מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש לי סיבה לדאגה?ליאת12/12/2011
שלום. בני הקטן בן שנתיים ו-7. ילד מתוק ושמח, עדיין לא הולך לגן ולכן אין לי אפשרות להערכה אובייקטיבית מול בני גילו. הוא מדבר מעולה: אוצר מלים עשיר, משפטים, סיפורים, שירים. יודע לנהל שיחה, להבטיח הבטחות ולעמוד בהן ("אמא, אני רק יושב פה, אני לא אלקק את העוגת יום-הולדת, אני מבטיח!" - ועמד בזה...). מוטוריקה גסה מצוינת: מטפס, קופץ, רץ. מטוריקה עדינה: יודע לעשות שני פאזלים שאותם הוא אוהב, של 24 חלקים. מה מדאיג אותי: לא מוכן לשבת ולצייר או לעשות יצירה. אם מציעים לו מקשקש 10 שניות ועוזב את זה. לא מוכן לנסות פאזלים אחרים (בעבר היו לו הרבה שעשה של 6, 9, חלקים, הם כבר קלים לו מדי, אבל של 12 או 24 חדשים הוא לא מוכן, רק עושה את אותם שני פאזלים תמיד). ספרים: כנ"ל - לא רוצה לגוון. יש לו ארבעה חמישה ספרים שאותם מבקש שיקריאו לו שוב ושוב - וזהו. מאוד נצמד למה שמוכר לו בעוד הקשר: לא רוצה ללכת לבקר בבתים של אנשים שלא מכיר. אם הולכים - מבקש לחזור הביתה, בבכי. אפילו אם בבית הזה יש ילדים ומשחקים. לפעמים אחרי שעה שעתיים הוא מתרצה ומתחיל לשחק, אך לא תמיד. מה שעוד מטריד אותי: נגמל מפיפי בחיתול לפני שלושה ארבעה חודשים, רק ביום. אבל: קקי מוכן רק בחיתול, ומחכה לחיתול של הלילה או מבקש שנשים לו חיתול. בשום אופן לא מתיישב בשירותים. צועק ובוכה וכועס כשמציעים לו. ועוד דבר מוזר שהתחיל לאחרונה: הוא התחיל בכוונה להשתין על הרצפה. מפשיל מכנסיים ועושה פיפי. לא נראה לי שלא מספיק לשירותים, נראה לי שזה בכוונה. וגם: כל הזמן רוצה ומבקש לעשות אמבטיה. זה עניין של החודשים האחרונים. ממש כל הזמן רוצה להיכנס לאמבטיה. אנו מסרבים, לעתים הוא מטפס ונכנס לבד ופותח את המים, מה שמאוד מסוכן כמובן, אך הוא אלוף טיפוסים ואף פעם לא קרה לו דבר...כשאני אומרת לו לא לטפס לבד הוא אומר: אני לא אטפס יותר, אני לא רוצה לשבור את הראש! (כי אביו אמר לו שישבור את הראש...), אבל לא עומד בהבטחה הזו, והתחלנו לנעול לו את האמבטיה כדי שלא ייכנס לבד. האם את חושבת שמהתיאור שלי יש בעיות שעלי לטפל בהן? בגלל שהוא לא בגן קשה לי להעריך את ההתנהגויות והאופי מול בני הגיל, ואיני רוצה לפספס בעיות אם ישנן. את חושבת שיש בעיה עם ההיצמדות לכמה ספרים ולשני פאזלים? לסירוב לעשות יצירה? האם האמבטיות וההשתנות - מעידות על בעיות, או שזה חלק מה'גיל שנתיים' וענייני העצמאות וההתרסה שלו? אני יודעת שקשה באינטרנט, אבל אודה בכל זאת להבין האם מה שסיפרתי בסה"כ תואם גיל או שיש דברים ממוקדים שעלי לטפל בהם, ואם כן, למי כדאי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי סיבה לדאגה? - תגובה
13/12/2011ליאת שלום,
קראתי את כל התיאור שלך, הוא באמת ארוך ומפורט, אבל אני בהחלט יכולה להרגיע אותך באופן כללי שהילד שלך עומד בקריטריונים הצפויים בגילו.
אני מציעה לך לקנות ספר של פסיכולוגיה התפתחותית, כדי שתוכלי לבדוק בכל פעם את אבני-הדרך האופייניות לכל גיל, ותהיי רגועה שהילד תקין.
אני גם מציעה לך, לשלוח אותו לגן, כדי שיהיה עם קבוצת ילדים בני גילו כמקובל, ישחק וילמד את מה שמקובל לבני-גילו, ואז תוכלי להיות רגועה לגמרי, וגם תהיי עוד מישהי, שתוכל לאפשר לך את ההשוואה עם ילדים אחרים.
אבל מעבר לכך - הלמידה מילדים אחרים, וההשתלבות בגן ובקבוצה תורמת רבות לילד, וטובה לעין ערוך מגידול ילד לבד בבית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)