מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעוטה תלותית במיוחדדבורה מאיה30/01/2012
יש לי 2 בנות מושלמות בנות שנה ו-8 אוטוטו. יפות, בריאות, נבונות, ומרעיפות אהבה.הן נולדו בשבוע 31 ואחת מהן (עליה אני רוצה לדבר) נשארה בפגיה 50 יום בשל ברדיקרדיות מרובות. בגיל 8 חודשים בחליטו במעקב התפתחות הילד שהיא מתיישרת עם גילה הכרונולוגי ויוצאת ממעקב. לכן אני מתייעצת כאן האם כדאי לחזור למעקב שם או לקבל עזרה מסוג אחר אם בכלל.
כששתיהן הגיעו הביתה הן נעטפו במיליון אהבה וחום והיענות גם שלי ושל בעלי וגם של כל המשפחה המורחבת (הן נכדות ראשונות, אחייניות ראשונות וכיו"ב). על מ' המדוברת אולי אפילו יותר גוננתי, יש להודות.
התאומה השניה מחייכת ונשארה חייכנית לעולם. היא ישנה מעולה לילות שלמים מגיל כלום, אוכלת מצוין ובהתלהבות ומעסיקה את עצמה נפלא. מבחינתה אמא ואבא זה כרגע פחות או יותר אותו דבר (בעבר היתה מאד מחוברת רק אלי ועם הזמן גדלה ונפתחה לעוד דמויות מטפלות וההיקלטות שלה בגן היתה יחסית חלקה). הגידול שלה הוא תענוג אחד גדול.
מ' פשוט לא נפרדת ממני. היא מגיל כלום רוצה רק אותי. היא ישנה על הפנים בלילות (נכון גם בגלל הרגלים לא מי יודע מה אבל יש לה שקד שלישי - פוליפ והיא אמורה לעבור ניתוח שאחריו נעשה סדרת חינוך מחודשת) ומוכנה להיות רק עלי פיסית. אם אני חס וחלילה יוצאת מהבית (בקושי קורה) והיא נשארת עם אבא/סבתא וואטאבר - היא ממש צורחת כשאני הולכת ומייבבת בהיעדרי גם אם זה בשעות הערב ואני מוצאת עצמי הרבה פעמים מוזעקת הביתה בגללה. היא באופן ברור מעדיפה רק אותי ובאופן ברור מעדיפה להיות עלי פיסית (היא כבר גדולה למדי ודורשת המון ידיים ואם לא ידיים אז לשבת עלי, וחיבוקים וכל סוג של מגע).
הן נכנסו לגן לפני כמעט 3 חודשים והיה לא קל אבל אני חייבת לציין שגם היא נקלטה יפה אמנם תהליך קצת יותר ארוך ולעתים קשה לה להיפרד בבוקר אבל בגדול היא נורא אוהבת את הצוות, משתתפת ומשחקת ומגלה התלהבות מעניין הגן בגדול. לדעתי זה סימן חיובי בכל הסיפור.
עוד פרטים שאולי קשורים: היא חשדנית ביותר כלפי זרים. אם מישהו שהיא לא מכירה ולא מוצא חן בעיניה אפילו מדבר איתה היא תפרוץ בבכי. מצד שני יש אנשים זרים שהיא מיד מתחברת אליהם דווקא (כנראה עניין של כימיה שהוא מעל להבנתי). היא בררנית ממש באוכל ובכלל מאד נדבקת במקומות חדשים ובנוכחות אנשים שהיא לא רואה תכופות (ממש מתחבאת מאחורי).
בעלי מוטרד אד הוא חושב שהיא לא נפרדה ממני בצורה תקינה ושיש להתייעץ עם בעל מקצוע. הוא גם נפגע ממנה שתמיד מראה העדפה ברורה כלפי ולפעמים מסרבת לשתף איתו פעולה למרות שהוא נורא מנסה (התאומה השניה מאוהבת בו קשות כי הוא נורא חם ומשקיע).
אני חיה באיזו תחושה שהזמן יעשה את שלו אבל אולי באמת יש פה איזו נורה אדומה שאני מפספסת או משהו שאני מזינה ועושה לא נכון...
האם זה נפתר עם הזמן? כל תובנה תתקבל בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוטה תלותית במיוחד - תגובה
31/01/2012הדבורה מאיה שלום,
אני רוצה לפתוח באמירה, שילדינו נולדים עם תכונות אופי מסויימות, שלפעמים אינן קלות או ידידותיות, וקשה לנו לגדל אותם. זה קשה כפליים עם תאומים, כאשר ההבדל בין הילדים בולט מאד, ושוב כפליים - עם תינוקות שהיו פגים, או חולים, כפי שזה אצלכם.
צריך לשמוח שאחת התאומות היא ילדה קלה ו"זורמת" בהתפתחות ובגידול שלה. ומכאן, שאת צריכה להפנות יותר אנרגיות להתמודד עם הקשיים בגידול התאומה השנייה.
טבעי שהיא צמודה אלייך, כדמות התקשרות בסיסית, אולי משום שהיא עברה ועדיין עוברת סבל רב, ביום-יום שלה, ובכל הבדיקות והטיפולים הרפואיים. ייתכן גם, שמדובר בילדה שהיא באופיה חסרת בטחון, או חרדה במיוחד, ולכן ההיצמדות אלייך. ייתכן שזה "גם וגם".
מכל מקום, זה ישתפר עם הגיל והגדילה, וההחלמה מהבעיות הרפואיות, אבל בהחלט רצוי ומומלץ שתהייו במעקב מקצועי במקום כמו מכון להתפתחות הילד, ופסיכולוגית תלווה אתכם בהתמודדות עם שתי הילדות, גם כדי להקל עליהן, גם כדי להקל עליכם, וכדי לשמור, ששום דבר לא יבוא על חשבון משהו אחר..
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)