שאלות כלליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות כלליות
    שגית
    21/01/2012

לד"ר יוכי שלום רב :
    יש לי שתי שאלות :
    1. איך לפנות לילד בן ארבע ושלושה חודשים ומה לומר לו ,כאשר הוא טוען שהוא עשה משהו והוא לא באמת עשה ?{כלומר שיקר }אני לא רוצה לומר לו שקרן ולכן אני משתמשת במשפטים כמו כנראה ששכחת ,האם כדאי לשאול את השאלה "האם אתה משקר לי ?"
    2. שאלה נוספת היא לבן השני שלי בן תשעה וחצי חודשים ,שיש לו בעיה עם אחיזת צבת ,הוא מצביע מצויין עם האצבע אך הוא תמיד מקפל את האגודל כאשר צריך לתפוס משהו או שהוא תופס עם כל היד ,האם יש דרך לעזור לו בנושא הזה ?

אודה לך אם תוכלי לענות לי על שאלות אלה .
    תודה מראש
    שגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות כלליות

הוספת תגובה

• שאלות כלליות - תגובה

23/01/2012

שגית שלום,
    1. ילד בן 4 אינו משקר ! זאת, משום שבגיל זה הגבול בין מציאות לדמיון עדיין אינו בדיוק ברור, והתשובות של הילד הן יותר לפי רצונו, או הצורך הרגשי שלו : למשל, אם עשה דבר רע והוא פוחד שיענישו אותו, הרי התשובה תהייה "המצאה" שלו, והוא יאמין בה. או כאשר הוא רוצה להרשים, ולהתגאות במשהו שילד אחר בעצם עשה......
    אפשר להעיר לילד שאת ראית, וזה לא כמו שהוא סיפר, אבל השתדלי לא לכעוס, כדי שלא יאמץ את השקר כדרך להתחמק מהכעסים שלך או מעונש.
    2. בעניין אחיזת צבת - חכי עוד חודש. זה יגיע.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו