איחור בהתפתחות השפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחור בהתפתחות השפה
    סמר
    30/01/2012

שלום לכולם
    אני אמא לילד בן שנתיים ועשר חודשים לבן שלי יש איחור בהתפתחות השפה והוא מטופל אצל קלינאי תקשורת ויש התקדמות במצבו.אתמול היינו באבחון אצל פסיכולוג ילדים והוא המליץ בשנת הלימודים הבאה לשלב אותו בגן שפתי.
    השאלה שלי יש הבדל בין יכולות קוגניטיביות בין ילד שמדבר לבין ילד שהוא אינו מדבר כמובן שהם באותו גיל.
    שאלה נוספת האם כדאי לשלב אותו בגן שפתי הרי מדובר על שנת לימודים הבאה כלומר נשאר עוד 9 חודשים והמצב יכול להשתפר יותר ויותר.
    בדרך כלל גן שפתי מה היא אוכלוסיית הילדים המשתייכים לו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איחור בהתפתחות השפה

הוספת תגובה

• איחור בהתפתחות השפה - תגובה

31/01/2012

יסמין שלום,
    השפה היא כלי מפתח בהתפתחות השכלית, ולכן - כל עיכוב בשפה מעכב גם את התפתחות החשיבה, הלמידה, ההבנה של מושגים וכו'.
    נכון שלפעמים אנחנו ממליצים על גן מסויים מוקדם מאד בשנה, ואח"כ יש שיפור גדול אצל הילד. אבל, התהליך נוצר משום שהמערכת החינוכית עמוסה בפניות לגנים מיוחדים, והשיבוץ לוקח זמן רב. לכן - עדיף להפנות את הילד הנזקק לגן המיוחד, ואח"כ, אם אמנם חלה התקדמות משמעותית, אפשר לבטל, ולשבץ את הילד בגן רגיל.
    גן שפתי הוא גן שבו יש ילדים עם יכולת שכלית רגילה, ועיכוב שפתי, כאשר מדובר בגן קטן, בן כ-10 ילדים בלבד, שמגיעה אליו קלינאית תקשורת פעמיים בשבוע, לעבוד עם כל ילד באופן פרטני, וכמו כן היא מדריכה את הגננת והסייעת לעבוד עם כל ילד, כל יום, לפי צרכיו ורמתו.
    מאד כדאי !!!
    בהצלחה וכל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו