מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות לקראת לידהסמר27/02/2012
שלום
אני אמא לילד בן 3 שנים.הוא נמצא במעון.אני בהריון ובתחילת מרץ אני נכנסת לחודש התשיעי (לקראת לידה) רציתי להתייעץ איתכם האם כדאי להשאיר הבן שלי איתי בבית עם התינוקת החדשה (לפחות לאחר חודש מהלידה עד שאתאושש וקצת לנוח). לציין שכבר מכמה חודשים התחלתי להסביר לו על התינוקת וכבר בחר לה שם משלו וכל הזמן משחק במשחקים וקורא בשם שלה.
לציין עוד משהו יש לו איחור בהתפתחות השפה (שגרמה לו בעיכוב התפתחותי) מוטופל אצל קלינאי תקשורת וגם כן בתחילת מרץ מתחילים בטיפול ברכיבה ויכול להיות ריפוי בעיסוק (עדיין לא נקבע סופי) אני מרגישה שמאוד הוא זקוק אלי כי אני גם אמא עובדת ולפעמים מרגישה שהוא לא מפיק תועלת משהותו במעון מעדיף תמיד להישאר אצלי או אצל סבתא.לפעמים אני מרגישה בגלל האיחור בשפה הוא לא מוצא את עצמו,אבוד בין כל הילדים (זאת הרגשת אמא אבל הגננת אומרת לי תמיד שהכל בסדר) ולפעמים מרגישה שהוא לא מחובר לגננות שלו לא רץ אליהן ונותן חיבוק כמו הילדים האחרים. את הדברים שהוא לומד ורוכש אני מרגישה שזה בזכותי.אני יושבת שעות ארוכים איתו כל שאר היום אחרי סיום יום עבודה שלי (2 בצהריים) אני איתו כל הזמן שלי פנוי לו (משתדלת לסיים את כל עבודת הבית שלי אפילו הכנת אוכל בבוקר לפני שאצא לעבודה).
אור כל מה שהסברתי והטיפולים והשהייתו במעון אני לא רוצה שהוא ירגיש שהוא נדחה ואין לנו זמן עבורו (כל הזמן טיפולים ומעון) אני רוצה להרגיש בחום ואהבה ותמיכה והרגיש בחום משפחה לכודה שיש אורח חדש.אני לא רוצה שירגיש שאחותו לקחה מקומו בבית.
עוד משהו חשוב גם הבחינה הכלכלית מאוד חשובה ומכרעת כי אני משלמת בסביבות 1000 ש"ח עבור המעון ולהתפרנס מהכנסה אחד (הבעל) לכמה חודשים עד שאחזור לעבודה גם קשה.והטיפולים שהוא מקבל הכל עולה כסף אבל אם בסופו של דבר כדאי להשאיר איתו במעון אז אני עושה את הטוב שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לקראת לידה - תגובה
28/02/2012ליבנת שלום,
מבחינה חינוכית והתפתחותית, המעון וקבוצת הילדים תורמים הרבה בעיני להתפתחות של ילד. ילד לומד מחיקוי ילדים אחרים, ויש במעון הרבה גורמים חשובים, כמו סדר-יום ברור, פעילויות מגוונות, וכד'.
לכן, חבל לדעתי להשאיר את הילד בבית.
כמובן שמבחינה כלכלית החשבון הוא בידיכם.
בוודאי שייתכן כי תרגישי משבר לאחר הלידה, ותצטרכי להתארגן להקדיש תשומת-לב פרטנית לילד, כדי שלא תתפתח קנאה.
מאחלת לך לידה קלה, במזל טוב !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)