מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור בהתפתחות השפהרחל07/02/2012
שלום לכולם
אני אמא לילד בן שנתיים ו 10 חודשים יש לו איחור בהתפתחות השפה.לאחרונה עבר אבחון פסיכולוג ולפי דבריו שמבחינה קוגניטיבית הוא פחות מבני גילו בכמה חודשים לפחות 6 חודשים.וצד ההבנה אצלו יותר מפותח מצד ההבעה.
איחור בינו לבין בני גילו בשישה חודשים נחשב להפרש משמעותי?
איחור בדיבור גורם לאיחור בהבנה וחשיבה כלומר ילד שהוא מדבר מבין כמו ילד שאינו מדבר?
אני בתור אמא איך אני יכולה לעזור לו להתקדם יותר כדי להשלים את הפער הזה?
לציין שהוא מבין הוראות פשוטות ומורכבות,מזהה צורות וצבעים,משחיל חרוזים,אוהב מאוד סיפורים,משחק במשחקים כמו שצריך כל משחק לפי הדרישות שלו,מבין מילות יחס (למעלה,למטה,אחורה,קדימה,בתוך וכו')
עוד הערה חשובה לפעמים בזמן משחק בליגו למשל הוא בונה אבל מיד הוא הורס ומפרק את המשחק האם דבר זה נחשב טבעי?
דבר נוסף לפעמים שואלת אותו שאלות ואני בטוחה שהוא יודע את התשובה אבל הוא מיד עונה לי בתשובה הלא נכונה ואם חזרתי על השאלה עוד פעם הוא עונה בתשובה ההנכונה.מה הדבר הזה (הכוונה שלי שהוא עונה לפעמים במהירות ללא חשיבה).
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בהתפתחות השפה - תגובה
08/02/2012רחל שלום,
איחור של חצי שנה בגיל זה הוא בהחלט משמעותי, אבל, מצד שני, ילךדים בגיל זה גם יכולים להשתפר ולהפתיע אותנו, ובתוך שנה לסגור את הפער.
חשוב שתהייו במעקב של פסיכולוגית ו/או קלינאית תקשורת, ותקבלו הדרכה ממנה על מה ואיך לעבוד עם הילד כדי לקדם אותו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)