האם מדובר בטונוס שרירים גבוה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מדובר בטונוס שרירים גבוה?
    דינה
    06/12/2011

שלום,

בתי בת 3 חודשים, מזיזה הרבה את הידיים והרגליים גם בזמן האכלה בבקבוק (אוכלת בד"כ בעגלה), לא אוהבת שמחזיקים אותה בתנוחת ערסול, מתנגדת ובוכה. בכלל מאוד סלקטיבית לגבי תנוחות החזקה: צריך להחזיק אותה בעמידה לא בישיבה, כשאני מחזיקה אותה אז רק בתנוחה אנכית בטן לבטן וכשאביה מחזיק אותה אז כמובן גם בעמידה ובד"כ כשהיא שכובה על הבטן על הזרוע שלו בתנוחת נמר על עץ.
    היא מצליחה להרים את הראש כשהיא שוכבת על הבטן, אבל לא לזמן ארוך ובד"כ גם מקטרת. גם שמתי לב שכשאני עושה לה קצת תרגילי זרועות ורגליים יש התנגדות כשאני מזיזה לה את הזרועות וגם את הרגליים וזה לא הולך חלק. כפות הידיים שלה בד"כ קפוצות, אך היא מצליחה להחזיק חפצים שאני שמה לה ביד, מכה בחפצים תלויים, משחקת הרבה עם כפות הידיים ומכניסה אותן לפה.
    האם התופעות הנ"ל עלול להעיד על בעיה בטונוס שרירים? האם יש צורך לקחת אותה לבדיקה?
    אשמח לעצתכן.
    תודה רבה,
    דינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם מדובר בטונוס שרירים גבוה? - תגובה

מיכל בר-נס
    07/12/2011

היי דינה,
    אני ממליצה לך לקחת אותה לבדיקה של פיזיותרפיסטית התפתחותית אפשר לגשת להתפתחות הילד באזור מגורך ואז יוכלו להגיד לך בצורה הטובה ביותר.
    בינתיים אני ממליציה לך לא להעמיד אותה למרות שהיא אוהבת, את ההתנהלות איתה כדי לעשות כמה שיותר מעוגל שהיא מאפשרת-כמובן לא בכח. לפעמים ניתן לערסל בהדרגה.
    בברכה מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, רק רציתי להבהיר

דינה
    07/12/2011

אנחנו לא מעמידים אותה, הכוונה שלי הייתה שהיא אוהבת שאנחנו מחזיקים אותה כשאנחנו בעמידה, לא היא. האם את עדיין חושבת שיש צורך לגשת לפיזיותרפיסטית התפתחותית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, רק רציתי להבהיר - תגובה

מיכל בר-נס
    07/12/2011

היי,
    טוב מאד שאתם לא מעמידים.
    על פי התאור שלך אני ממליצה לפנות לפיזיותרפיסטית התפתחותית.
    בברכה מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו