בת שנתיים ו-9 חודשים עם קשיים בריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים ו-9 חודשים עם קשיים בריצה
    שושנה
    17/01/2012

שלום רב,
    ביתי בת השנתיים ו-9 חודשים התפתחה יפה מכל הבחינות.
    עם זאת, נראה שפיזית היא קצת "מפגרת" אחרי ילדים אחרים.
    היא רצה באופן מקרטע יחסית (ומאד לאט), היא לא קופצת בעצמה (אלא רק אם נותנים לה ידיים וגם אז לגובה נמוך) והיא מתקשה בעליה וירידה במדרגות ללא תמיכה של המעקה.
    חשוב לציין כי היא מאד אוהבת לרוץ / לקפוץ / לעלות ולרדת במדרגות ועושה זאת בשמחה אך נראה שיכולותיה מאד נמוכות. לאחרונה רשמתי אותה לחוג מחול שבו היא מאד נהינת אך הפערים מול בנות אחרות בגילה ניכרים לי.
    אני לא יודעת אם זה קשור אך היא נולדה בשבוע 36 במשקל 2 ק"ג עם טורטיקוליס שלגביו עשינו פיזיותרפיה. היא התחילה ללכת בגיל שנה וחצי ויש לה גמישות יתר בגוף (אובחן ע"י אורתופד). מבחינה שכלית היא מתקדמת מאד לגילה, יודעת מספרים, אותיות בעברית ובאנגלית ומאד וורבלית.
    שאלתי - האם יש צורך לערוך לה בדיקה כלשהי? האם צריך / ניתן לחזק יכולות אלו או שהיא פשוט לא תהיה מעולה בספורט...? האם יש צורך לפנות לגורם מקצועי כלשהו - אם כן איזה?

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת שנתיים ו-9 חודשים עם קשיים בריצה - תגובה

מיכל בר-נס
    17/01/2012

היי,
    לפי ההתרשמות שלי ועל פי ההיסטוריה המוטורית שלה, יתכן מאד שאיכות התפקוד המוטורי שלה קצת פחות מאחרים בגילה. אני הייתי מציעה לך בשלב ראשון לחפש קבוצת התעמלות קטנה עם הדגשים על לימוד דרך ביצוע מטלות מוטוריות מותאמות לגילה.
    בברכה מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו