מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנתיים ו-9 חודשים עם קשיים בריצהשושנה17/01/2012
שלום רב,
ביתי בת השנתיים ו-9 חודשים התפתחה יפה מכל הבחינות.
עם זאת, נראה שפיזית היא קצת "מפגרת" אחרי ילדים אחרים.
היא רצה באופן מקרטע יחסית (ומאד לאט), היא לא קופצת בעצמה (אלא רק אם נותנים לה ידיים וגם אז לגובה נמוך) והיא מתקשה בעליה וירידה במדרגות ללא תמיכה של המעקה.
חשוב לציין כי היא מאד אוהבת לרוץ / לקפוץ / לעלות ולרדת במדרגות ועושה זאת בשמחה אך נראה שיכולותיה מאד נמוכות. לאחרונה רשמתי אותה לחוג מחול שבו היא מאד נהינת אך הפערים מול בנות אחרות בגילה ניכרים לי.
אני לא יודעת אם זה קשור אך היא נולדה בשבוע 36 במשקל 2 ק"ג עם טורטיקוליס שלגביו עשינו פיזיותרפיה. היא התחילה ללכת בגיל שנה וחצי ויש לה גמישות יתר בגוף (אובחן ע"י אורתופד). מבחינה שכלית היא מתקדמת מאד לגילה, יודעת מספרים, אותיות בעברית ובאנגלית ומאד וורבלית.
שאלתי - האם יש צורך לערוך לה בדיקה כלשהי? האם צריך / ניתן לחזק יכולות אלו או שהיא פשוט לא תהיה מעולה בספורט...? האם יש צורך לפנות לגורם מקצועי כלשהו - אם כן איזה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים ו-9 חודשים עם קשיים בריצה - תגובה
מיכל בר-נס17/01/2012היי,
לפי ההתרשמות שלי ועל פי ההיסטוריה המוטורית שלה, יתכן מאד שאיכות התפקוד המוטורי שלה קצת פחות מאחרים בגילה. אני הייתי מציעה לך בשלב ראשון לחפש קבוצת התעמלות קטנה עם הדגשים על לימוד דרך ביצוע מטלות מוטוריות מותאמות לגילה.
בברכה מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)