האם להתחיל להלחץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם להתחיל להלחץ
    שנינה
    06/12/2011

שלום רב
    אני פזיותרפיסטית בראשית דרכה ואמא צעירה לתאומים מתוקים בני חצי שנה. נולדו בשבוע 35+4,
    בשכיבה על הבטן הם מרימים יפה את הראש, נשענים על האמות ולעיתים ממש על כפות הידיים (פתוחות ואגרופים לסרוגין), אני מתחילה להיות מודאגת כי הם עדין לא מראים סימנים של התהפכות מהבטן לגב ולהפך. לפני כ שלושה חודשים שניהם התהפכו מהבטן לגב 1-2 פעמים ומאז לא. אין העברת משקל בין הידיים. אני עובדת איתם על גלגולים ועל נשיאת משקל והעברת משקל אבל אין יותר מידי שיפור. למעשה הגיל המתוקן הוא 5 חודשים, האם יש לי סיבה להלחץ ולהכנס לטיפול במרכז להתפתחות הילד או לתת לזמן לעשות את שלו?
    תודה,
    אמא צעירה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם להתחיל להלחץ

הוספת תגובה

• האם להתחיל להלחץ - תגובה

07/12/2011

אמא יקרה שלום,
    כאיש מקצוע, כדאי לך לדעת, שגם "תאומות" היא גורם מעכב בהתפתחות, ולכן צריך לקחת בחשבון שהחמודים שלך הם גם קצת פגים, וגם תאומים, ולכן צפוי, שיהיה להם איחור קל בהתפתחות.
    אינני רואה סיבה לדאגה, לפי תיאורך. אבל, במיוחד משום שאת איש מקצוע, עדיף יהיה, למען השקט הנפשי שלך, שתבקשי ליווי של פיזיותרפיסטית התפתחותית, שתראה את הילדים פעם בחדשיים-שלושה, ותרגיע אותך, או תיתן לך תרגילים מסויימים לפעילות בבית.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להתחיל להלחץ - תגובה

מיכל בר-נס
    07/12/2011

היי שנינה,

ההתהפכות מבטן לגב היא בדרך כלל נפילה,הם עשו את זה וכעת יותר יציבים.
    העברות משקל בגיל הזה הם בתנועות מאד קטנות או בהושטת יד קדימה.
    מאחר שאת מוטרדת אני מציעה לך לפנות ליעוץ פיזיותרפיה ולשמוע את דעתה.
    בברכה מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו