מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאלוג-בן שנתייםשולי11/12/2011
שלום. יש לי בן מקסים בן שנתיים+7, אנו גרים בחו"ל ולכן חשוב לי לקבל עיצה ברשת, אני מתנצלת על האורך! בני החמוד מדבר יפה כבר מגיל שנה ו-8: אוצר מלים רחב, מכיר המון חיות, יודע להשתמש נכון בגוף (אני, את, הוא) ולהטות פעלים זכר-נקבה, יחיד רבים וכולי, וגם יודע להטות עבר והווה במדויק, לבנות שאלות וכיוצ"ב. מצד שני, יש כמה דברים שמשהו אצלו לא בדיוק יושב נכון, אולי זה פשוט שלב כזה - אך חשוב לי לשאול. האחד: הוא לא טוב בדיאלוגים, לכאורה לא לגמרי משתף פעולה. אם ישאלו אותו שאלה פשוטה שמעניינת אותו, כמו: אתה רעב?, אתה רוצה ללכת לגינה? הוא יענה מהר ולעניין. אבל אם רוצים לפתח איתו שיחה של איזה חיות ראינו בגן חיות? כאלה דברים - הוא לא יענה, יישאר בענייניו, אפילו שהוא כמובן יודע היטב ומכיר את כל החיות. אני לא בטוחה שאני מובנת, אז אסביר עוד, אפילו אם הוא מעלה נושא ואני מפתחת אותו, הוא יישאר בשלו. הוא לא ענה או ימשיך אתי את מה שדיברנו עליו. נניח יגיד ביוזמתו: "רציתי לרכב על הפיל. אני קטן מדי לרכב על פיל", ואני אמשיך ואשאל: "מה עשה הפיל? הרים רגל, נכון?" הוא לא ישיב לי, רק יחזור שוב על מה שהטריד אותו בדיוק באותו ניסוח שכבר דיבר עליו. אין מצב שהוא עובר למשל סקירה של אחות טיפת חלב שתבדוק אותו, הוא פשוט לא יענה לה למה שהיא שואלת, זה לגמרי ברור לי, ונראה לי כנ"ל אצל קלינאית תקשורת. יש לו אג'נדה משלו ואני לא רואה אותו עונה אם מראים לו תמונות או משתף פעולה בסגנון הזה. בנוסף, הוא מאוד חזרתי. הוא אוהב משפטים וסיפורים מסוימים, וחוזר עליהם שוב ושוב, לפעמים חודשים. למשל הוא אוהב משפט שמצחיק אותו: "אני אוכל קקי ונועם שותה פיפי ", אומר וצוחק. זה יכול להיות משפט על משהו שאחיו אמר לו לפני כמעט שנה (וכבר אז זה עניין אותו): "אם ביזון יבעט בך אז אתה תמות", הוא לפעמים מטה את המשפט ל"יבעט בי", או אומר את זה לי ואז מטה בנקבה. הוא יכול לחזור שוב ושוב על שאלה, בעיקר אם לא ענו לא או הוא לא הבין את התשובה. הקטע שהוא חוזר בדיוק על אותו סדר של המשפט, והוא גם לא מקשיב או מחכה לתשובה, כאילו זו לא שיחה, אלא ציטוט כזה.... הוא נשמע כמו תוכי קטן... גם לגבי דברים שהוא המציא וגם לגבי דברים ששמע ממישהו. מוטורית - ילד מוכשר מאוד. עושה דברים שאחיו בן החמש עושה, הצלחה לא פחותה מאחיו הגדול. לסיכום, אודה לשמוע חוות דעת, או רק דיעה האם נראה כי יש ממה לדאוג? כאמור - אני לא גרה בישראל, ולכן לא יכולה ללכת לבדיקת התפתחות, הוא מדבר רק עברית ואין כל דרך לבדוק את רמת התקשורת שלו במדינה שבה אני חיה (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאלוג-בן שנתיים - תגובה
12/12/2011שלום,
זה קורה לפעמים לילדים בגיל זה, הנמצאים עדיין בשלב "אגוצנטרי", ולכן אינם מתייחסים לדיבור של האחר, ואינם מפתחים דו-שיח, אלא ממשיכים ברצף הנושא המעסיק אותם.
אפשר לחכות עוד 3-4 ח' ולראות אם התופעה ממשיכה.
אם כן - כדאי לפנות לקלינאית תקשורת להערכה. אני מניחה שאיש מקצוע יוכל להעריך את הבנת הילד ורמת השפה שלו מתוך הסתכלות, גם בעזרת התרגום של האם.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)