התפתחות השפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות השפה
    נלה
    25/12/2011

שלום,
    יש לי שני ילדים בן 4 וקצת ובת שנתיים. אנחנו גרים בחו"ל וכן, חשוב לי לשמוע את דעתכם.
    הבת שלי נכנסה לגן לראשונה לפני שלושה חודשים והתחילה ללמוד אנגלית. עד אז דיברתי איתה עברית אבל היא שמעה קצת אנגלית בעיקר מהבן שלי. היא מבינה הכל ומאוד עצמאית לגילה, אוצר המילים שלה בעברית מונה יותרמ-40 מילים, היא גם אומרת משפטים ואף התחילה לדבר באנגלית כמעט 7-8 מילים ומבינה הוראות פשוטות. שתי שאלות:
    היא לא הוגה נכון את המילים, בד"כ הברה אחת מתוך מילה למשל: יד היא יא. עוגיה: איה, נשבר:בר, נגמר:מר אמא: אומה ועוד ועוד...
    אני שמה לב לזה כי אני זוכרת שהבן שלי היה הרבה יותר ברור בגיל שלה, ההשוואה ביניהם היא רק לצורך מעקב אחרי ההתפתחות שלה.
    הוא גם ספר וידע צבעים ודיבר משפטים יותר ברורים (ראיתי סרטון קצר שלו בגיל הזה לא מזמן שהפתיע אותי).
    אני מעודדת אותה לנסות לדבר כל הזמן בכך שבכל פעם שהיא אומרת מילה חדשה, לא חשוב איך היא הוגה אני משבחת אותה ולא מתקנת אותה באותו רגע, רק אחרי מספר ימים חוזרת אחריה על המילה באופן תקין.
    אך האם זה נשמע בסדר לגילה? קצת קשה לי לעשות לה בדיקת שמיעה כי אנחנו לא דוברות השפה המקומית אז אני לא יודעת איך אפשר לבדוק את זה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות השפה

הוספת תגובה

• התפתחות השפה - תגובה

25/12/2011

נלה שלום,
    ראשית, חשוב לעשות לילדה בדיקת שמיעה, ויש דרכים לעשות זאת, ללא צורך בידע של השפה.
    שנית, אצל ילד שחשוף לשתי שפות, במיוחד בהתחלה, צפוי שיהיו שיבושים מכל מיני סוגים : היגוי לקוי, "ערבוב" מלים, עיכוב בהתפתחות השפה וכד'.
    זה לא נורא. בדרך כלל זה מסתדר מאליו במשך הזמן, והילד לומד לרכוש את שתי השפות, כל אחת בצורה תקינה.
    אם חלילה ימשיכו שיבושים עד גיל 3 וחצי-4, תצטרכו לפנות לקלינאית תקשורת להדרכה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו