מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחנה של עיכוב התפתחותי גלובאליאמא26/12/2011
הי
ביתי בת שנתיים ו7 חודשים, עדיין לא מדברת כלל ולא משחקת כבני גילה. נמצאת בגן טיפולי ולא מראה התקדמות.
רציתי לדעת מתי האבחנה של עיכוב התפתחותי גלובאלי הופכת לפיגור שכלי והאם בהכרח זה הכיוון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב התפתחותי - תגובה
מיכל בר-נס26/12/2011שלום,
מאד קשה מהמידע שאת נותנת לענות על השאלה שלך.
אני מציעה לך לקבוע פגישה עם צוות הגן ולשאול אותם כיהם מכירים את הבת שלך ויוכלו לענות לך.
בברכה מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב
אמא26/12/2011הי. שאלתי אותם והם טוענים שהם לא מאבחנים ושלא ניתן לדעת מה יהיה בהמשך. לא יודעת מה לפרט ולתאר כדי שתוכלי אולי לענות. היא בת שנתיים ושבעה חודשים עם עיכוב התפתחותי גלובלי של שנה וחצי פלוס מינוס עשני בדיקות שבינתיים לא נותנות כיוון. אני שואלת בעצם באיזה גיל מאבחנים פיגור? והאם ניתן לדעת האם זה פיגור או עיכוב שישאר כעיכוב או שבהכרח מתישהו האבחנה של עיכוב משתנה לפיגור? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב - תגובה
26/12/2011אמא יקרה שלום,
בוודאי שצוות הגן אינו מוסמך ואינו מומחה לענות על שאלות של אבחנה, או לתת תחזית.
אני מתארת לעצמי שאתם בוודאי כבר תקופה ארוכה נמצאים במעקב של צוות רפואי, אולי צוות של מכון להתפתחות הילד. הם אנשי המקצוע שבודקים את הילד, שמחפשים את הסיבה לעיכוב ההתפתחותי, שנותנים את האבחנה, ומלווים את הילד והמשפחה, כדי להבין את הבעיות, ולמצוא לילד מסגרת טובה ששם יטפלו בו.
לגבי העתיד - זה תלוי במידה רבה בידע שלנו, בעיקר לגבי הסיבות לעיכוב. האם זו סיבה גנטית ? האם זו מחלה מסויימת ? האם זו פגיעה בהתפתחות המוח ? לפעמים לא מוצאים את הסיבה, אבל המצב לא משתפר.
הפיגור הוא עיכוב קבוע, שככל הנראה כבר לא ישתפר. אם ילד מטופל בצורה טובה, ולא מתקדם במשך שנה-שנה וחצי, סביב גיל 4 בערך, אפשר להגדיר פיגור.
אני מאד מקווה שיהיה אצלכם שיפור, ותהייה התקדמות. כדאי תמיד להיות אופטימיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב
אמא26/12/2011היי
ברור לי שבגן לא מאבחנים.
אנחנו במעקב כבר שנה במכון להתפתחות הילד וגם עשינו את רוב הבדיקות, MRI לא עשינו כי אני מפחדת מההרדמה וגם הרופאה אמרה שזה לא ממש בהול לבצע כרגע,גנטיות עשינו, מצאו איזה שינוי אצלה שלא לגמרי ברור וכעת בודקים אותנו ההורים, מטאבוליות תקינות וזהו בעצם... אני מהרהרת עם עצמי ומנסה למצוא תשובות בין כל השאלות שעולות אצלי.
כלומר אם בעוד שנה הילדה תתקדם מעט ועדיין לא תהיה כמו בני גילה אז ניתן לומר שזה לא פיגור? עפ"י מה נמדד פיגור? תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב - תגובה
27/12/2011אמא יקרה שלום,
פיגור מוגדר כ"פער קבוע בהישגים של הילד, יחסית לבני גילו, בערך של 25% פחות, באופן קבוע".
כלומר : אם ילד בן שנה מתפקד כמו בן 8 ח', ובגיל שנתיים הוא מתפקד כמו בן שנה/שנה ורבע, ובגיל שלוש הוא מתפקד כמו בן שנתיים, נצטרך להגדיר אותו כמפגר. ככל שהילד גדל, הפיגור מתבטא בעיקר בשפה (גם הבנה וגם דיבור) ובאינטליגנציה.
נראה לי שאתם במסגרת מקצועית טובה, והצוות הרפואי עושה הכל כדי להבין מה הסיבה לבעייה, ובוודאי גם יטפלו בילדה, כדי שתוכל למצות את הפוטנציאל שלה בצורה הטובה ביותר.
ואל תאבדו תקווה. קוו לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב
אמא27/12/2011ערב טוב ד"ר ותודה על ההתייחסות המפורטת. הילדה מאוקטובר במסגרת תומכת וגם במכון להתפתחות הילד אנו במעקב. משתדלים באמת לעשות את המיטב בכל שלב. אבל ההתקדמות היא מינורית ולכן תהיתי בנושא. היא כיום בת שנה ושבעה עם עיכוב של כשנה וחצי.
בכל מקרה כמובן שמקווים לטוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון- בת שנתיים ושבעה חודשים.
אמא28/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב התפתחותי - תגובה
מיכל בר-נס27/12/2011היי, אני יודעת שאת רוצה תשובה חד משמעית אבל בשלב זה קשה מאד לתת, החשוב ביותר שאתם עושים את הטוב ביותר לבת שלך והרבה סבלנות (שזה באמת לא פשוט).
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)