבשיל בנחת.
2. צריך להיות קשובים לרצון הילד, וכל ילד הוא אחר. למעשה, כפי שאת מתארת, ביתך אינה "סובלת" במקום שהיא נמצאת, ואפילו מרוצה ושמחה. אז למה לנתק אותה ??
תני לה אתגרים שכליים, שלחי אותה לחוגים מאתגרים, אבל מוטב שתלך עם בני המחזור שלה, חברים שכבר יצרה, והם יהיו הסביבה החברתית הרלבנטית שלה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)