ילד בן 3 -מפספס קקי בתחתונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3 -מפספס קקי בתחתונים
    אורית
    20/12/2011

שלום
    הבן שלי גמול מחיתול כחצי שנה
    הגמילה הייתה יחסית קלה ועברה יחסית בקלות בלי הרבה פספוסים
    לאחרונה -כבר כחודש וחצי ,אני מקבלת דיווחים מהגננת שהוא מפספס קקי בתחתונים
    בהתחלה זה היה עד פעמיים בשבוע ולאט לאט התדירות גברה ...
    הבן שלי אומר שיש עוד ילד בגן שעושה בתחתונים ( אולי הוא מחקה אותו ...?!?)
    בבית הוא לא מפספס ומבקש לעשות בשירותים כשיש לו
    בגן אומרים לי שזה קורה תוך כדי משחק והוא לא שם לב כנראה ....
    בטיפת חלב אומרים שעובר עליו משהו
    אני כבר לא יודעת מה לעשות.האם מדובר ברגרסיה ? הוא עובר משבר ואני לא יודעת ??
    איך מתמודדים? האם צריך לכעוס עליו בכל פעם שהוא מפספס או " להחליק את זה " ?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ילד בן 3 -מפספס קקי בתחתונים - תגובה

21/12/2011

אורית שלום,
    בכל הזדמנות אני מנסה להסביר, שההתפתחות איננה ב"קו ישר עולה" : יש התקדמות ויש נסיגה, כמה פעמים, עד שהילד בשל לחלוטין. השליטה בסוגרים במיוחד היא תהליך מורכב, פיזיולוגי ונפשי, וממושך בדרך כלל.
    לא תמיד אנו יודעים מה הסיבה לנסיגה : חוסר בשלות פיזיולוגי, משבר כלשהו, לפעמים מחלה קלה ? בהחלט ייתכן שזה קורה משום שהילד מרוכז בדבר כלשהו, ואיננו ער ללחץ על פי הטבעת, או בסימנים אחרים לצורך להתפנות. אבל בגיל 3, זה בוודאי לגיטימי, כיוון שמדובר בילד צעיר מאד, באופן יחסי. חלק גדול מהילדים רק מתחיל עם הגמילה סביב גיל 3 !
    לא טוב לכעוס על הילד. ראשית, משום שלדעתנו זה איננו בשליטתו, והוא לא אשם. שנית, תמיד עדיף לחזק את הטוב באופן חיובי : להחמיא לו כשהוא עושה בשרותים, לציין שהוא כבר גדול, וכד'.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו