איחור בהתפתחות השפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחור בהתפתחות השפה
    רחל
    07/02/2012

שלום לכולם

אני אמא לילד בן שנתיים ו 10 חודשים יש לו איחור בהתפתחות השפה.לאחרונה עבר אבחון פסיכולוג ולפי דבריו שמבחינה קוגניטיבית הוא פחות מבני גילו בכמה חודשים לפחות 6 חודשים.וצד ההבנה אצלו יותר מפותח מצד ההבעה.

איחור בינו לבין בני גילו בשישה חודשים נחשב להפרש משמעותי?

איחור בדיבור גורם לאיחור בהבנה וחשיבה כלומר ילד שהוא מדבר מבין כמו ילד שאינו מדבר?

אני בתור אמא איך אני יכולה לעזור לו להתקדם יותר כדי להשלים את הפער הזה?

לציין שהוא מבין הוראות פשוטות ומורכבות,מזהה צורות וצבעים,משחיל חרוזים,אוהב מאוד סיפורים,משחק במשחקים כמו שצריך כל משחק לפי הדרישות שלו,מבין מילות יחס (למעלה,למטה,אחורה,קדימה,בתוך וכו')

עוד הערה חשובה לפעמים בזמן משחק בליגו למשל הוא בונה אבל מיד הוא הורס ומפרק את המשחק האם דבר זה נחשב טבעי?

דבר נוסף לפעמים שואלת אותו שאלות ואני בטוחה שהוא יודע את התשובה אבל הוא מיד עונה לי בתשובה הלא נכונה ואם חזרתי על השאלה עוד פעם הוא עונה בתשובה ההנכונה.מה הדבר הזה (הכוונה שלי שהוא עונה לפעמים במהירות ללא חשיבה).

תודה לכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איחור בהתפתחות השפה

הוספת תגובה

• איחור בהתפתחות השפה - תגובה

08/02/2012

רחל שלום,
    איחור של חצי שנה בגיל זה הוא בהחלט משמעותי, אבל, מצד שני, ילךדים בגיל זה גם יכולים להשתפר ולהפתיע אותנו, ובתוך שנה לסגור את הפער.
    חשוב שתהייו במעקב של פסיכולוגית ו/או קלינאית תקשורת, ותקבלו הדרכה ממנה על מה ואיך לעבוד עם הילד כדי לקדם אותו.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו